ADOPCJE PUCHATKOWA Poznań - 2 persie nieszczęścia.. :( s. 96

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Będę wpłacać co miesiąc na ratowanie puchatków kwotę (w PLN):

Ankieta wygasła Czw cze 25, 2009 11:56

5
4
25%
10
5
31%
15
1
6%
20
3
19%
powyżej 20
3
19%

Liczba głosów : 16

Post » Nie mar 08, 2009 9:59

Jek pisze:
Legnica pisze:8O ale ja nie mam ogródka 8O
a na działke wozić?fuj

To masz problem :wink:

Właśnie doczytałam i widzę że faktycznie trochę wszystko się zapętliło. Przecież jak Prezes cały czas podkreśla - działalność Puchatkowa jest nieformalna i opiera się na chęci pomocy kotom. Po co dyskusje o rozliczeniach itp? Przecież jakby ktoś chciał zrobić przekręt to i tak się uda. Albo sobie ufamy albo nie. Reszta to bicie piany. Rozliczenia na wątkach - o.k. ale skany, rachunki - chyba lekka przesada. Napiszę jeszcze raz i mam nadzieje że nikogo nie urażę: wpłaty są dobrowolne na Puchatkowo i Prezes z zarządem decydują. Kto nie chce - niech nie wpłaca. Zawsze można przecież wspomóc jakiś indywidualny cel - jest masę wątków proszących o wsparcie. Wpłacając na Puchatki godzę się z tym że kasę rozdysponują inni. I chwała im za to bo ja nie umiałabym pewnie podjąć decyzji którą dziurę zatkać najpierw.
I jeszcze kończąc - tak jak pisałam poprzednio - wg mnie powinien być obowiązek wpłaty przy adopcji ale opiekun decyduje czy to 100 zł czy 1 zł symbolicznie. Spotkałam się już z nastawieniem zdaje się rozsądnych i wykształconych ludzi, którzy poznali historię Murci i widząc jakie z nią cały czas są problemy stwierdzili że przecież skoro mam ją za darmo to teraz mogę wywalić czy odwieźć szkodnika do schronu, bo nie żal. Dopiero ich nastawienie do kwestii finansów otworzyło mi oczy na charaktery. Mimo że znam ich od dawna i do naiwnych nie należę to wcześniej nie miałam o tym pojęcia :oops: Ten warunek wg mnie tylko zawęziłby sito przy selekcji nowych domków. A tak na marginesie - czy dużo kotów wraca do Was z adopcji?

dobrze gada dać jej wódki :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Nie mar 08, 2009 11:01

Ufff, przeczytane wszystko.
Mam taka drobna watpliwosc z tym zwrotem kosztow za sterylke w kwocie 100-150 zl . To nie dotyczy oczywiscie domkow swiadomych i frumowych ale ktos, kto nie ma za duzego pojecia o pseudo bedzie wolal kupic kociaka za te 150zl gdzies na bazarze :roll:
Jek ma racje, zeby to byla dobrowolna wplata bez okreslania ile konkretnie.
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Nie mar 08, 2009 11:47

:!: Teraz piszę o całym miau nie tylko puchatkowie :!:
widzę, ze na tym forum jest ostra selekcja DS a i tak zdarzaja sie wpadki, nieudane adopcje, powroty itp. Wśród 90% naszego społeczeństwa pokutuje przekonanie, że czegoś za co sie nie zapłaciło tego sie nie szanuje. Stąd takie podejście o jakim pisała jek. Sawanko dla Ciebie zostawiam te 10% :wink:
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Nie mar 08, 2009 12:14

