Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2009 16:39

SPRINTERKA z Obłuża bo wizycie u weta jest to dziewczynka ale niestety chora ma chore oczka i katar i jeżdżę z nią na zastrzyki i mam maść do smarowania oczek .Kicia sama wsówa jakby miesiąc nic nie jadła i sama załatwia się do kuwetki widocznie wcześniej była wystraszona .Jednym słowem w samą porę sprinterka była zabrana.Uważam ze to co robimy robimy bardzo dobrze i tak powinno zostać wiadomo nie uratujemy wszystkich kotów ale uratujemy tyle ile nam się uda.
Dzwoniła do mnie pani która mailowała wczoraj ze mną na temat Fuńci wprawdzie pani dla której ma być kot wolała by kocura ale być może zdecyduje sie jednak na Fuńcię lub na Milusię ....czy w razie czego mamy jakieś fajne kocury które bym mogla pani zaproponować ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw kwi 23, 2009 16:45

Jeszcze chciałam napisać że moja sunia Dosia jest zachwycona maluszkiem i pilnuje go ;) to jest taka kocia sunia ;)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw kwi 23, 2009 19:49

Oto galeria Sprinterki :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw kwi 23, 2009 20:55

yammayca pisze:
Agnieszka Marczak pisze:Sabinko wogle ludzie ze Słupska są fajni :wink:

...i mają w mieście mojego ukochanego Burger Kinga! :)

Dokładnie!!!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw kwi 23, 2009 20:57

Jeny Kinga!!!! Jaka śliczna!!!! Królewna!!!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 23, 2009 20:59

maria_z pisze:Wczoraj pomogłam sąsiadom z mojej ulicy zapakować do kartonu dużego kocura, który leżał pod oknem ich piwnicy (w takim wgłębieniu, trudno go było zauważyć). Kot prychał, ale nie próbował gryźć (miałam rękawice), widać było, że jest obolały. Sąsiedzi pojechali z nim do weta, okazało się, że miał łapy zaplątane we wnyki...

Boże i co z nim?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 23, 2009 21:45

Marylko ja też jestem ciekawa co z tym kotem ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw kwi 23, 2009 21:54

Agnieszko tak się zastanawiam ze chyba na początku maja to już od pana Tomasza będe mogła maluszki zabrać no nie ? Dzwoniłaś może do pana bo ja gdzies posiałam nr tel ......poza tym tą jego kotkę przydało by się ciachnąć tylko czy ona da sie złapać i czy Marylka miała by jeszcze jakąś darmową sterylkę w Oliwie ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw kwi 23, 2009 21:56

kinga najpierw byłam zła że łapiesz bez rękawiczek- a
teraz wiem, ze warto było. ale piękna księżnczka!!!!!! przyjade do ciebie z p.iloną w sobotę- chyba weźmie 2 koty od nas, sprinterkę i jednego z kotów agi lub seji. namawiam ja gorąco, żeby została domem tymczasowym.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw kwi 23, 2009 22:00

kinga-kinia pisze:Agnieszko tak się zastanawiam ze chyba na początku maja to już od pana Tomasza będe mogła maluszki zabrać no nie ? Dzwoniłaś może do pana bo ja gdzies posiałam nr tel ......poza tym tą jego kotkę przydało by się ciachnąć tylko czy ona da sie złapać i czy Marylka miała by jeszcze jakąś darmową sterylkę w Oliwie ?

Jeżeli nie w Oliwie to na Przymorzu są sterylki. Aga jest na liście to bez problemu może tam zawieżć kotki :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw kwi 23, 2009 22:11

dzidzia pisze:
kinga-kinia pisze:Agnieszko tak się zastanawiam ze chyba na początku maja to już od pana Tomasza będe mogła maluszki zabrać no nie ? Dzwoniłaś może do pana bo ja gdzies posiałam nr tel ......poza tym tą jego kotkę przydało by się ciachnąć tylko czy ona da sie złapać i czy Marylka miała by jeszcze jakąś darmową sterylkę w Oliwie ?

