Moje MP6-Pysia,Pucuś,Ptyś,Pumek,Psotuś i Plamka + tymczasy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 14:15

Yoko pisze:A ja bardzo proszę nie wieszac psów na moim Pumeczku ! (od jutra Pumcia? :lol: :lol: ) Pańcia niech zrobi co do niej należy i już!
Moje kochane słoneczko, trzymam kciuki, chociaz czarne to strasznie żywotne :P

Chłopy w moim otoczeniu mają wiecej instynktu samozachowawczego :wink: Po kazdej "akcji" omijają mnie szerokim łukiem :twisted:

Pumcia, dobre :D
Pumcia już jest - to chyba siostra Pumka, która ma nowych Dużych.

A słoneczko żywuszcze bardzo. A płucka - łomatko kochana :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 23, 2009 14:23

Gohag pisze:Trzymamy kciuki, życzymy mało wrażeń i czekamy na relacje z rekonwalescencji po tak doniosłej stracie (jak kastrowali mojego kocika to powiedzieli, że takie dorodne sztuki, że szkoda wycinać...myślałam o zabraniu na pamiątkę ;-))

U mnie też by było co zabierać.
Jajka jak dzwony :D

Erin

Post » Pon mar 23, 2009 15:11

A mi to się nadal wydaje, że mój coś tam ma :D , zostawił mu trochę do ozdoby :wink: . Życzę aby kot szybko się rozbudził po głupim jasiu, bo mój (przez zwój charakterek) większą dawkę dostał i 2 dni nie panował nad zwieraczami :x

ewka102

Od: Sob mar 21, 2009 22:23

Post » Pon mar 23, 2009 17:58

Z tego co powiedział mi wet, dają połowę standardowej dawki, ponieważ stosują opiaty. Tak więc Pumek będzie trochę na haju 8)

Erin

Post » Pon mar 23, 2009 19:38

Gohag pisze:Osiatkowałam mu balkon, myśląc że zrobię mu frajde to się uciszy, a ten znalazł sobie mównicę na 8-piętrze i darł się na całe osiedle...

ktoś kto wymyślił kastrację powinien dostać Nobla.

Ale się uśmiałam :lol: Do łez normalnie :ryk: Dobre :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon mar 23, 2009 22:31

A tak w ogóle to gdzie ta cholerna wiosna? :evil: Zawsze myślałam, że pierwsze oznaki wiosny to promyczki słonka i plusowe temperatury, a nie wiatr i krople deszczu :? Niech ta zima już sobie idzie!

Ja kcem wiosny!!!
:crying:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon mar 23, 2009 23:12

nanetka pisze:
Ja kcem wiosny!!!
:crying:

Ja też, to co się dzieje za oknem to przegięcie.

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Wto mar 24, 2009 6:54

Dzień dobry Wszystkim Futrzakom i ich Serwisantom :!:
Wielkie :ok: za Pumusia w tym ważnym dniu.
Wczoraj padłam/wcześniej moje ciśnienie :( /Dzisiaj znowu wichura i deszcz-u nas wiosny nie widac-nawet gawrony przestały budowac gniazda :cry:
Życzymy miłego dnia :!:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto mar 24, 2009 6:58

Gohag pisze:(Jak kastrowali mojego kocika to powiedzieli, że takie dorodne sztuki, że szkoda wycinać...myślałam o zabraniu na pamiątkę ;-))

No a jak... w ramkę i na ścianę :D :wink:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 24, 2009 8:06

Cameo pisze:
Gohag pisze:(Jak kastrowali mojego kocika to powiedzieli, że takie dorodne sztuki, że szkoda wycinać...myślałam o zabraniu na pamiątkę ;-))

No a jak... w ramkę i na ścianę :D :wink:

W ramkę to chyba trochę trudno by było, chyba że w trójwymiarową :wink: Ale jakiś ładny słoiczek ... :D

Dzień dobry Babeczki!
U nas pogoda, że tak się wyrażę, wackowa :D
Ja wczoraj też padłam na dzióbek.

