Wonny kot, wonny kot...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2003 0:08

Moi drodzy mój Maurycek (gdy go przywiozłam od hodowcy) też nie zbyt ładnie pachniał pod ogonkiem, ale te czasy już dawno mineły. Teraz pachnie bardzo przyjemnie np.: Armanim, w zależnosci do kogo się przyklei. A wracając do Waszych "problemów' to polecam husteczki Pampers, no i oczywiście częstsze porządki w kuwetach. Działa sama sprawdziłam.
Bożena

Bożena

Od: Czw lis 20, 2003 11:25

Post » Śro gru 31, 2003 0:09

Na ogół mojej Salmie nie śmierdzi z pupy tzn. nie wącham jej tam :oops: a ona też specjalnie doopska nie podstawia mi pod nos, ale jak czasem sobie przy mnie ziewnie a akurat jadła coś "aromatycznego" to można paść. Jednak w święta zdarzyło się coś ciekawego: podgrzałam sobie troszkę bigosu w malutkim garneczku, wyłożyłam na tależyk a resztka została w odkrytym garnuszku na piecu, nie sądziłam, że kota może zainteresować bigos, teraz wiem jak bardzo się pomyliłam, zjadłam i idę z tależykiem do kuchni a tu na piecu kot z pycholem w garneczku zajada się aż uszy mu się trzęsą, pomyślałam sobie "a co tam i tak niewiele tego jest, niech sobie na smak poje". Potem położyłam się spać, zasnęłam sobie spokojnie ale coś mnie jakoś ok. 4 w nocy obudziło, otwieram jedno oko, jeszcze niecałkiem świadoma, że się obudziłam i nagle dociera do mojego nosa ten okrutny smrood dziwnie zawierający w swoim składzie cos z kapusty 8O , poderwałam się na równe nogi tzn. najpierw z wrażenie usiadłam i myślę gdzie jest kot, patrzę a kot śpi na stoliku (stolik przy tapczanie przy mojej głowie), lecę obkukać kuwetę czy nie ma tam jakiegoś superskarbu wydającego ten zapach, przekopałam skrupulatnie całą kuwetę ale nic nie znalazłam a smrodek ciągle obecny, myślę sobie "no nie, posrała się gdzieś poza kuwetą" no i szukam, obszukałam cały pokój, pod tapczanem, za tapczanem, pod kaloryferami i wszędzie gdzie było to możliwe, w końcu zmęczona poszukiwaniami dałam za wygraną i stwierdziłam, że rano poszukam znowu a teraz idę spać. Położyłam się znowu, kot ciągle na stoliku podsypia sobie. Próbuję zasnąć i naraz słyszę znad głowy takie cichutkie "puf" i naraz znowu ten smród 8O , sprawa się wyjaśniła a skończyło się na tym, że musiałam przenieść poduszkę na drugi koniec łóżka. Jednak wspomnienie tej nocy zostanie ze mną na zawsze :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Śro gru 31, 2003 0:11

:ryk:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro gru 31, 2003 0:26

Bożena pisze:A wracając do Waszych "problemów' to polecam husteczki Pampers, no i oczywiście częstsze porządki w kuwetach. Działa sama sprawdziłam.
Bożena

Częstsze niż 2 x dziennie? 8O Musiałabym myć "nieskorzystaną" kuwetę.
Moja kota jako taka tez pachnie bardzo ładnie.
Chusteczek Pampers nie ma konieczności używać, myje się sama.
A podstawianie podogonia pod nos jest wśród zwierząt wyrazem sympatii, mającym na celu m. in. właśnie "podzielenie się" swoim zapachem. Dlatego, mimo, że mało miłe dla ludzkiego powonienia, jest dla mnie cennym gestem :wink:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Śro gru 31, 2003 0:33

No, to ja mam kota, co ładnie pachnie z każdej strony :roll:
Kto nie wierzy, zapraszam :lol:
Czasem tylko po wizytach miłych Pań,
pachnie jak koci tester perfum :lol: Ostatnio Angel 8)
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Śro gru 31, 2003 0:34

Moje wszystkie 3 ładnie pachną - uwielbiam zapach ich uszków :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro gru 31, 2003 0:49

Ella pisze:pachnie jak koci tester perfum :lol: Ostatnio Angel 8)

:ryk:
Ostatnio mój TŻ zapytał mnie ze świętym oburzeniem: PERFUMOWAŁAŚ KOTKA?!
Wcale a wcale :wink: . Ja go tylko przytulałam :oops: (Pachniał tym samym co Księciulek)

