Smoczek zaginęła 10.1.07(4): Koty i klopoty.. zaczynamy cz 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 11:27

Tweety pisze:
Tosza pisze:We własnym domu by się tyle dni nie ukrywała. A Ty masz teorię, jak ona wyszła?

w domu na pewno jej nie ma. Jak rozmawiałam z Zosią to jedyna możliwość, że przecisnęła się (ale to raczej cudem, bo technicznie trudne aczkolwiek jak widać nie niemożliwe do wykonania) przez uchylone okno. Tam są takie nietypowe nieduże i mało uchylne te okna - mały kociak się zmieści, duży - do tej pory uważałam, że samodzielnie nie jest w stanie

Ten duży był w rui, a wtedy wiele jest w stanie... :roll:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw mar 12, 2009 12:02

JoasiaS pisze:Ten duży był w rui, a wtedy wiele jest w stanie... :roll:

no właśnie :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw mar 12, 2009 12:33

Tosza pisze: We własnym domu by się tyle dni nie ukrywała. A Ty masz teorię, jak ona wyszła?

Mialam na mysli, ze lezy gdzies w domu martwa (jednak)
ale zapachu nie czuje, koty nic nie wystawialy, jekow ani drapania nigdy nie slyszalam - a sluchalam czujnie

przez okno - chyba. juz raz to zrobila - a szczelina jest na 5 cm !! dloni plasko nie przelozysz ... :(
przez drzwi raczej nie, bo ja kopie, wrzeszcze, gryze, i ogladam sie 18 razy, czy ktos :evil: na klatke ze mna nie wyszedl ...
teraz mylam schody (bardzo dokladnie ... i dlugo ...) wygladajac co chwila do ogrodu bo slonce wyszlo na chwilke - NIC, nic, nic ..

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Czw mar 12, 2009 12:40

Zowisia pisze:
przez okno - chyba. juz raz to zrobila - a szczelina jest na 5 cm !! dloni plasko nie przelozysz ... :(
przez drzwi raczej nie, bo ja kopie, wrzeszcze, gryze, i ogladam sie 18 razy, czy ktos :evil: na klatke ze mna nie wyszedl ...
teraz mylam schody (bardzo dokladnie ... i dlugo ...) wygladajac co chwila do ogrodu bo slonce wyszlo na chwilke - NIC, nic, nic ..

przez drzwi u Ciebie to co najwyżej pchła by przeszła niezauważona a nie prawie dorosły kot

Tweety

Post » Czw mar 12, 2009 19:53

Czy ktos widzial moze program w TV3 Krakow - czy bylo ogloszenie o Plamce ... ? :(
ja zasnelam jak trup znowu, wykancza mnie ta szarpanina
od drzwi do okna, od pracy do drzwi, i zadnego telefonu ...
zo

Zowisia

Post » Czw mar 12, 2009 20:14

Zo, zdaje się, że była relacja jakiegoś meczu hokeja, bo nawet kronika była tylko w dwójce.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw mar 12, 2009 20:20

Dziekuje bardzo Miszelino, bede sprawdzac za tydzien - ale wolalabym, zeby ona wrocila wczesniej ...
tak zimno znowu sie zrobilo

Sonia znow robi mi dziury w rekach i nogach, mimo ze ja karmie ... i staram sie byc mila ... :( i chuda jest jak nitka. Moze to ta rujka ?
Oczko spiewa, grucha, treluje :roll:

Zowisia

Post » Czw mar 12, 2009 22:53

wróciliśmy z TŻ-tem z nocnego spaceru po plamkowych okolicach. Kotów jak.... psów tylko tego właściwego brak. U Zosi na podwórku piękny norwegowaty z puchatą kitką a w okolicach głowie czarne lub bure, doliczyliśmy się z 7 - 8 na przestrzeni kilku ulic

Zosiu, koty włażą do piwnicy do tego bloku takiego jakby w literę L, od Ciebie z bramy w prawo po skosie, po drugiej stronie ulicy, tam jest wejście do klatki tak bokiem do ulicy i ciut wcześniej całe okienko otwarte i tam wskakiwało takie czarne. Świeciliśmy tam ale tam jest cały korytarz piwniczny ciągnący się bądź jak daleko :(

Zastanawiam się jak ludzie wypuszczają koty i one wracają do domu :roll: Ta rujka tak jej pomieszała w głowie?