Pumek ostatnio ograniczył swoją działalność amanta do darcia japki, ale dziś rano próbował znowu molestować Plamkę - chyba coś przeczuwając i w akcie desperacji :wink: Wczoraj wzięłam Go na ręce i leżał spokojnie, o dziwo. Obejrzałam sobie klejnociki - ufff, szkoda będzie takich "dzwonków" :D Ale wytłumaczyłam chłopcu, że to dla Jego dobra i mojego zdrowia psychicznego :P Patrzył na mnie bardzo uważnie, może coś pojął tym swoim małym rozumkiem. No cóż, On i tak najbardziej na świecie kocha jeść i spać, więc temu się poświęci :wink: Chociaż moje zdrowie psychiczne i tak będzie trochę nadwyrężone, bowiem obawiam się, że po zabiegu może dostać większego apetytu i będę zmuszona zakładać kłódkę na miskę, tak jak kiedyś Pysi. A to się temu małemu żarłokowi z pewnością nie spodoba, co bardzo szybko odczują moje biedne uszy :roll: Ale może nie będzie tak źle :)

Miłego dzionka i dzięki za pamięć!

Obrazek

Erin

Post » Wto mar 24, 2009 8:37

Witam o mglistym poranku. Obrazek
Erin - oj z tą kłódką to jest problem, mi mojego żarłoka tak żal. On nawet bardzo nie wrzeszczy (gorzej jest ja się nudzi) tylko tak smutno patrzy w tą pustą michę... A karm dietetycznych nie znosi.
Oglądałam wieczorkiem twoje filmiki...rewelacja. Te cztery kociki liżące się na wzajem - przesłodkie. A Psotuś na żywo piękniejszy niż na zdjęciach. Ciekawa jestem co u niego, czy nadal jest w izolatce?

Gohag

Post » Wto mar 24, 2009 9:02

Witaj Gohag! :)
Wiem, że z kłódką na miskę może być problem, ale to też dla dobra kociaków. I w sumie to nie jest mi za bardzo żal, bo przecież głodne nie chodzą. One bardziej zachowują się jak dziecko, które za wszelka cenę próbuje naciągnąć matkę na słodycze lub kolejną zabawkę. No, czasami mi trochę żal, ale miałabym o wiele większe wyrzuty sumienia, jeśli bym upasła moje zwierzaki. Ja kiedyś byłam bardzo szczupła, wręcz chuda, a potem bardzo przytyłam i przez kilka lat nie mogłam się z tym uporać. Dlatego wiem jak to jest - nabrać ciałka bardzo łatwo, ale pozbyć się tego balastu - już nie koniecznie. Karmię moją gromadkę kilka razy dziennie (4-5), dostają i mokre i suche, więc chyba nie mają powodów do narzekania :wink:

Cieszę się, że filmiki się podobają. Psotuś rozrabia ile wlezie i też zaczął dojrzewać :roll: Niestety, musi być oddzielnie :( Ja po prostu za bardzo się boję puszczać Go do reszty. Narazie dostaje leki i za jakiś czas pomyślę o sprawdzeniu sytuacji jeszcze raz. Ale to za jakiś czas - niech ma chłopak czas na walkę z paskudą. Narazie kontrolujemy regularnie morfologię - wybieramy się na kolejną jeszcze w tym miesiącu, o ile pogoda pozwoli.

Erin

Post » Wto mar 24, 2009 12:14

ewka102 pisze:A mi to się nadal wydaje, że mój coś tam ma :D , zostawił mu trochę do ozdoby :wink:

U mojego Tofika też weterynarz tak elegancko "ciachnął",że nie jest tak bez niczego w tym miejscu,ale jednocześnie nie jest tak,że wisi mu coś tam jak zbędny worek.Nie wiem jak Tofik ale ja byłam i jestem bardzo zadowolona z efektu. :)
Myślę,że na tym zdjęciu widać efekt pracy weterynarza
Obrazek

Bernadetta

Od: Śro mar 11, 2009 6:38

Post » Wto mar 24, 2009 13:38

Erin jak tam Pumek? Kiedy godzina zero??? Obrazek

Gohag

Post » Wto mar 24, 2009 13:45

Albert namiętnie próbuje mi zabierać jedzenie, łapą z ręki mi wyrywa (wiem, mea kupa - pozwalam mu na oglądanie mojego jedzenia, z nikim innym sobie na to nie pozwoli - choć nie wiem co mu to daje, bo i tak zazwyczaj nic nie dostaje - najwyżej kawałeczek chleba - ma słabą wątrobę bidok). Zawsze uważał, że ja mam lepsze jedzonko, ale osatnio jak przeszliśmy w domu na kiełki obejrzał moje jedzonko z odrazą i wrócił do wzgardzonych chrupek w misce... Obrazek

Gohag

[poprzednia][następna]