PAKT CZAROWNIC 9 WIELKIE RZECZY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 21, 2009 21:56

przemo. pisze: (...) jeśli Czarownice uznają, że niegodnam nazwy nawet sympatyka to zrozumiem

x.

Xandra Ty się chyba wody z bajora opiłaś 8O
Ja zaś stwierdzam, że płacisz regularnie, tylko przerwy masz dłuższe ;)
Ale na wątku bywasz, na Sabatach bywasz. Czarownice wspierasz! Jeśli Ci dobrze z nami, to znaczy, że Czarownicą jesteś! I basta!
Ostatnio edytowano Sob mar 21, 2009 21:59 przez villemo5, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob mar 21, 2009 21:57

przemo. pisze:dzięki Basiu za konto, w końcu się ktoś ulitował i wysłał ;)

jak już mówiłam - nie mam głowy do składek, bo na firmowe konto muszę jeszcze trochę poczekać, wiec placę z konta P., płacę nieregularnie i piszę mało, a i sporo mi się na głowę zwaliło - jeśli Czarownice uznają, że niegodnam nazwy nawet sympatyka to zrozumiem

x.

Xandra no co Ty :?: :?: :?: Tu nie ma obowiązku codziennego podpisywania listy, składki też są dobrowolne, więc się nie wygłupiaj :twisted:
Siostro Prezes :!: Dobrze Xandrze odpowiedziałam :?:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob mar 21, 2009 22:01

barba50 pisze:Siostro Prezes :!: Dobrze Xandrze odpowiedziałam :?:

Pewnie, że dobrze!!
Każdy tu mile widziany, dopóki mu z nami dobrze!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 21, 2009 22:10

Jopop 8)

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Sob mar 21, 2009 22:13

Głosujemy, głosujemy!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob mar 21, 2009 22:36

No to żeby nie dodawać jednego głosu niniejszym głosuję na
JOPOP

tak więc

Jopop - 4 głosy

Głosowały Czarowne Siostry: tiris, pipsi, dominikanna1, barba50

barba50

Post » Nie mar 22, 2009 10:40

Witajcie w niedzielę!!
Śledztwo wykazało, że A59 nie miała problemów z netem, tylko sabatowała do późnych godzin na działce z bliżej nieokreślonymi dwunożnymi gośćmi :roll:
Dzisiejszy dzień jakiś taki niedospany mam... Jednak nic to dziwnego, gdyż Maciek łaził po nocy a to na dwór, a to z powrotem :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie mar 22, 2009 11:18

Po pierwsze...
Dziękuję za numer konta - myślałam że się ie doczekam

Po drugie...
W tytule wpłaty wpisać swój nick z forum?

Po trzecie...
Mógłby mi ktoś przybliżyć wiadomości o - WANDUL, JOPOP i COOLCATY?
Obrazek

kotilisek

Od: Pt gru 12, 2008 16:48

Post » Nie mar 22, 2009 12:01

Kotilisek - tak w tytule przelewu wpisujesz nicka ;)

A wszystkie kandydatury są opisane kilka stron wcześniej. Aleksandra59 zrobiła zestawienie.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie mar 22, 2009 12:15

kotilisek pisze:Po pierwsze...
Dziękuję za numer konta - myślałam że się ie doczekam

Po drugie...
W tytule wpłaty wpisać swój nick z forum?

Po trzecie...
Mógłby mi ktoś przybliżyć wiadomości o - WANDUL, JOPOP i COOLCATY?

W tytule wpłaty ja piszę:
(mój nick) ___ 2009
SKŁADKA MCZNA __ZŁ
FS __ ZŁ W.A.CZ.KOT. __5 ZŁ

gdzie za nickiem jest miesiąc i kolejno kwoty - składka mczna to wiadomo, fs to fundusz specjalny, a w.a.cz.kot to wirtualne adopcje czarnych kotów

A o kandydaturach tutaj - wszystko zebrane przez Siostrę A59 w jeden post:
Aleksandra59 pisze:Ponieważ Czarowne jesteśmy w trakcie zgłaszania kandydatur na marzec postanowiłam z poprzedniego wątku wkleić posty zglaszające :wink:

Jola_K pisze:
villemo5 pisze:No i jak już tak na poważnie zaczęłam to:

ZGŁASZAM kandydaturę na marzec:
Wandul :)

Osoba z mocno utrudnionym dostępem do sieci, nie może liczyć na pomoc. Ma pod opieką koty czekające na sterylki. Więcej mam nadzieję napiszą o niej osoby, którym Wandul pomaga tymczasując koty. Poprosiłam o to :wink: Najlepiej, żeby rekomendacja szła z pierwszej ręki.

