Kawa i Bella - ... TŻ sam na włościach...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 19, 2009 18:15 Kawa i Bella - ... TŻ sam na włościach...

Witamy wszystkich w naszych niskich progach.
Dzisiaj u mnie w domciu dokonało się zakocenie cz I. Nowa lokatorka jest mała i czarna więc imię przyszło samo "Kawusia". Jest to adopcja z Puchatkowa. Czarna Exo - 6 lat od cioci Sabeeny. Byłam uprzedzona, że kicia jest troche zestresowana bo bardzo źle znosi liczne kocie towarzystwo. Trochę chudziutka bo stres nie pozwala jej prawidłowo sie odzywiać i mimo dbałości Sabeeny taka bidulka. Nie widziałam jej nawet na zdjeciu. Sabeena przywiozła mi to "cóś" dzisiaj z rana. Przejełam plaskatą z całym dobrodziejstwem.
I co dostałam???????
Dostałam uroczą, super miziastą stworę. Zero stresu, zachowuje sie jakby całe życie u mnie i ze mną mieszkała a to dopiero kilka godzin!!!!
Łazi za mną jak pies, stale każe się miziać. Wyszłam z domu na półtorej godzinki... wróciłam to mnie skrzyczała "gdzies Ty babo była tyle czasu!" i nie było mowy o tym, zeby sie rozebrać! Najpierw trzeba Kawusie poprzytulać, wziąc na ręce, wysłuchac traktorka...
Naczytałam sie na forum o przyzwyczajaniu sie kota do nowego domu o trudnościach w akceptacji a Kawusia jest zaprzeczeniem tego wszystkiego. Jedzonko pochlania jak odkurzacz, trzeba chować :wink: żeby nie przedobrzyć. Z kuwetki korzysta bezproblemowo.
Dostarczono nam drapak... rozpakowałam, złożyłam a Kawusia co stwierdziła? " :wink: Pudło po drapaku to super zabawka a z drapaka niech se Duza sama korzysta"
Tak wygląda zestresowany kot w godzinę po przyjeździe do nowego domku :wink:
Obrazek
Obrazek
a tu juz było trochę stresu na serio :lol: tak fajnie się lezało i przytulało do Dużej a ta wstała i pstryka po oczach
Obrazek

Na razie jedyny klopot jaki mam z Kawusia to jak zrobić atrakcyjne zdjęcie czarnemu kotu??????
Liczę na dobre rady posiadaczy czarnuszków.
Ostatnio edytowano Sob maja 30, 2009 13:40 przez batumi, łącznie edytowano 17 razy
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Czw lut 19, 2009 18:20

Widac że kobietka sprawila niespodziankę, najwidoczniej poczuła że to jest jej dom.

Czarne koty bardzo trudno jest focić
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw lut 19, 2009 19:02

Iburg pisze:Widac że kobietka sprawila niespodziankę, najwidoczniej poczuła że to jest jej dom.

Czarne koty bardzo trudno jest focić

Fakt, trudno focić. Ja używałam silnej lampy błyskowej i dodatkowo fociłam przy dobrym oświetleniu.

Gratuluję SUPERkociastej i życzę duuuuużo radości :1luvu:

Wątek będę podczytywać, ponieważ:
1. Fajnie pisany - masz styl i poczucie humoru, a z tekstu aż promieniuje miłość do futrzaka :lol:
2. Przyjemnie jest czytać o takiej fajnej kocie :lol:

Pozdrawiam Ciebie i kociastą barrrdzo serdecznie :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lut 19, 2009 19:03

cześć Kaweczka:))))))))))))))))
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Czw lut 19, 2009 19:12

Pierwsze podanie Kawusi tabletki :strach: . Posłuchalam od Sabeny, ze trzeba dlugo przytrzymać, bo wypluwa... Przeczytałam na Koci łapci wesoły wątek pt kot i tabletka. Zakasałam rekawy i wziełam sie do roboty. Kawcie na kolanka, otworzyłam pyszczek, wrzuciłam tabletkę trzymam za mordeczke, głaszczę po gardziołku... A tu po 15 sek tabletka połknieta a kot bardzo zadowolony... znowu miziają dla odmiany w wersji nakolankowej... To chyba Anioł a nie kot. :aniolek:
ObrazekObrazek

batumi

Post » Czw lut 19, 2009 19:16

:aniolek:

( one wszystkie takie aniły są, tylko każden inaczej :) )
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Czw lut 19, 2009 19:18

t i jie melduje w wateczku...

