jerzykowka pisze: Wiem, ze Jerzyk ma fatalne nerki, ze nie moze miec dobrych wynikow, ze jest smietelnie chory... Ale najwazniejsze, ze jestKocham go i reszte mojej ferajny i na tym sie z przyjemnoscia koncentruje
Asiu i tej wersji się trzymaj.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jerzykowka pisze: Wiem, ze Jerzyk ma fatalne nerki, ze nie moze miec dobrych wynikow, ze jest smietelnie chory... Ale najwazniejsze, ze jestKocham go i reszte mojej ferajny i na tym sie z przyjemnoscia koncentruje
jerzykowka pisze:Tak wiec daje mu to co lubi, starajac sie utopic to w Alusalu. Niestety Alusalu tez musi byc malutko, bo gdy jest go w misce zbyt duzo to moj synus odmawia wspolpracy.
mziel52 pisze:jerzykowka pisze:Tak wiec daje mu to co lubi, starajac sie utopic to w Alusalu. Niestety Alusalu tez musi byc malutko, bo gdy jest go w misce zbyt duzo to moj synus odmawia wspolpracy.
A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.
jerzykowka pisze:mziel52 pisze:A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.
Ale cenna rada, dziekuje Ci Miziel52!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niby to takie proste, ale ja w swoim ortodoksyjnym podejsciu do zalecen gubie umiejetnosc myslenia- z przejecia trace rozum![]()
A to sie Jerzyk ucieszy, zwlaszcza, ze polykanie tabletek idzie mu bardzo dobrze![]()
![]()
![]()
pixie65 pisze:jerzykowka pisze:mziel52 pisze:A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.
Ale cenna rada, dziekuje Ci Miziel52!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niby to takie proste, ale ja w swoim ortodoksyjnym podejsciu do zalecen gubie umiejetnosc myslenia- z przejecia trace rozum![]()
A to sie Jerzyk ucieszy, zwlaszcza, ze polykanie tabletek idzie mu bardzo dobrze![]()
![]()
![]()
Jerzykowka, gdzieś chyba w wątku nerkowych kotów ktoś pisał, że dobrze jest ten alusal rozkruszyć, nie podawać całego kawałka (to podobnie jak z węglem medycznym - "lepiej działa" mówiąc w skrócie jak ma jak największą "powierzchnię" wchłaniania substancji, które ma wiązać).
Co nie przeszkadza taki pokruszony wymieszać z odrobiną pasty albo masła, albo czegokolwiek i zarzucić do pysia.
Albo podać z odrobiną wody, taką zawiesinę - strzykawką.
Jerzyku![]()
![]()
ewar pisze:Poproszę wymiziać Jerzyka na dobranoc od cioci Ewy,dobrze?
jerzykowka pisze:ewar pisze:Poproszę wymiziać Jerzyka na dobranoc od cioci Ewy,dobrze?
Z ogromna przyjemnosciaWlasnie biegne do lozeczka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 51 gości