Mój ukochany Jerzyk pobiegł do Anielki...['] Śpij kochanie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2009 19:05

Bedziemy trzymać kciuki do jutra :wink:
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Pon mar 02, 2009 19:09

Asiu dużo zdrówka!!!! Nie choruj, Kochana!!!!
No za Jerzyka to nieustannie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 02, 2009 21:59

Asiu, trzymaj się cieplutko, nie choruj...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon mar 02, 2009 23:42

Joasiu,zdrowiej szybko,proszę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 03, 2009 0:35

Jerzyk i Jerzykowa
wracają
szybciutko do
zdrowia!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 03, 2009 6:32

czekamy na wieści
dużo zdrówka Asiu dla ciebie i Jerzyka
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto mar 03, 2009 7:27

Asiu- :ok: :ok: :ok: od rana za Was i przesyłam pozytywne myśli,żeby wszystko było OK!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 03, 2009 9:48

Oj Asiu teraz jak Ty się rozchorowałaś to musimy podwójnie mocno kciuki trzymać, za Ciebie i za Jerzyka, zdrówka życzymy.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 03, 2009 18:56

Dzisiaj znam tylko wyniki morfologii Jerzyka- nadal jest OK. Hematokryt spadl od 11.01. o 1%, zblizamy sie do dolnej granicy normy (norma 30, u Jerzyka 31), ale to ciagle norma. Reszta wynikow bedzie jutro, wet powiedzial, ze wystarczy zadzwonic do lecznicy, bo kotka wiesc nie ma po co. Poki ma sie dobrze i je, to niezaleznie od wynikow juz nic mu robic nie bedziemy, tylko kuracja jak do tej pory. Pewnie jutrzejsze wyniki pokażą nam w jakim tempie... Jerzyk bedzie kontrolowany raz w miesiacu, chyba ze jego stan nagle sie pogorszy, to wówczas doraznie.
Kiedy rozmawialismy o hematokrycie, wet uprzedzil mnie, ze przyjdzie moment, w ktorym nerki Jerzyny przestana produkowac erytrocyty. Niestety w jego przypadku podawanie Epo (lek ludzki) nie bedzie mialo sensu. Tego leku uzywa sie przy wspomaganiu leczenia, a nerki mojego Płomyczka juz sie nie wylecza. Po dwukrotnym podaniu tego leku organizm kotka zaczalby wytwarzac przeciwciala i w ten sposob zwalczalby swoje wlasne krwinki- a to oznacza predka smierc. Mam nadzieje, ze do tego momentu nam jeszcze bardzo, bardzo daleko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podczas pobierania krwi moj łobuz strasznie sie awanturowal, z trudem go utrzymalam- wet stwierdzil, ze kocio jest silny:)))
Po powrocie z lecznicy Jerzol zjadl wielki posilek, przyjal leki i poszedl spac :D Z wrazenia ja tez padlam i tym sposobem przespalam godzine wlasnego USG;-))

Sciskamy Was z calych sil i dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dalsze wiesci jutro.
Moje zdrowko jest dobre, tylko lekarz lubi czasem poszukac dziury w calym :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 03, 2009 18:58

:D :D :D :D :D :D
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Wto mar 03, 2009 19:36

Joasiu jezeli chodzi o EPO jestem innego zdania. Nerki nie produkuja erytrocytow tylko erytropoetyne ktora jest odpowiedzialna za produkcje czerwonych krwinek.
Epo mozna podawac Jerzykowi jak tylko dojdzie do obnizenia poziomu hematokrytu do pewniej granicy normy.
Nie prawda jest tez to ze dwukrotne podanie leku powowduje wytworzenie przeciwcial.
Owszem jest to bialko obce i organizm zacznie sie bronic ale nie po dwoch dawkach.

Ja eprex mam. Tak jak mowilam wczesniej Asiu jest on do Twojej dyspozycji. Na pw wysle Ci zastosowanie wedlug dr Niziolka
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto mar 03, 2009 19:54

aga9955 pisze:Joasiu jezeli chodzi o EPO jestem innego zdania. Nerki nie produkuja erytrocytow tylko erytropoetyne ktora jest odpowiedzialna za produkcje czerwonych krwinek.
Epo mozna podawac Jerzykowi jak tylko dojdzie do obnizenia poziomu hematokrytu do pewniej granicy normy.
Nie prawda jest tez to ze dwukrotne podanie leku powowduje wytworzenie przeciwcial.
Owszem jest to bialko obce i organizm zacznie sie bronic ale nie po dwoch dawkach.

Ja eprex mam. Tak jak mowilam wczesniej Asiu jest on do Twojej dyspozycji. Na pw wysle Ci zastosowanie wedlug dr Niziolka

Dzieki Aga :1luvu: Jutro, po odebraniu wynikow, zadzwonie do Ciebie, Kochana.
To ja pomylilam erytrocyty z erytroetyna :oops:, ale reszte przytoczylam za wetem juz chyba bez przeklaman.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto mar 03, 2009 20:05

Asiu-trzymam nieustannie :ok: :ok: :ok: :ok: za Jerzykowe wyniki i za Ciebie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro mar 04, 2009 9:03

Asiu trzymam mocno kciuki za pomyslnośc wyników. Tez byłam wczoraj u weta i tez czekam na wyniki Tekli, wiec wiem co to znaczy takie czekanie...

Moc kciuków!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro mar 04, 2009 14:39

Kochane Cioteczki, chyba padne ze szczescia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wlasnie rozmawialam z wetem, ktory podal mi wyniki Jerzyka. Watroba nadal w normie, mocznik: 105 (spadek ze 125), a kreatynina 1,8 (spadek z 6) 8O 8O 8O badanie poziomu kreatyniny robiono dwukrotnie, ze wzgledu na niewirygodnie wielka poprawe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lekarz mowi, ze to niesamowita poprawa i ze mozemy ja przypisywac chyba Rubenalowi (juz wysciskalam opakowanie). Na wszelki wypadek prosil zebysmy przyjechali za tydzien na powtorne badania, zeby miec stuprocentowa pewnosc, ze ten wynik to nie "wypadek przy pracy"- wet sam nie dowierza... To chyba jakis cud :!: Jestem sparalizowana ze szczescia
:spin2: :spin2: :spin2: :torte: :surprise: :surprise: :spin2: :spin2:
Koncze teraz, bo musze biec na swoje USG :wink:
Caluje Was calym oszalalym z radosci serduchem :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]