Koty u B.Wahl.cz.III.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2009 11:42

CoToMa pisze:Chciałam jeszcze napisać, że Myszonek jest już w swoim własnym domu :mrgreen:

8)
Gratulujemy.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw kwi 30, 2009 11:43

No to same dobre wiadomosci)
Dane ds na pw poprosze do tabelki ))
I przypominam, domki, ktore wydaly zwierzaki bardzo prosimy o dane ds.
Na pw oczywiscie)
\
A czworeczke juz wycinam. Baardzo lubie wycinac zwierzaki z drugiego postu pierwszej strony :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw kwi 30, 2009 11:45

Anna_33 pisze:No to same dobre wiadomosci)
Dane ds na pw poprosze do tabelki ))
I przypominam, domki, ktore wydaly zwierzaki bardzo prosimy o dane ds.
Na pw oczywiscie)

Jeśli chodzi o Myszonka to niewiele w sprawie danych się zmieniło.
Zamiast w fundacji - mieszka teraz u mnie w domu :lol:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw kwi 30, 2009 11:46

Agn pisze:
CoToMa pisze:Chciałam jeszcze napisać, że Myszonek jest już w swoim własnym domu :mrgreen:

8)
Gratulujemy.

Razem z Myszonem dziękujemy :mrgreen:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw kwi 30, 2009 11:51

CoToMa pisze:\Jeśli chodzi o Myszonka to niewiele w sprawie danych się zmieniło.
Zamiast w fundacji - mieszka teraz u mnie w domu :lol:

A własnie miałam zamiar sprawdzic co to za dokoceniem sie chwalisz na swoim watku :P
:ok:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw kwi 30, 2009 13:08

8O My szykujemy się na najbliższy weekend 1-3 maja. Na cito mam już chętnego kota na tej trasie. Co z tym dobkiem z Warszawy?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw kwi 30, 2009 15:44

Ania - PW poszlo, gadałam przed chwila z domkiem dla Blondyna. Zapowiada się najlepiej :lol:
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Czw kwi 30, 2009 21:38

Na najbliższa sobotę mamy już w transporcie jednego kota i psa w klatce do Konina albo Poznania. Jeśli klatka wejdzie na tył przy rozłożonych tylnych siedzeniach to możemy zabrać jeszcze jednego, spokojnego psa. Może ten doberman z Warszawy? Jutro będziemy przymierzać. Akita ma rozmiary owczarka niemieckiego. Transport będzie sfinansowany przez hodowce akity.
W ten sposób przewiezienie reszty dobermanów będzie aktualne za dwa albo trzy tygodnie jak już na 100% będzie wiadomo które jadą.

:roll: A może powinniśmy w pierwszej kolejności odśnieżania zawieźć koty od CoolCaty do Biafry żeby zwolnić miejsce w lecznicy? Tak szczerze mówiąc to wolimy koty jako pasażerów.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw kwi 30, 2009 22:06

Olu, to znaczy, ze nieaktualny jest wyjazd w przyszla sobote?
Nic nie mowilas,ze jednak zmiana planow, dzis wieczorem godzine rozmawialam z dziewczynami od dobkow.
Podalam im Twoj tel, maja jutro dzwonic.
Prosze, poinformuj mnie jesli plany sie zmienily, bo musze to poodkrecac.
Nie ma znaczenia, ktore pojada, prawdopodobnie staruszka i Sara mialy jechac. To wyszloby dopiero w praniu.ALe z Boguszyc mozna je zabrac dopiero 9.IV.

Szukamy tez transportu na 13.IV do Wroclawia. Dla dalmata po wylewie i malego kundelka. Zaraz oglosze to na Dogomanii.

I oczywiscie nadal szukamy transportu dla 3 kotow od CoolCaty do Krakowa.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw kwi 30, 2009 23:05

Bez paniki, wszystko jest aktualne. jeśli dziewczyny nastawiły się na przyszłą sobotę to jedziemy. Wyjazd 2 maja wyszedł poza planem. Umawiaj się tak jak miało być. Jeśli będzie w najbliższą sobotę jechał pies do Konina i kot do Pleszewa to w ogóle nie dojedziemy do Poznania, jeśli będzie zwierzak do Poznania to dojedziemy do Poznania i już.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw kwi 30, 2009 23:08

Anna_33 pisze:Nie ma znaczenia, ktore pojada, prawdopodobnie staruszka i Sara mialy jechac. To wyszloby dopiero w praniu.ALe z Boguszyc mozna je zabrac dopiero 9.IV.