Na forum wątków raczej mało (na dogo podobno więcej). Dokopałam się do tego:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82 ... ght=wandul

zglaszam sie do poparcia kandydatury Wandy, osoby z ktora od dwoch lat wspopracje, ktora tymczasowala wiekszosc z zywieckich kotkow, ktorym pomagala i wiele razy ratowala zycie, wykorzystujac swoje doswiadczenie - jest pielegniarka
pomaga kotom i psom, wiele szczeniorkow przeszlo przez jej dom

od wielu miesiecy nie ma dostepu do internetu, pewnie wielu mysli ze sie wycofala, a ona nadal ma u siebie grupke dzikusow, nie adoptowalnych, ktore od roku juz u niej mieszkaja - w tej grupie sa kotki bez sterylki i pewnie teraz przechodza kolejna rujke..

Wanda potrzebuje naszej pomocy, pomoc w postaci karmy, zwirku, lekow, pomoc przy kastracjach i sterylizacjach

dla zainteresowanych podam do niej bezposredni kontakt
mieszka w Bytomiu

z calego serca dziekuje za pomoc dla Wandy

koteczekanusi pisze:Ja jak zwykle proponuję JOPOP.
Mam wrażenie, że ostatnio kasa nie idzie na jakieś bardzo potrzebne cele, a tymczasem u dziewczyn łapanki na całego, więc kasę ciągną też niemiłosiernie.

To tylko drobny fragment działalności w ostatnich dniach, którą bardzo popieram (w sumie cytuję głównie dla ostatniego, powiększonego zdania).

jopop pisze: Żyję, ale co to za życie. Zeszłotygodniowy stres + kilkugodzinna łapanka w nocy dały efekt w formie gorączki, bólu gardła i innych takich głupot. W efekcie zamiast romantycznego weekendu we dwoje mam przekichany weekend Przy Próbie Niezarażenia Chłopa :)

Dziękuję wszystkim za ostatnie 2 łapanki, już wiem, że z Mianowskiego przyjechały wyłącznie kocury :twisted: Dziewczyny - czy na Mianowskiego 12 stała buda z żarciem, czy też pani karmicielka współpracowała?
Krasiczyńska - no cóż, obawiam się, że ciężko będzie tam NAPRAWDĘ przegłodzić koty, podobnie jak na Toruńskiej... :(

Plany:
jutro jestem umówiona na łapankę po południu. Ale jest alarm - bo _kathrin nie wie czy będzie mogła - a ja potrzebuję kogoś do pomocy tam!!! Centrum Warszawy tym razem, pomysł jest taki, że spotykamy się w Boliłapce, bierzemy kilka transporterów i 2 klatki i jedziemy metrem na miejsce (+ 10 minut dojścia niestety). Po łapance ja muszę tam zostać, ale na 19.30 jest wstępnie umówiony 1 kierowca, który odbierze mojego współłapacza i koty i zawiezie do Boliłapki.
Oczywiście gdyby zgłosił się współłapacz-kierowca, to ten plan byłby prostszy :twisted:

Ale na bezrybiu i rak ryba, więc bardzo proszę DOWOLNEGO WSPÓŁŁAPACZA, który może poświęcić czas od ok. 15.00 do ok. 20.00 JUTRO!

Trzeba dalej działać na Ochocie, karmicielka bardzo na nas liczy. Tam jest nieźle współpracująca ekipa, klatki zastawia się pod blokami lub samochodami, nie jest to sport ekstremalny, spokojnie może tam jechać osoba nawet z niewielkim doświadczeniem, byleby umiała kota do transportera przełożyć. Liczę na zgłoszenie się jakiegoś kierowcy i łapacza! Termin - dowolny dzień, ok. 18.

Mamy nowe miejsce, gdzieś na Pradze (ok. Kijowskiej) - całe nieciachnięte stado. Pilnie potrzebna tam DUŻA łapanka.

