KOTOLANDIA -czyli Kya, koty i wieczne zgryzoty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 12, 2009 23:18

jak tam menażeria kocia ? :D bardzo mi się podoba imię Menel, normalnie urocze, ciekawe dlaczego ;)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pt lut 13, 2009 7:04

Menel -bo ciagle siedzi kolo klatki schodowej na murku albo na laweczce albo na pojemniku z piaskiem .Brakuje mu tylko butelki piwa w lapie :twisted:
Zrobilam mu jakis czas temu budke styropianowa ,pokazalam gdzie jest ale Menel dalej kimal pod klatka az w koncu jakis kocur osikal budke i menel nawet wejsc do niej nie chcial. Tydzien temu postawilam mu kolo klatki katron z poducha i menel raczyl w ciagu dnia kimac w nim ale deszcz zniszczyl karton. No wiec przytachalam jego dawna budke ,ale gdzie tam.... zalatuje mu tymi szczynami dalej chyba bo znowu kimie na laweczce przypruszony sniegiem . Chwilami mam wrazenie ,ze moze on tak lubi bo przeciez kawalek dalej stoi TOZowska willa ( wie gdzie) i tez w niej nie chcial zamieszkac .Taki menel nie kot;)
Dominika skad ta smutna mina na wiesc ,ze Menel dostal pudlo?:)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt lut 13, 2009 10:31

witam i podnoszę :)
ehhh, 13-ty piątek dziś mamy... mam nadzieję, że będzie szczęśliwy dla wszystkich!!!
pozdrawiam
Obrazek

jacentka

Od: Pon wrz 03, 2007 8:50

Post » Sob lut 14, 2009 18:32

coś tu cicho... podnoszę! :)
Obrazek

jacentka

Post » Sob lut 14, 2009 22:13

Obrazek

Życzonka dla kiciaków!!!!

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Nie lut 15, 2009 17:02

hopsam i podrzucam bo się ciotka kya obdzyndzala :twisted: znowu
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie lut 15, 2009 23:34

podrzucę i ja zanim pójdę spać :)
Obrazek

jacentka

Post » Pon lut 16, 2009 12:54

kya to może faktycznie menel jakiś ;) imię idealne I jak nowe pudełko stoi już?
Obrazek--

nifredil

Post » Pon lut 16, 2009 19:21

No dobra ,niech bedzie ,ze obdzyndzalam sie;) Norek bez zmian czyli szaleje za 5 kotow,maltretuje melke i ebiego a te glupki sie daja 8O
Malo tego jak tylko ktorys w celach samoobrony pacnie go nawet lekko lapa to ten bojowy ,maly diabel syczy na nich.Potwor nie kot.
Z budami sie narobilo bo... Zobaczylam ,ze kicanki durne jedne ( szt.3) zamiast spac w dawnej styropianowej budce albo tej TOZowskiej spia pod balkonem w drewnianej skrzynce skulone jak jeze . Zal mi sie tych glupoli zrobilo jak stwierdzialm ,ze zostaly ze starej budki wygryzione przez starszyzne . Tym sposobem agiisowa chalupa stanela pod balkonem i spia w niej teraz kicanki . Menela juz 2 dzien nie widuje .Nie wiem gdzie ta mendowesz podziala sie na czas sniezycy .Czyzby mial jeszcze 2 baze?
Mam dla niego taki gruby ,5 cm, styropian w plytach ,tyle ze nie wiem czym to sklejach zeby zrobic bude . No co,baba jestem i mam prawo nie wiedziec :oops: W weekend milczalam bo ciulowo sie czulam.Prawie cale 2 dni przelezalam z kompresem na lbie .Coz ,starosc nie radosc . :lol:

kya

Post » Pon lut 16, 2009 21:29

Babiczko! Mój mówi że jak się posmaruje lekko rozpuszczalnikiem styropian to się rozpuści i będzie można go skleić, niestety nie daje gwarancji na nieprzemakalność :? :? :?
Wiem że dziołchy kleją pianką montażową ale mój( :lol: ) mówi że długo schnie :?
Mój (znowu :roll: ) mówi że najlepiej byś zrobiła jakbyś zapytała w castoramie co będzie najlepsze i szybko wyschnie, ważne jest jaki to styropian twardość i kolor. W gre wchodzi jeszcze ośmiorniczka 8) Pozdrowienia.
ps. czy wie ktoś kiedy ta pogoda się skończy????????????????????? :evil: ?????????????
????????????????????????????????????????????????