Szukamy tez transportu na 13.IV do Wroclawia. Dla dalmata po wylewie i malego kundelka. Zaraz oglosze to na Dogomanii.

I oczywiscie nadal szukamy transportu dla 3 kotow od CoolCaty do Krakowa.

Aniu mam nadzieję, że chodzi o 9.V i 13.V ??
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw kwi 30, 2009 23:12

Ania kotku - miesiąc Ci zginął :D Odpocznij bo inaczej będziesz ubierać choinkę za dwa miesiące ;)
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Czw kwi 30, 2009 23:16

Chciałam jeszcze powiedzieć, że mój Tż będzie jechał w nadchodzącym tygodniu do Brodnicy. Jeśli będzie jakiś kot do zabrania w tym kierunku to myślę, że będzie go można obarczyć.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw kwi 30, 2009 23:28

Ja ja kurcze niedawno rozebralam dopiero 8O
Dobra, powoli.
Bo ja juz od godziny latam po dogo i wrzeszcze.Juz i tak omalo dalmatow zamiast dobkow nie wyslalam. Ludzie mi sie pomylili.
Na pewno chodzi mi o maj) najpiekniejszy miesiac. Zauwazylam jakims cudem, ze sie zaczal wlasnie)
Jutro Olu sie zdzwonmy i ustalmy wszystko po kolei.Bo faktycznie sie miesza.
A teraz posuwistym krokiem oddale sie do loza, zanim mi sie koty z nowofunlandami pomyla.

A propos kotow, nasza flagowa Szansa miala usunieta nerka, ile ta kota ma w sobie klopotow tylko koci Bog wie, a trzyma sie twardo :-)

Za to piekny Smolik u Karoluch choruje, ma mocznice biedak.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4367010#4367010

Wylaza te chorobska z kotow dopiero. Domki tymczasowe borykaja sie z problemami i w ogole sie nie skarza
:evil:
A powinny.

Karoluch pisze:mocznik 207, kreatynina 3,4, ale biorąc pod uwagę fakt, że niedawno dostał kroplówkę z glukozy i 2 dni nic nie jadł, mogą być zawyżone. Morfologię naprawdę ma bardzo ładną, wszystko w normie

Karoluch pisze:morfologia jest całkiem całkiem, widać, że szpik silnie się regeneruje :) gorzej z biochemią.. Smolinio ma mocznicę, nie jest tragicznie, biorąc pod uwagę jego niedawne przejścia, ale nie jest też dobrze. Przeszedł na renala, dostaje leki i jest płukany kroplówkami. Niestety ma nieco skurczone nerki, zobaczymy, jak zareaguje na leki i dietę. Z ulgą melduję, że kupy wyglądają znacznie lepiej :)

Karoluch pisze:Ma też nieco pogorszone wyniki wątrobowe, dostaje essentiale forte. Od czasu zdiagnozowania mocznicy minęły dopiero 2 tygodnie, na kolejne badanie musimy poczekać jeszcze kolejne dwa, padnę chyba do tego czasu z niecierpliwości. Na szczęście stan Smolinia nie pogarsza się, zaryzykuję nawet stwierdzenie, że się polepsza - ogromną zmianą jest brak biegunki, kupy są od niedawna pięknie uformowane, mają super konsystencję. Początkowo wszystko pływało, śmierdziało niemiłosiernie i wylatywało z niego w ciągu 30 minut po zjedzeniu posiłku, a kolor był piaskowy. Teraz robi kupy 1-2 razy dziennie, są jasno brązowe. Trzyma wagę 2kg, je tylko mokrą karmę. Dobrze, że renal tak mu smakuje :)
Smolik pozdrawia wszystkich czytających wątek, prosi o kciuki za zdrowie i o rady dot. leczenia
Obrazek Obrazek

los, w swojej łaskawości, obdarzył nas drugą nową-starą krową Ferdusiem. Od kilku dni powtarzam Smolikowi, że ma być taki grubiutki jak Ferdek. Chłopaki przypadli sobie do gustu :)

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw kwi 30, 2009 23:33

No to kciuki za Smolikowe zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i wszystkim kolorowych snów :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]