Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 01, 2009 7:37

Ostatnie zdjęcia Tofika:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tutaj Amisia - smutna po wyjeździe Tofika, znajduje pocieszenie na kolanach mojego męża:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon cze 01, 2009 7:53

maria_z pisze:Ostatnie zdjęcia Tofika:

A tutaj Amisia - smutna po wyjeździe Tofika, znajduje pocieszenie na kolanach mojego męża:

Jak Amisi smutno to może wezcie jednego z moich :D Są grzeczne i śliczne.Mam przepełnienie :( Moge oddać Tycjanka,mojego najfajniejszego chłopczyka :D Jest samodzielnyi wyjatkowo spokojny.Biało szary :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon cze 01, 2009 7:58

Albo z moich :D
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon cze 01, 2009 7:59

Potrzebny DT dla kotków od soso i dwóch rudych z Robotniczej PILNE :!:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon cze 01, 2009 8:06

Niestety mogę być tylko DA, teraz będę częściej wyjeżdżała i nie mogę nic obiecać, bo nie mam kogo prosić o opiekę nad kotami. Żal mi ich wszystkich bardzo, ale nie dam rady.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon cze 01, 2009 14:44

maria_z pisze:Ostatnie zdjęcia Tofika:

Piękne są, bardzo wyładnialy u Ciebie :D

Potrzebny dom stały albo nawet tymczasowy dla przepięknej szylkreci, ok roku, wysterylizowana, dom bez kotów. Jest w lecznicy na Stogach
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon cze 01, 2009 15:11

Dziś byłam na Żabiance na Subisława (chyba 27), w każdym bądz razie jest to pierwszy pawilon w stronę plaży, na górze jest jakas restauracja, fryzjer, na dole apteka i itp... Na pierwszym piętrze, na samym końcu galerii (na zewnątrz budynku) stoi stary fotel, pod nim karton, a w nim 2 kotki z małymi kociakami :( Jedna kocica jest czarna, druga szara. Maluchy chyba 3 :roll: 1 na pewno czarny, 2 śliczne pręgowane szaraczki. Mogą mieć około 2 tygodni :roll:
Koty ktoś dokarmia, ale dziś słyszalam, że "śmierdzi i należy je wynieść" :evil: Zresztą to nie jest miejsce dla maluchów :( Pewnie je stamtąd wyrzucą, albo jeszcze coś gorszego :cry:
Wiem, że jesteście załadowane kotami na maksa, ale może gdzieś znajdzie się jakiś kąt? Ja niestety jutro idę na operację... :( Wiem też, że nie mam prawa prosić o pomoc, ale może stanie się jakiś cud? Deklaruję pomoc finansową.
Pozdrawiam, i chylę czoła przed Waszą pracą :)
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pon cze 01, 2009 16:08

Ja jako DT pękam w szwach...

Jak wyeksportuję swoje duże tymczasy to i tak już nic na DT wziąć nie mogę , bo wyjeżdżam.
Kociąt na DT będzie za chwilę 7...

----------------
Karmicielka łapie moją 5tkę kociąt, bo nie mogłam ich złapać, gdyż kotka i kocięta były w budce, a mama dość agresywnie wysławiała się w moim kierunku :twisted:
Czekamy aż jak super kotka wyjdzie z budki na spacer...
Mam nadzieje , że karmicielka przeżyje, bo to ostra kotka i nie wiem czy się nie rzuci jak zobaczy jak ktoś wybiera kociaki...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon cze 01, 2009 16:21

Anulka prosze Cie dowiedz się więcej.czy te kotki są oswojone w jakim są wieku i gdzie żyły wczesniej.Zapytaj jak długo będą mogły tam przebywać.Sprawdz czy maja kuwetę i czy są należycie karmione.Co się stanie z kocicami jak małe podrosną.Jeśli możesz daj mój telefon i poproś żeby zadzwonili do mnie ja pogadam.trzeba coś zrobić z tymi kotkami,wysterylizować a maluchom znalezć dom
Nie mozna tak tego zostawić :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon cze 01, 2009 16:45