Szczescie Kawusi ze batumi trafila na forum...

Batumi zapytala mnie o inna kote... kote ktora jej sie podobala, w ktorej sie zakochala po zdjeciu... ja napisalam o Kawusi - kawalku nieszczescia skulonego w rogu klatki, reagujacemu na moje koty proba znikniecia wrecz... Kawusia nie miala fotek, Batumi tylko o niej czytala...

i decyzja szybka - razem z TZtem wezma Kawusie zeby kota miala swoj dom i swoich duzych...

Kawusia ktora ja widywalam jako czarna smuge przemykajaca chylkiem za fotelem lub lozkiem, ewentualnie slyszalam jak skrzeczy usilujac odstraszyc jakiegos zagladajacego do kryjowki kociastego...

ta Kawusia rozejrzala sie z moich ramion po mieszkaniu Batumi, popatrzyla sobie na nowa Duza... i.. jakby nigdy nic zaczela zwiedzac... skrzeczec (ona nie miaucze :wink: ), ogladac, dopraszqac o mizianie...
zbadala dom, zajrzala do miseczek (w koncu bez stresu), zlokalizowala kuwete i wskoczyla na lozko...

od pierwszych minut zachowywala sie jakby byla u sibie... bylam w szoku ale przynajmiej mam pewnos ze trafila na wlasciwego CZLOWIEKA...

edit: cos wrednawy ten aniolek bo ja chociazby wczoraj trzymalam ja 15 minut!! zeby polknela :twisted: podlizuje sie dziewczyna jak nic 8)
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Czw lut 19, 2009 19:26

To i druga ciotka - współprawczyni przyjazdu Kawusi do Warszawy sobie wąteczek zaznaczy i prosi o wycałowanie Kawusi
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Czw lut 19, 2009 19:50

Moim zdaniem ciemne koty najlepiej wychodzą z fleszem, a czarno-białe w dziennym.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Czw lut 19, 2009 19:53

Witaj Kawusiu. :wink: Śliczny z ciebie futrzaczek. :love:

Będę sobie czasem tu zaglądać, bo kocham wszystkie exo. A Kawunia jest kolejnym dowodem na to, że to wspaniałe koty. :D
Obrazek Obrazek

Czekoladka

Od: Śro lut 13, 2008 14:45

Post » Czw lut 19, 2009 21:13

też się przywitam z moimi futrami :D
coś ostatnio mi na widok exo serduszko mocniej pika - bo to takie persowate tylko włoski mają bardziej...
szkoda , że moje mieszkanie takie małe :(
miziaki dla ślicznej kawusi :D
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Czw lut 19, 2009 21:57

zaznaczam teren,poprosze zdjęcie Batumi korzystającej z drapaka...... :lol:
Kawusia raczej espresso-taka czarna.......wie skubana,ze jej chałupka to mieszka i czuje sie jak u siebie...... :D
Serniczek

Post » Czw lut 19, 2009 22:10

To i ja się zamelduję w wątku..

Batumi, bardzo się cieszę, że dałaś się zaprosić na miau.. :D i że Kawusia znalazła taką fajną Dużą.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw lut 19, 2009 22:46

I ja się przywitam :D
Gratuluję wyboru. Mi taka przylepa się trafiła dopiero jako czwarty :oops: egzemplarz! Niektórzy mają farta :roll:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt lut 20, 2009 0:17

Dziekujemy wszystkim za miłe przyjęcie :piwa: :piwa: :piwa: dla wszystkich ciotek, które sie pzryczyniły do przyjazdu Kawusi do mnie.
ObrazekObrazek

batumi

[następna]