Mój ukochany Jerzyk pobiegł do Anielki...['] Śpij kochanie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2009 10:45

jerzykowka pisze: Wiem, ze Jerzyk ma fatalne nerki, ze nie moze miec dobrych wynikow, ze jest smietelnie chory... Ale najwazniejsze, ze jest :!: Kocham go i reszte mojej ferajny i na tym sie z przyjemnoscia koncentruje

Asiu i tej wersji się trzymaj.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lut 18, 2009 18:04

Trzymamy kciuki za Waszą miłość i walkę :!: :ok: :ok: :ok: :ok:

TMEJ

Od: Pt kwi 27, 2007 11:51

Post » Śro lut 18, 2009 19:47

jerzykowka pisze:Tak wiec daje mu to co lubi, starajac sie utopic to w Alusalu. Niestety Alusalu tez musi byc malutko, bo gdy jest go w misce zbyt duzo to moj synus odmawia wspolpracy.

A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lut 19, 2009 8:59

mziel52 pisze:
jerzykowka pisze:Tak wiec daje mu to co lubi, starajac sie utopic to w Alusalu. Niestety Alusalu tez musi byc malutko, bo gdy jest go w misce zbyt duzo to moj synus odmawia wspolpracy.

A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.

Ale cenna rada, dziekuje Ci Miziel52!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niby to takie proste, ale ja w swoim ortodoksyjnym podejsciu do zalecen gubie umiejetnosc myslenia- z przejecia trace rozum :oops:
A to sie Jerzyk ucieszy, zwlaszcza, ze polykanie tabletek idzie mu bardzo dobrze :D :D :D

Pozdrawiam Kochane Cioteczki i bardzo Wam dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jerzyna tez :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lut 19, 2009 9:58

jerzykowka pisze:
mziel52 pisze:A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.

Ale cenna rada, dziekuje Ci Miziel52!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niby to takie proste, ale ja w swoim ortodoksyjnym podejsciu do zalecen gubie umiejetnosc myslenia- z przejecia trace rozum :oops:
A to sie Jerzyk ucieszy, zwlaszcza, ze polykanie tabletek idzie mu bardzo dobrze :D :D :D

Jerzykowka, gdzieś chyba w wątku nerkowych kotów ktoś pisał, że dobrze jest ten alusal rozkruszyć, nie podawać całego kawałka (to podobnie jak z węglem medycznym - "lepiej działa" mówiąc w skrócie jak ma jak największą "powierzchnię" wchłaniania substancji, które ma wiązać).

Co nie przeszkadza taki pokruszony wymieszać z odrobiną pasty albo masła, albo czegokolwiek i zarzucić do pysia.
Albo podać z odrobiną wody, taką zawiesinę - strzykawką.

Jerzyku :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lut 19, 2009 10:19

pixie65 pisze:
jerzykowka pisze:
mziel52 pisze:A nie możesz, zamiast psuć kotu przyjemność jedzenia alusalem, podać mu po posiłku ćwiartkę tabletki do pyszczka? W odrobinie pasty gimpeta witaminowej czy odkłaczającej kot nawet tego nie poczuje. U mnie ten system się sprawdza.

Jerzykowka, gdzieś chyba w wątku nerkowych kotów ktoś pisał, że dobrze jest ten alusal rozkruszyć, nie podawać całego kawałka (to podobnie jak z węglem medycznym - "lepiej działa" mówiąc w skrócie jak ma jak największą "powierzchnię" wchłaniania substancji, które ma wiązać).

Co nie przeszkadza taki pokruszony wymieszać z odrobiną pasty albo masła, albo czegokolwiek i zarzucić do pysia.
Albo podać z odrobiną wody, taką zawiesinę - strzykawką.

Jerzyku :ok: :ok: :ok:

Pixie65 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziekuje Ci za te rade i za cala ogromna pomoc jaka uzyskalam od Ciebie poprzez PW. OOOOOgromnie nam pomoglas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jerzykowi podaje tabletki w calo-pecie, wet mi pozwolil- mam nadzieje, ze wiedzial co robi. A rozkruszony Alusal podam na pascie Gimpet, bo sie mniej "rozlewa".
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw lut 19, 2009 15:54

Asiu, powodzenia :)

Jerzyku, tysiac mizianek :)

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Czw lut 19, 2009 21:46

Poproszę wymiziać Jerzyka na dobranoc od cioci Ewy,dobrze?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 20, 2009 0:37

ewar pisze:Poproszę wymiziać Jerzyka na dobranoc od cioci Ewy,dobrze?

Z ogromna przyjemnoscia :D Wlasnie biegne do lozeczka :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lut 20, 2009 7:46

jerzykowka pisze:
ewar pisze:Poproszę wymiziać Jerzyka na dobranoc od cioci Ewy,dobrze?

Z ogromna przyjemnoscia :D Wlasnie biegne do lozeczka :wink:

a co tak późno chłopak spać chodzi? ;)

ode mnie też dużo głasków :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 20, 2009 13:45

dla Jerzyka tysiące głaskanek i żeby ładnie się wyniki poprawiały :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 20, 2009 20:53

Ode mnie też głaskanko dla Jerzola (wreszcie znalazłam wątek :D ). I pamiętasz, oczywiście, że mieszkam 2 kroki od lecznicy.

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lut 20, 2009 20:58

pozdrowienia dla rudzielca. :lol:

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Sob lut 21, 2009 18:33

jak tam Pan Jerzyk i Pani Jerzykowa?
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Nie lut 22, 2009 12:58

Asiu jak Jerzol sie czuje? kiedy robicie badania?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

[poprzednia][następna]