Tweety

Post » Czw mar 12, 2009 22:57

Zosiu ściskam Cię mocno
:ok: :ok: :ok:
:ok: :ok:
:ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt mar 13, 2009 9:00

Napisalam dluga wiadomosc, ale znikla bo cos ponaciskalam zle :(
nie wiem, gdzie sie szuka kopii bezpieczenstwa ...
Dzieki Tweety za pomoc !

streszczam sie wiec: obchod dzisiejszy miedzy 6 a 8 rano nic nie dal, sprawdzilam ogloszenia. dowiesilam nowe, L-blok znam i chodze tam za kazdym razem (to jest slums i lumpiarnia, wiec sama nie moge tam szukac w srodku)
zwiedzilam tez place budowy (bez pozwolenia), wlazlam na Targową 1 i tam tez dowiesilam w klatce sch ogloszenie (tam znaleziono kotke sasiadow 5 lat temu, tez przeszla przez dachy ...). Ale tam zerwali z bramy, wiec pewnie i to z klatki zerwa :(

sasiad (kolejny) mowi, ze widzial, jak zona sasiada zapedzala podobna kotke na podworko - nie wiem kiedy, nie idzie z nimi nic wyrozumiec;
jest szansa, ze ona tam jednak z jego kotami przesiaduje. Musze wymyslic jakis plan dzialania - moze ten sasiad od kotow wie o niej, ale nie chce oddac ? ale jakos nie jestem przekonana do tak czarnej wersji
Bardzo prosze o pomysly, jak przechytrzyc puchata zaraze i wywabic ją z tych zakamarow - jesli tam jest ...

rozmawiam z kim moge (sklepy, osoby sprzatajace na ulicach) i doklejam ogloszenia
z karmnika na moim oknie znikly wszystkie chrupki - sroki czy kot ? nie wiem .. sladow brak. Z parapetu na klatce tez znikaja. sladow ptasich nie ma.
Znow wysypalam kuwetowa produkcje w podworzu, przy plocie tego sasiada od kotow. Moze to zatrzyma Plamke ...
pogoda beznadziejna - zimnica i snieg

Zowisia

Post » Pt mar 13, 2009 9:05

Kciuki nadal.

Gdzieś ty polazła Plamko?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt mar 13, 2009 9:10

mialam nadzieje znowu na zmieniony tytul :(

kciuki trzymam dalej :ok:

juz 2 noc pod rzad mi sie Zo snilas, jak szukasz Plamki. dzis snilo mi sie, ze ja zlapalas na podworku i sie obudzilam...
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pt mar 13, 2009 9:13

Adrianapl pisze:mialam nadzieje znowu na zmieniony tytul :(
kciuki trzymam dalej :ok:
juz 2 noc pod rzad mi sie Zo snilas, jak szukasz Plamki. dzis snilo mi sie, ze ja zlapalas na podworku i sie obudzilam...

Dzieki Ad, :) oby sie sen spelnil ... Lutra tez pisala, ze jej sie snilo, ze sama zlapala Plame .. wiedzie jej sie z kotami, musze ja poprosic o pomoc znowu.

Prywata: Czekam na Twoj adres do wyslania serwetki z bazarku !!
dzieki, zo (znow lece na klatke .. patrzec ./..)

Zowisia

Post » Pt mar 13, 2009 14:15

Latam i latam na te klatke ... nic, tylko sroki laza.
To one wyzarly chrupki z parapetu i chyba z karmnika tez;
bestie - jak byly ziarna dla nich, to nie tknely.

Mam kolejny sygnal, ze Plamka moze byc u sasiada za plotem - ale on zarzekal sie ze jej tam nie ma - moze chce miec kocieta ??? ??? jego koty nie sa kastrowane :(

Zowisia

Post » Pt mar 13, 2009 14:16

Podglądam i podglądam ...
No co ta Plameczka :(
Giganta się jej zachciało.

Może dziś się opamięta i w końcu wróci.

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

[poprzednia][następna]