Jeżeli nie w Oliwie to na Przymorzu są sterylki. Aga jest na liście to bez problemu może tam zawieżć kotki :D

Podaje Ci nr na PW te kotkę Pan Ci złapie w klatkę łapkę tylko dzień wcześniej trzeba ja tam zawiezć
Ostatnio edytowano Czw kwi 23, 2009 23:15 przez Agnieszka Marczak, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 23, 2009 23:05

musimy na gdynie kupic taki podbierak jaki ma agnieszka. jak będą nowe wpływy na moje konto- zrobimy taki zakup? chyba wydatek uzasadniony. agnieszka ostatnio łapała koty jak stary rybak.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw kwi 23, 2009 23:14

sabina skaza pisze:musimy na gdynie kupic taki podbierak jaki ma agnieszka. jak będą nowe wpływy na moje konto- zrobimy taki zakup? chyba wydatek uzasadniony. agnieszka ostatnio łapała koty jak stary rybak.

No no tylko nie stary :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 23, 2009 23:20

sabina skaza pisze:kinga najpierw byłam zła że łapiesz bez rękawiczek- a
teraz wiem, ze warto było. ale piękna księżnczka!!!!!! przyjade do ciebie z p.iloną w sobotę- chyba weźmie 2 koty od nas, sprinterkę i jednego z kotów agi lub seji. namawiam ja gorąco, żeby została domem tymczasowym.

Fajnie byłoby gdyby wzięła dwie kociczki ode mnie bo one maja takie dość pospolite umaszczenie pręgowane z białym które nie cieszy się wzięciem zazwyczaj a Kingi to chodliwa whiskasowa preguska jest.Poza tym rodzeństwo to i zzyte ze sobą....Rozmawiałam już z tą Panią bo dzwoniła do mnie i jesteśmy umówione na przyszły tydzień....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt kwi 24, 2009 7:51

Agnieszka Marczak pisze:
maria_z pisze:Wczoraj pomogłam sąsiadom z mojej ulicy zapakować do kartonu dużego kocura, który leżał pod oknem ich piwnicy (w takim wgłębieniu, trudno go było zauważyć). Kot prychał, ale nie próbował gryźć (miałam rękawice), widać było, że jest obolały. Sąsiedzi pojechali z nim do weta, okazało się, że miał łapy zaplątane we wnyki...

Boże i co z nim?

Wczoraj, wracając z pracy, kupiłam pierś kurczaka i powędrowałam prosto do sąsiadów, którzy zajęli się kotem. Pani - bardzo zmartwiona - powiedziała, że pewnie nic z niego nie będzie, nie je ani nie pije, leży cały czas w kartonie, a w dodatku prycha i strach go dotknąć. Jest bardzo osłabiony, przegryzł te wnyki, w które się złapał, musiał długo walczyć. Położyłyśmy kawałek piersi kurczaka przy jego pyszczku i nic, żadnej reakcji. I tak stoimy, rozmawiamy, zastanawiamy się co zrobić, do którego weta pojechać, a tu kocio uniósł głowę i zjadł ten kawałek kurczaka! Poszłyśmy pokroić więcej, wracamy - a cała woda z miseczki wypita! Potem jadł już z ręki i chyba zjadłby całą tę pierś, gdybyśmy mu dały! Ci państwo mieli z nim pojechać do dr Kiezy na Przymorze (b. polecam!); ale nie mam informacji, nie wiem, czy pojechali wczoraj, czy pojadą dzisiaj, będę niedługo dzwoniła. W każdym razie byłyśmy w siódmym niebie patrząc, jak kot wcina pierś kurczaka. I podnosił łepek i patrzył na nas! Ale to wiekowy kocur - siwa morda; ale myślę, że może nie jest dziki, tylko był obolały i dlatego prychał.

Przed chwilą rozmawiałam - kot je, ale niestety nie podnosi się i siusia pod siebie :( Dzisiaj wizyta u weta.
Ostatnio edytowano Pt kwi 24, 2009 8:35 przez maria_z, łącznie edytowano 1 raz
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

[poprzednia][następna]