Agnieszko, dzwoniłam tam do zakładu fryzjerskiego, ale nie udało mi się uzyskać zbyt dużo informacji. Wiem jedynie, że w poniedziałek, tydzień temu, kotka przyniosła te kociaki w pysku. Stróż nocny przygotował im karton i tak tam pomieszkują. On też je dokarmia. Kuweta im nie potrzebna bo śpią na dworzu :(. Dla maluchów jest niebezpiecznie, ponieważ jak zaczną wychodzić z kartonu to mogą spaść (1 piętro). Nie wiedzą też do kiedy tam mogą być. Ale z tego co dziś rano słyszałam to niezbyt długo :roll: Dałam im Twój nr telefonu, powiedziały że jutro zadzwonią. W razie czego dam Ci nr do tego zakładu, ponieważ ja od jutra będę w szpitalu. Nr 058 5579022. Maluszki są śliczne :) Powodzenia :ok:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pon cze 01, 2009 17:05

Anulko ja nic nie pomogę póki co.Moge jedynie porozmawiać i poprosić opiekunów o cierpliwość.jak zwolni mi się DT to zaopiekuję się tymi kotami a kotki postaram się ciachnąć,pod warunkiem,że będą jeszcz te sterylki
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon cze 01, 2009 17:52

No to mam 4 z 5.
Całe towarzystwo odpchlone i odrobaczone.
14.06 nastęne odrobaczanie-jak jeszcze będą u mnie :)

Porobie zdjęcia wieczorkiem i wstawię ogłoszenia.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon cze 01, 2009 19:10

Mario, Amisia ma takie piękne różowe poduszeczki :D myjesz jej łapeczki? :wink:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon cze 01, 2009 19:45

Anulka pisze:Dziś byłam na Żabiance na Subisława (chyba 27), w każdym bądz razie jest to pierwszy pawilon w stronę plaży, na górze jest jakas restauracja, fryzjer, na dole apteka i itp... Na pierwszym piętrze, na samym końcu galerii (na zewnątrz budynku) stoi stary fotel, pod nim karton, a w nim 2 kotki z małymi kociakami :( Jedna kocica jest czarna, druga szara. Maluchy chyba 3 :roll: 1 na pewno czarny, 2 śliczne pręgowane szaraczki. Mogą mieć około 2 tygodni :roll:
Koty ktoś dokarmia, ale dziś słyszalam, że "śmierdzi i należy je wynieść" :evil: Zresztą to nie jest miejsce dla maluchów :( Pewnie je stamtąd wyrzucą, albo jeszcze coś gorszego :cry:
Wiem, że jesteście załadowane kotami na maksa, ale może gdzieś znajdzie się jakiś kąt? Ja niestety jutro idę na operację... :( Wiem też, że nie mam prawa prosić o pomoc, ale może stanie się jakiś cud? Deklaruję pomoc finansową.
Pozdrawiam, i chylę czoła przed Waszą pracą :)

Jak sie nie znajdzie DT to jest hotelik u Izy5 tylko to są koszta :(
Anulko życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i zapraszamy do przyłączenia sie do nas ;)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 01, 2009 23:54