Folwarczna czeka, woła z daleka. Ostatnio złapałam tam 1 kotkę. Nie było widać tej czarnej, matki zabranych kociąt. Ale na pewno jest już w ciąży... trudno powiedzieć, o której należy tam łapać - raz koty były super aktywne o 14, ostatnio kręciły się o 1 w nocy... Ewa zwykle karmi je w nocy, wtedy ZWYKLE przyłażą...

Jest też nieruszone miejsce hurtowe na Bródnie.

Mama Funi w Łomiankach... liczę na kierowcę, który już tam był, dam telefon do jej karmicielki, bardzo sensownej babki...

Ja w tym tygodniu mogę np. w środę w nocy - wtedy by się zrobiło to nowe miejsce na Pradze + zajrzało na Folwarczną. Mogę też w czwartek, w godzinach dowolnych.

W przyszłą sobotę wyjeżdżam na tydzień, więc dalsze łapanki beze mnie...

KOCHANI, BŁAGAM WAS O POMOC! PRAWIE WSZYSTKIE ŁAPANE TERAZ KOTKI SĄ JUŻ W CIĄŻY. JEŚLI NIE WYŁAPIEMY ICH W CIĄGU NAJBLIŻSZYCH 2-3 TYGODNI - BĘDZIE ZNÓW ZALEW KOCIĄT!!! ABSOLUTNIE NIEZBĘDNA JEST TERAZ PEŁNA MOBILIZACJA ŁAPANKOWA!!!

Adresy do wątków: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... &start=255
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4164338#4164338

Tak więc, jak już na początku wspomniałam, ostatnio chyba nikt tak nie zasługuje na pomoc, jak Jopop i spółka. Tym bardziej, że sterylka jednej kotki wraz ze szpitalowaniem to najmarniej 160 zł, kocura jakąś połowę mniej, a jeszcze leczenie, żywienie, tymczasowanie kociaków itd. to worek bez dna.[/b]

Aleksandra59 pisze:Coby Siostrom Czarownym w marcu nie było łatwo - mam swoją kandydaturę :?

Nie mieści się w standardach ostatnio ustalonych przez Czarowne, w pewnym sensie jest to akcja, tak trochę jednorazowa i mam nadzieję że więcej takich akcji miau nie będzie musiało organizować.

Sprawa dotyczy wyciągania kotów ze schroniska p. Wahl. Dzisiaj zostało wyciągniętych ponad 27 kotów i kilka szczeniorów. Jeszcze wiele kotów zostało do zabrania z tych okropnych warunków. Szczegóły akcji tutaj:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... highlight=

Moją kandydatką na marzec jest CoolCaty, a jako uzasadnienie cytat z powyższego wątku:
Anna_33 pisze:Plan 27 kotow zostal wykonany z nawiazka.
Dokladna liczna pozniej.
Pogubilam sie w tych ktore zabrala CoolCaty, bo pozniej juz byly brane jak popadnie. Ale CC obiecala foto dokumentacje.
Zrobila duzo testow.
Musimy koniecznie zwrocic za nie pieniadze.
Podliczenie pozniej. (...)
Ale zostalo ustalone z p.Irenka, ze za tydzien CoolCaty pojedzie do niej z wieksza iloscia testow. I podda testom reszte kotow.Moze do tego czasu znajda sie dla nich domy?

barba50

Post » Nie mar 22, 2009 12:31

Siostra Barba jak zwykle niezawodna! :D
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie mar 22, 2009 13:53

Głosuję na:

Jopop
Obrazek

kotilisek

Od: Pt gru 12, 2008 16:48

Post » Nie mar 22, 2009 14:03

CoolCaty :D
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie mar 22, 2009 14:12

Witam niedzielnie :D

głosuję na CoolCaty.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Nie mar 22, 2009 14:32

Ja przepraszam, że trochę na inny temat :oops: ale moim zdaniem TEŻ istotny.
Otóż, w ubiegłym roku Siostra Minister Finansów podała taki fajny link do kocich organizacji, na które można oddać 1% i jeszcze taką "łopatalogiczną" wykładnię o organizacjach, na które można oddać 6%. Z taką pewną nieśmiałością :oops: czy można prosić reply :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]