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Pon lut 16, 2009 22:40

pianka montażowa jest dobra, ale sa kleje do styropianu i można tego użyć :) pianka jest dobra bo puchnie troszkę jednak i uszczelnia chyba tym lepiej, ale pewności nie mam :roll:

Moim by się taki Norek przydał, lenie jedne nic nei robią tylko śpią. Dzisiaj polazłam z nimi na spacer i teraz są na mnie obrażone. No jak tak mogłam na śnieg :twisted:

A wiosna to by się przydała każdemu, biedne kicie normalnie aż mi ich szkoda tych wszystkich co to się schować nie mają gdzie. Mają jeszcze przymrozki być na pewno ciepło tak szybko się nie zrobi:(
Obrazek--

nifredil

Post » Wto lut 17, 2009 13:45

klej do styropinanu polecam z castoramy
może ja jeszcze jutro popatrzę w veterinie za tymi budkami co kya?
dzisiaj nie dam rady bo ciągiem lecę do 19.00 a oni nocą nie pracują

agiis-s

Post » Wto lut 17, 2009 16:09

dzisiaj stalam jak debil kolo ogrodka i smialam sie sama do siebie .. Widok wychodzacych kolejnych kotow ze styropianowej budy byl przezabawny .Po kolei wynurzaly sie ...1 Kicanka,2 kicanka,,1 panterka,2 panterka ..... normalnie cyrk:))) Na samym koncu wychylil sie ryjek ostatniej kicanki ,zaspanej jak nieboskie stworzenie .Wszystkie koty juz staly grzecznie czekajac na papu a ta jasnie panienka dalej wisiala z glowa na dworze a d*** w budce bo zal jej bylo opuszczac cieple legowisko;))
Pogoda dobija mnie pomalu.To biale gowno lecace z nieba co nazywa sie sniegiem i zasypuje miski , mroz ktory non stop zamraza wode w miskach ....mam dosyc tej zasranej zimy.Ja chce wiosnyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!
Ciotka,Ty wiesz ze kazde styropianowe pudlo przyjme z pocalowaniem w raczke:)))

Matka natura dala Norkowi duzo energii natomiast pochytrzyla rozumku. Dzisiaj maly przyglup probowal zajarzyc gdzie znikaja koty jak wchodza do kuwety . Dlugo siedzial i ogladal kuwete ,kombinowal jak tam wejsc z boku i od gory ,nie wpadl jednak na to ze drzwiczki sa ruchome.A wygladalo to tak:
Obrazek Obrazek

kya

Post » Śro lut 18, 2009 20:21

he he he jak Pan Bócek dawał rozum to na pewno Norek gdzieś brykal...ale mam nadzieję że się wyrobi przy twoich kotach ;)

niestety dzisiaj nici z wyprawy po pudła bo auto znowu u "mechaników"
papraki tak mi wymieniali uszczelkę że przedtem kapało a teraz się leje.. :evil: jutro też dzień bez samochodu bo jak znam życie to się panowie nie będą spieszyć z robotą

agiis-s

Post » Czw lut 19, 2009 10:59

heja wbijam się na powrót z krainy znikam na czas jakiś ;)

Menel - gratuluję ! to się nazywa kreatywne podejście :)
Majsterkowanie może nie jest moja najmocniejsza stroną ale ten styropian działa na moją wyobraźnię chętnie bym pomogła ;)
Obrazek
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

[poprzednia][następna]