mamy wolne pieniądze, nie za dużo- ale troszkę.... anulka iza5 dla PKDT bankowo zrobi ceny preferencyjne dla mateczek z kociętami. galeria na balkonie w pawilonie, to nie zabawa, koty nie będą tam bezpieczne :!:
zrobił się jakiś dramat wiosenny, aż takiego nawału pracy i kotów to żadna z nas się nie spodziewała :cry:
UWAGA UWAGA- CHCEMY ZAKUPIĆ NA STAN WYBIEG DUŻY, ZADASZONY Z MOCNEJ KONSTRUKCJI METALOWEJ- COŚ W STYLU DUŻEJ KLATKI DLA KRÓLIKA Z DOMKIEM LĘGOWYM CHRONIĄCYM OD ZIMNA I OD WIATRU :!: :!: :!:
BĘDZIE TO IDEALNY TYMCZASOWY APARTAMENT DLA MATEK KOCICH KARMIĄCYCH- BEZPIECZNY I NAPRAWDĘ FAJNY. PIENIĄDZE NA TO MAMY- ALE POTRZEBUJEMY PILNIE KAWAŁKA OGRODU!!!!!!!!!!!!! KTOŚ Z WAS MA MOŻE ZNAJOMYCH Z OGRODEM, KTÓRZY BY CHCIELI NAM POMÓC I PRZEKOMAROWAĆ MATKI KARMIĄCE????????? ŁATWY MONTAŻ, WYBIEG LEKKI, MOŻNA GO PRZENOSIĆ Z OGRODU DO OGRODU.

złe wieści- jakaś menda o 21.00 podrzuciła mojej siostrze do ogrodu przyblokowego karmiącą, domową kotkę w kartonie i 5 maluchów ok. 3 tyg :evil:
alicja ma 32 metrowe mieszkanko, pracuje na 2 etaty, zajmuje się chorymi rodzicami i ich psem po operacji, ponadto ma rezydenta miśka i kociczkę grację- staruszkę tymczaskę. jest podłamana, ale kotkami się zaopiekuje. prosiła o pomoc w wyadoptowaniu gracji- już powoli traci nadzieję, ze koteczkę ktoś zechce...pocieszyłam ją- że nasza weteranka miśka tez idzie do adopcji, że trzeba trochę czekać. założę gracji nowy wątek, bo o to prosiła moja siostra.
alicja ma teraz 8 kotów a nie ma jej nigdy w domu, ktoś jej naprawdę zrobił wilczą przysługę, bo wiadomo że ta osoba musiała wiedzieć, ze alicja jest DT dla PKDT- nikt z obcych przecież tego nie wiedział. w wejherowie jest masa ogródków przyblokowych, a kocica właśnie trafiła do niej...dziwny ten zbieg okoliczności nie????

w sobotę na posiadówce u znajomych spotkałam laskę która ze świętym spokojem opowiadała jak denerwowała ich- ich ruda persiczka niesterylizow., i mąż jednego dnia wywiózł ją do AKAD. MORSKIEJ i podrzucił karmicielce do kociego stada......po prostu szlag mnie trafił i pogratulowałam męża, który pewnie niedługo wywiezie im dzieci na plac zabaw do trąbek wielkich lub odda do domu dziecka, z uwagi na to że były np. za głośne....laska strasznie się wzburzyła- jak ja niby będąc w ciąży mam czelność porównywać dzieci do kotów. chwała bogu, że owego męża tam nie było- bo by niechybnie zarobił od ciężarnej z plaskacza, a mi uszło by to płazem i zwaliła bym na buzujące hormony
:evil:

soso- wiezie kocięta obłużaki do michała, studenta , kolego lali. soso dogadaj się z nim co do kociej wyprawki, niech michał do nas zadzwoni i przeleje mu maja pieniążki na nie!!!!!!!!! elu dziś czy jutro kocięta wędrują do michała>????????? czuję się za nie w pełni odpowiedzialna :!: :!: :!
aha- ginekolog stwierdził u mnie prawdopodobnie 2 dziewczynki,, żadnemu bliźniaczkowi jajeczka nie rosną, a to już 6 miesiąc się rozpoczął :D będę miała z kim łapać koty :lol:
złe wieści- prze kolejne 4 tyg mam zalecenie: "ROBIĆ NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!" nie mogę się prężyć i napinać bo dzieciaki będą szukać sobie dogodnej pozycji i aby nie trafić do szpitala - muszę się w tym miesiącu strasznie pilnować :!: :!: :!: więc z góry przepraszam,bo będe naprawdę bierna :(
ale nadrobię wkrótce :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]