Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 09, 2009 8:12

Straszne...
Trzymam :ok:

Mój głos też na Vanilkę...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw kwi 09, 2009 9:51

Bosman jedzie razem z trzema innymi kotami do Fundacji Kocia Mama. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91583
Może mogłybyśmy dofinansować troszkę jego leczenie (przypominam, że Bosman nie ma oka, za to ma mocznicę :( ) z funduszu awaryjnego?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw kwi 09, 2009 10:48

Bazyliszkowa pisze:Bosman jedzie razem z trzema innymi kotami do Fundacji Kocia Mama. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91583
Może mogłybyśmy dofinansować troszkę jego leczenie (przypominam, że Bosman nie ma oka, za to ma mocznicę :( ) z funduszu awaryjnego?

takze myślałam o funduszu dodatkowym dla Bosmana- aby koszty transportu chociazby umniejszyć, już we wcześniejszych postach ktos głosował na dofinansowanie Bosmana z funduszu alarmowego- i ja sie przyłączam
, zatem mamy:

Wanilka - 5 głosów
Bosman ( z funduszu alarmowego)- 2 głosy

moze wsparcie finansowe pomoze Wanilce znaleźc tmczasowy domek- to najpilniejsza sprawa obecnie, ona musi miec reglarną opiekę w leczeniu oczek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 09, 2009 12:43

Trochę mnie choroba wyłączyła, ale już wracam i nadrabiam zaległości.

Kwietniowe saldo to 227zł :ok: :

Wpłaty:
Aleksandra59
alessandra
AnitaS
Anna Katolik
barba50
Bazyliszkowa
delfin612
Ewa Janczuk
KarolinaS
majka2006
marcjannakape
puss

bazarki:
Bazyliszkowa
delfin612

+
40 zł na leczenie Wanilki
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw kwi 09, 2009 13:01

Co do kandydatur, to proponowałabym jeszcze Martynkę.
Co prawda ma dom, ale teraz na ten dom spadła bardzo duża odpowiedzialność i koszty. Chciałabym choć opłacić ten test na lamblie.

Zresztą Wanilce też się dom szykuje, a pieniążków troszke mamy i na 3 koty to by wyszło po kilkadziesiąt złotych.

A pozostałe kandydatury to:
Bosman
Wanilka
Ostatnio edytowano Czw kwi 09, 2009 13:29 przez marcjannakape, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw kwi 09, 2009 13:20

Marcjannakape, to znaczy proponujesz, żeby podzielić całą kwotę, bez zostawiania części na rezerwę, na 3 koty? Dobrze rozumiem?
Może to i dobry pomysł :roll: Cała trójka potrzebuje kasy na diagnostykę i leki.
Tak by się chciało dać wszystkim ślepaczkom, i to dużo.
Trudne są te głosowania...

Bazyliszkowa

Post » Czw kwi 09, 2009 13:28

Bazyliszkowa pisze:Marcjannakape, to znaczy proponujesz, żeby podzielić całą kwotę, bez zostawiania części na rezerwę, na 3 koty? Dobrze rozumiem?
Może to i dobry pomysł :roll: Cała trójka potrzebuje kasy na diagnostykę i leki.

Tak jest.

W tym miesiącu mamy taka sytuacje, ze te koty mają jakby zapewniony wikt i opierunek, bo albo dt (fundacja) albo ds.
Może i dzielenie daje mniejszą kwotę dla każdego kota, ale z drugiej strony wspomoże każdego z nich. I co myślę najważniejsze pokaże ich opiekunom, że o nich też myślimy.
Bosman potrzebuje transportu, a do Łodzi to nie jest 50km.
Wanilka będzie widzieć i szykuje się dla niej ds, ale wymaga cierpliwego, choć nie inwazyjnego (operacja) leczenia.
Martynka ma dom, ale niedoświadczony i zarzucony wielką odpowiedzialnością, głównie moralną.
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw kwi 09, 2009 13:31

Sądzę, że to dobry pomysł. Jestem za takim trójpodziałem :ok:

Ale z tą perspektywą DS dla Wanilki raczej nie najlepiej; no chyba że czegoś nie doczytałam :oops:

Bazyliszkowa

Post » Czw kwi 09, 2009 13:37

Bazyliszkowa pisze:Ale z tą perspektywą DS dla Wanilki raczej nie najlepiej; no chyba że czegoś nie doczytałam :oops:

Jeszcze sie przekopuje przez forum, ale znalazłam takie info:
alessandra pisze: i wiadomosc o naszej kandydatce kwietniowej , Wanilce:
malinka1 pisze:Przepraszam, wróciłam późno, bo miałyśmy ze sobą jeszcze dużego psa ze schroniska z chorymi oczami, młodego psa do przekazania w Warszawie no i cudowną Wanilkę, która przespała jak aniołek w drodze. Pan dr Garncarz stwierdził, że to są sprawy powirusowe, dokładnie określił to schorzenie SYMBLEPHERON. Wanilka na prawe oko widzi dość dobrze, na lewe słabiutko, ale absolutnie nie grozi jej całkowita utrata wzroku. Taki stan może być już do końca jej życia. Domek lepiej niewychodzący. Wanilka dostala krople Difadol i Braunol 2xdziennie przez 3-4 tygodnie, żeby podleczyć obecny stan. Wanilka została w Warszawie u znajomej, ale chyba w czwartek wróci do Radomia, bo szykuje się dla niej stały domek w Radomiu. Póki co się nie cieszę, ale najważniejsze, że Wanilka będzie widziała.
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw kwi 09, 2009 13:37

skoro tyle grosza mamy, to faktycznie, optymalnym rozwiazaniem wg obecnej sytuacji jest podzielić na trzy ślepaczki, czy reszta klubowiczów zgadza sie? prosimy o wypowiedzi

alessandra

Post » Czw kwi 09, 2009 13:43

Marcjannakape, dalej w wątku Wanilki jest niestety tak:

malinka1 pisze:Wanilka ciągle szuka domku, narazie domek z Radomia się nie odezwał a mieli dzisiaj dzwonić. Zobaczymy, póki co Wanilka do wzięcia.....

Bazyliszkowa

Post » Czw kwi 09, 2009 13:48

Bazyliszkowa pisze:Marcjannakape, dalej w wątku Wanilki jest niestety tak:

malinka1 pisze:Wanilka ciągle szuka domku, narazie domek z Radomia się nie odezwał a mieli dzisiaj dzwonić. Zobaczymy, póki co Wanilka do wzięcia.....

Szkoda :(
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw kwi 09, 2009 13:49

własnie chciałam to napisać, Wanilka pomieszkuje w pomieszczeniu biurowym na razie :(

Pani Iza własnie napisała mi na gg, że w pełnej gotowości czekaja na Bosmana i inne trzy niepełnosprawne kotki z wrocławskiego schronu, kiedy maxiking będize jechała z futerkami? zdażymy wysupłać jakies pieniazki dla Bosmana?

alessandra

Post » Czw kwi 09, 2009 14:03

Mnie martwi też, że Wanilka nie ma żadnych szczepień, i nie wiem, czy to kwestia kasy, czy stanu zdrowia malutkiej :(

Bazyliszkowa

Post » Czw kwi 09, 2009 19:33

Właśnie przeczytałam, że jednooczka Funia z Kielc ma dom :D :D :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4288327#4288327

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]