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Śro gru 31, 2003 1:00

Sigrid :D
Mój Xiążę pachniał tak jak...Megi 8)
Ja na dzień dobry ocieram się o niego Bossem 8) Woman :oops:
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Śro gru 31, 2003 9:10

Obwąchałam wczoraj Budrysa (pog ogonem) :oops: Chyba mniej wania :) Chyba go Boruta domywa dokładnie :)

Borucie z kolei jakiś czas temu waniało z paszczy niemiłosiernie. Wiem, że to może zależeć od diety. Diety mu w sumie nie zmieniałam, je co chce, a za paszczy waniać przestało. Tzn czuć kotem, ale nie zwala to już z nóg :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro gru 31, 2003 9:53

Witam ,

mojej arystokratce (Luśce) tez wionie spod ogona , ale jeszcze nie widziałam ,zeby tam sie myła.Czasem robi to za nia inna kotka.
Za to ona myje pyszczydło małej Nutce ( hi , hi , jaka mała , 8 m-cy juz ma).

Pozdrawiam
Obrazek

Kicia Kiciorzyńska

Od: Czw paź 02, 2003 21:54

Post » Śro gru 31, 2003 12:10

Mysza pisze:Borucie z kolei jakiś czas temu waniało z paszczy niemiłosiernie. Wiem, że to może zależeć od diety. Diety mu w sumie nie zmieniałam, je co chce, a za paszczy waniać przestało

kociakom zazwyczaj "jedzie z paszczy" jak maja zapelanie dziąseł - co podobno u kicióff częsta przypadłośc, ale za to nie jest to bardzo poważne schorzenie (nooo nie leczone i dłogotrwałe może doprowadzić do utraty zębow) i bez problemów pozbywa się do np. żelem stomatologicznym Sachol. Zel na palec, kota na kolana, palec z żelem kiciowi do pyszczka i smarujemy dziąsełka - najlepiej po jedzeniu i nie podawać jeść przez ok. 30 min.

a wracając do smrodków....

moja Kira nie pachnie wcale :D bez bezwonna. Noo kiedyś miała zapalenia dziąsel - no to smierdziało jej z pysia, ale po wyleczeniu zapaszek znikł :P
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Od: Wto paź 14, 2003 18:10

Post » Śro gru 31, 2003 12:49

Moje koty pachną po wyjściu z kuwety... zapachowym żwirkiem :lol: Poza tym Żelek jest bezzapachowy, natomiast mały cuchnie jak przeterminowane perfumy... może mu to z wiekiem przejdzie :roll:

Ellen

Od: Wto gru 30, 2003 20:18

Post » Śro gru 31, 2003 16:17

yyahyoo pisze: Zel na palec, kota na kolana, palec z żelem kiciowi do pyszczka i smarujemy dziąsełka - najlepiej po jedzeniu i nie podawać jeść przez ok. 30 min.

A potem biegiem do apteczki po srodki na tamowanie krwawienia z pozartych palcow :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro gru 31, 2003 16:17

Bożena pisze:Moi drodzy mój Maurycek (gdy go przywiozłam od hodowcy) też nie zbyt ładnie pachniał pod ogonkiem, ale te czasy już dawno mineły. Teraz pachnie bardzo przyjemnie np.: Armanim, w zależnosci do kogo się przyklei. A wracając do Waszych "problemów' to polecam husteczki Pampers, no i oczywiście częstsze porządki w kuwetach. Działa sama sprawdziłam.
Bożena

Hmmm Tristanowi pachnie z pyska, więcczyszczenie kuwety nie pomoże. Zresztą nie bardzo rozumiem jak się ma smrodek z dupki do czystej/brudnej kuwety?
A salma, której śmierdzi z tyłka, załatwia się na dworze.... więc czyszczenie kuwet i tak by nie pomogło :lol:

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Pt sty 02, 2004 9:55

moni_citroni pisze:
yyahyoo pisze: Zel na palec, kota na kolana, palec z żelem kiciowi do pyszczka i smarujemy dziąsełka - najlepiej po jedzeniu i nie podawać jeść przez ok. 30 min.

A potem biegiem do apteczki po srodki na tamowanie krwawienia z pozartych palcow :lol:

:smiech3: :ryk: hi hi hi
nie jest tak źle :) wystarczy kociowi smarować dziąsła (palec wkładamy między kociowy policzek i zaciśniete ząbki), a nie ząbki od spodu :smiech3:
mimo ogrooomnych protestów Kiry i ślinienia siena maksa (a darła sie przy tym okropnie) - snmarowanko przeprowadzałam codziennie i po 1,5 tyg było OK i jest zreszta do tej pory :)
YYahyoo & Kira & Melody

yyahyoo

Od: Wto paź 14, 2003 18:10

[poprzednia][następna]