aleście wczoraj w nocy natrzaskały stron.....:
A może by tak:
Podstawą działania funduszu jest ZAUFANIE DO WSPÓŁPRACOWNIKÓW.
wzorem demokratycznym-władza w ręce samorządów bo przecież Ci co działaja w terenie maja nalepszą wiedze,kontakty i mozliwości.Wiedza gdzie najwieksza potrzeba
A więc:
ODDAJMY PUCHATKOWO ODDZIAŁOM TERENOWYM-z autonomiczna kasą i odpowiedzialnością KOORDYNATORÓW.Unikamy wtedy sporów o finanse,odpowiedzialnosci zbiorowej i tych wszystkich nieprzyjemnośći.
Koordynatorzy odpowiadaja za swoje decyzje-przed Prezesem .I tu jak rozumiem Wszyscy życza sobie Prezesury AAMMS.
Każdy oddział ma swój wątek-na nim sie rozlicza-sprawdzając wszystko i wszystkich w oparciu o regulamin Puchatkowa.Tenże należy poprawić,dookreslić ,doprecyzowac ,zaostrzyć-WG WASZEGO UZNANIA.
PREZES i TYLKO PREZES!!!!!!!MA PRAWO DO ZAŻADANIA UDOKUMENTOWANIA DZIAŁALNOSCI REGIONÓW -I ma wtym celu do dyspozycji KOORDYNATORA!!!!!
U UZASADNIONYCH PRZYPADKACH PREZES MOZE UDZIELIC INFORMACJI NT DZIAŁANIA FUNDUSZU PUCHATEK-OSOBOM POSTRONNYM I OPINII PUBLICZNEJ FORUM.DO TEGO MOŻNA POWOŁAC RZECZNIKA.

OCZYWIŚCIE WSZYSCY DARCZYŃCY MAJA PRAWO DO WSZELKIEJ WIEDZY NA ŻYCZENIE-W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM.ALE TYLKO ONI.
Regulamin nalezy zaostrzyć wg tego co proponujecie.Kwestie oddpłatnych adopcji nalezy rozważyć..ja pozostałabym przy bezpłatnych.Kazdy dom jak zechce-wesprze Fundusz.Niech posiadanie forsy nie bedzie warunkiem koniecznym Warunkiem koniecznym jest serce do zwierząt.
Koordynatorzy będą musieli na życzenie PREZESA-ZDAC RELACJĘ Z PODJETEJ DECYZJI O ADOPCJI ORAZ O JEJ FORMIE-za kase jakąkolwiek lub bezgotówkowej-oraz MONITOROWAĆ dalsze losy zwierząt w nowych domach.(tak jak to robicie-ale trzeba zapisac)
Acha -KASA!!!ODDZIELNA-ale pomagamy oddziałom w potrzebie na zasadzie pożyczki,darowizny lub innej-DO UZNANIA KOORDYNATORA!!!!
Poddaję ten wniosek pod Wasz osąd.....może tak bedzie dobrze i wygodnie działac??????
Serniczek

Post » Nie mar 08, 2009 12:18

Mnie tak sie glupio wypowiadac bo wlasciwie nie place skladek i formalnie do puchatkowa nie naleze, chcialabym ale mam wydatki na moje wirtualne koty ale wydaje mi sie ze jakis rozliczenia z zbadan powinny byc , Dalia ma racje, i to nie jest brak zaufania tylko norma takze na iinych watkach i w fundacjach np, a co do oplat za adopcje to kiwi ma racje, jesli juz to dobrowolna bo taki ktos faktycznie bedzie chcial sobie za te 150 zl kupic malego kociaka z pseudo, wyda tyle samo.i To bedzie niestety zapora. A poza tym to jest w koncu ADOPCJA
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie mar 08, 2009 12:29

każdy ma prawo mówic Ty też-rozliczenia beda na watkach regionalnych i dla Prezesa.
Serniczek

Post » Nie mar 08, 2009 12:50

Serniczek pisze:aleście wczoraj w nocy natrzaskały stron.....:
A może by tak:
Podstawą działania funduszu jest ZAUFANIE DO WSPÓŁPRACOWNIKÓW.
wzorem demokratycznym-władza w ręce samorządów bo przecież Ci co działaja w terenie maja nalepszą wiedze,kontakty i mozliwości.Wiedza gdzie najwieksza potrzeba
A więc:
ODDAJMY PUCHATKOWO ODDZIAŁOM TERENOWYM-z autonomiczna kasą i odpowiedzialnością KOORDYNATORÓW.Unikamy wtedy sporów o finanse,odpowiedzialnosci zbiorowej i tych wszystkich nieprzyjemnośći.
Koordynatorzy odpowiadaja za swoje decyzje-przed Prezesem .I tu jak rozumiem Wszyscy życza sobie Prezesury AAMMS.
Każdy oddział ma swój wątek-na nim sie rozlicza-sprawdzając wszystko i wszystkich w oparciu o regulamin Puchatkowa.Tenże należy poprawić,dookreslić ,doprecyzowac ,zaostrzyć-WG WASZEGO UZNANIA.
PREZES i TYLKO PREZES!!!!!!!MA PRAWO DO ZAŻADANIA UDOKUMENTOWANIA DZIAŁALNOSCI REGIONÓW -I ma wtym celu do dyspozycji KOORDYNATORA!!!!!
U UZASADNIONYCH PRZYPADKACH PREZES MOZE UDZIELIC INFORMACJI NT DZIAŁANIA FUNDUSZU PUCHATEK-OSOBOM POSTRONNYM I OPINII PUBLICZNEJ FORUM.DO TEGO MOŻNA POWOŁAC RZECZNIKA.

