dużo zdrówko kociastym życzę

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marek pisze:Uprzejmie prosimy Forumowiczow o podanie (pw lub mailem) danych kontaktowych do Pani Agnieszki Szuber z Torunia - dziekujemy.
Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
Agn pisze:Pytanie Lidki: 'Pewnie nie masz już miejsca dla jednego persa znalezionego na śmietniku i zostawionego u weta?'
Moja odpowiedź: 'Pewnie nie mam.'
Generalnie nie mam. I generalnie on powinien trafić do innego DT. To nie jest kot hospicyjny - potrzebuję dla niego tymczasu - o innym profilu niż mogę mu zaoferować.![]()
![]()
Z tym śmietnikiem to jakaś ściema - kot jest czysty, uczesany. Ma tylko brudne uszy. Na razie jest nieco zdezorientowany, ale ani na koty, ani na psa nie syczy.
Jest wielkim misiem. I będzie miał na imię Paddy - Paddington.
Tosza pisze:A może on sie komuś zgubił, ktoś inny go znalazł i zaniósł do weta? W końcu był długi weekend, może ktoś opiekował się w zastępstwie i nie dopilnował?
Agn pisze:W sumie to chetnie bym zlokalizowala ten smietnik i oddala tam na tydzien Kudlata - moze wreszcie dalaby sie doprowadzic do ladu.![]()
Paddy w nocy skorzystal z kuwety i w tym momencie przestal tolerowac klatke. Dbajac o 'nienaruszanie miru domowego' wypuscilam kudlacza na wolnosc i staralam sie jeszcze pospac.
Myslalam, ze przyzwyczailam sie juz do plaskotow. Jednak twarz Paddy'ego robi niesamowite wrazenie. Kiedy rano otworzylam oczy pierwsze, co zobaczylam, to wlepione we mnie wielkie galy.
Paddy jednak burczy nieco na koty. Ale bez histerii. Po prostu nie zyczy sobie zbytniego spoufalania - trudno mu to bedzie wytlumaczyc Boguszowi, ktory kocha wszystkich rownie mocno.
Niestety, martwi mnie Tofu. Je w miare dobrze - mieso + Calo-pet. Ale wrocil mu ropny katar, oko goi sie bardzo powoli, ciagle jest chudzienki i wysuszony. Najchetniej siedzi przytulony do mnie lub do Tili. Taka malenka kupka nieszczescia...
Agn pisze:Tak - kastrowany.
Chociaz... to info od Lidy, wiec chyba powinnam sprawdzic. Tak na wszelki wypadek... a nuz okaze sie kotka...![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 306 gości