OCZYWIŚCIE WSZYSCY DARCZYŃCY MAJA PRAWO DO WSZELKIEJ WIEDZY NA ŻYCZENIE-W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM.ALE TYLKO ONI.
Regulamin nalezy zaostrzyć wg tego co proponujecie.Kwestie oddpłatnych adopcji nalezy rozważyć..ja pozostałabym przy bezpłatnych.Kazdy dom jak zechce-wesprze Fundusz.Niech posiadanie forsy nie bedzie warunkiem koniecznym Warunkiem koniecznym jest serce do zwierząt.
Koordynatorzy będą musieli na życzenie PREZESA-ZDAC RELACJĘ Z PODJETEJ DECYZJI O ADOPCJI ORAZ O JEJ FORMIE-za kase jakąkolwiek lub bezgotówkowej-oraz MONITOROWAĆ dalsze losy zwierząt w nowych domach.(tak jak to robicie-ale trzeba zapisac)
Acha -KASA!!!ODDZIELNA-ale pomagamy oddziałom w potrzebie na zasadzie pożyczki,darowizny lub innej-DO UZNANIA KOORDYNATORA!!!!
Poddaję ten wniosek pod Wasz osąd.....może tak bedzie dobrze i wygodnie działac??????

ubrałaś w słowa to o czym myślałam- widocznie nie tylko ja czytam w myślach :lol:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Nie mar 08, 2009 13:03

nie ja sama to wymysliłam przeczytałam Wasze myśli i przedyskutowałam to z Aamms-to wspólna propozycja.Poprawcie gdzie trzeba i zastanówmy się czy to jest dobre....
Serniczek

Post » Nie mar 08, 2009 13:23

Dobre :lol: Mnie się podoba. Jak przyjdzie mi jeszcze coś do głowy to napisze, ale Serniczek pięknie to ujął. Synteza palce lizać :wink:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Nie mar 08, 2009 13:29

Dobrze będzie.
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 13:35

Mam tylko nadzieję że osoby nie biorące teraz udziału w dyskusji,nie będą w przyszłości szukać powodów do krytyki?
Legnica

Post » Nie mar 08, 2009 14:02

jeju ale namieszane w Puchatkowie.... :cry:

Herbi

Od: Nie mar 16, 2008 13:44

Post » Nie mar 08, 2009 14:05

Herbi pisze:jeju ale namieszane w Puchatkowie.... :cry:

gdzie? wiosenne porządki....najpierw jest ogólny bałagan a potem sie wyłania ład i porządek. 8)
Ostatnio edytowano Nie mar 08, 2009 14:06 przez Serniczek, łącznie edytowano 1 raz
Serniczek

Post » Nie mar 08, 2009 14:06

Mnie się w zasadzie te wszystkie ustalenia podobają.
Jestem za.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Nie mar 08, 2009 14:17

We mnie znowu odezwał sie skarbnik 8) Jedne oddziały maja wieksze wydatki, inne mniejsze... nagłe potrzeby zawsze są nagłe...co z wpłatami comiesiecznymi od darczyńcow, które nie sa przeznaczone na konkretnego kota? Czy kazdy darczyńca ma sobie wybrać oddział, do którego wysyła pieniadze?. A co jesli np. cała kasa w jakims miesiacu wyląduje w lubuskim a w połowie miesiaca nad morzem bedą mieli nagłe przypadki... wiadomo, ze tej kasy zawsze bedzie zbyt mało (zawsze tak jest) Dziewczyny w lubuskim nie bedą sie ograniczały, kupia drozsze leki, lesze zwirki itp. a dla tych pomorskich nic nie zostanie, nie bedą mogły wysłac pomocy bo kasa bedzie pusta. Oczywiscie oddziały są przykładowe, nikomu nic nie insynuuje, zeby nie było :wink: . Tylko przemyslcie to.
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

[poprzednia][następna]