Tak pozbawionego agresji kota jak Miś, to ja w życiu nie widziałam.

Nigdy pewnie nie przestanę się zastanawiać jakie byłyby koty europejskie, gdyby od urodzenia były otoczone taką miłością jak koty Najmysi i Szury.
Moderator: Estraven

Trucia-mama pisze:[Chcę.Zgłoszę się na PW.
Zwłaszcza, że wyjazd do Gdańska został odłożony, co najmniej do weekendu. Eagle Pack też chciałabym spróbować, a jeśli dobrze widzę to nie ma opakowań mniejszych od 1 kg.]

może nie, więc tylko przypomnę 24 praca, 24 wolne 24 praca i tak jeszcze aż do niedzieli włącznie. Poniedziałek będę odsypiała to najwcześniej we wtorek, środę wyślę jedzonko.
  może nie, więc tylko przypomnę 24 praca, 24 wolne 24 praca i tak jeszcze aż do niedzieli włącznie. Poniedziałek będę odsypiała to najwcześniej we wtorek, środę wyślę jedzonko. Trucia-mama pisze:Trucia-mama pisze:[Postanowiłam, że będą dwa mokre posiłki na dobę: rano i wieczorem, co najmniej do odjajczania Misia (zakładam, że nie wcześniej niż w 8 mcu, a jak nie będzie problemów, to poczekamy tak długo jak się da) i suche do oporu.
(...).
Czy hodowczyni Estiana, wyjaśniła Ci Nelly dlaczego ten mokry powinien być rano?.]

Mogłam albo pogodzić się z tym, że tak hodowczyni robi albo zrezygnować z kota.
  Mogłam albo pogodzić się z tym, że tak hodowczyni robi albo zrezygnować z kota. 
 (jak wszystkie zresztą koty
 (jak wszystkie zresztą koty  no wiem
 no wiem  ). Bardzo szybko się uczą. Dobrze wie, że dostanie drugi raz mokre, wieczorem.  Ponieważ woli mokre od suchego mówi sobie "a poczekam, jakoś wytrzymam, a może uda mi się naciągnąć wcześniej niż wieczorem?" No głodny jestem, ale suche jest bardziej bee , jeszcze trochę i dostanę to co lubię.
 ). Bardzo szybko się uczą. Dobrze wie, że dostanie drugi raz mokre, wieczorem.  Ponieważ woli mokre od suchego mówi sobie "a poczekam, jakoś wytrzymam, a może uda mi się naciągnąć wcześniej niż wieczorem?" No głodny jestem, ale suche jest bardziej bee , jeszcze trochę i dostanę to co lubię. 

Ale ON dawał więc nie daje żyć jemu. Ja mam święty spokój. Na myśl nie przyjdzie Estianowi molestować mnie o mokre rano
 Ale ON dawał więc nie daje żyć jemu. Ja mam święty spokój. Na myśl nie przyjdzie Estianowi molestować mnie o mokre rano
 Jak śpimy dłużej to mąż jest budzony żeby już podać  puszeczkę, bo przecież już czas
 Jak śpimy dłużej to mąż jest budzony żeby już podać  puszeczkę, bo przecież już czas  Mnie nie budzi. Tak się sprytnie urządziłam
  Mnie nie budzi. Tak się sprytnie urządziłam  

.
 .Trucia-mama pisze:Nigdy pewnie nie przestanę się zastanawiać jakie byłyby koty europejskie, gdyby od urodzenia były otoczone taką miłością jak koty Najmysi i Szury.

Szura pisze:przyznam, ze po przeczytaniu o karmieniu raz dziennie,zadzialała u mnie wyobraźnia i zobaczyłam biedne głodne kociaste . .

Szura pisze:Trucia mamo, wszystkie nasze kocięta są takie miziaste, (...) W tej chwili po domu lata Griszka i Goszka, te maluchy nie dość,że są miziaste, to jeszcze są całuśne.

Dorosłe wykastrowane koty tak karmione na pewno są szczęśliwe.
 Dorosłe wykastrowane koty tak karmione na pewno są szczęśliwe.  Moje kastraty też nie jedzą tego co kocięta i mamuśki w ciąży!
 Moje kastraty też nie jedzą tego co kocięta i mamuśki w ciąży! 
Szura pisze:Nelly, teraz zaskoczyłam, że Ty masz tylko kastraty!.Dorosłe wykastrowane koty tak karmione na pewno są szczęśliwe.
Moje kastraty też nie jedzą tego co kocięta i mamuśki w ciąży!
Trucia mamo przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale to tylko ten raz
Nelly, napisz mi na PW z jakiej hodowli masz Maurycego.
 Nie można tylko podziwiać pięknot trzeba trochę pogadać
  Nie można tylko podziwiać pięknot trzeba trochę pogadać  

I będzie rosł do prawie dwóch lat. No ale karmię tak jak napisałam.  Suche do oporu, a reszta tak jak pisałam. Poza tym co wyżebra w między czasie, a czego mu nie wolno teoretycznie
  I będzie rosł do prawie dwóch lat. No ale karmię tak jak napisałam.  Suche do oporu, a reszta tak jak pisałam. Poza tym co wyżebra w między czasie, a czego mu nie wolno teoretycznie   lub ukradnie
 lub ukradnie   No i poza śmietanką do kawy, której mi nie daruje jak sobie robię kawę (a piję bardzo dużo) poza jakimiś przysmakami, poza czymś tam jak jogurt naturalny, czy serek biały najlepiej homo, żółtkiem itp. I to mu w jedzeniu suchego (dostępnego cały czas) nie przeszkadza. Ale mokre do miski - takie konkretne rano!
 No i poza śmietanką do kawy, której mi nie daruje jak sobie robię kawę (a piję bardzo dużo) poza jakimiś przysmakami, poza czymś tam jak jogurt naturalny, czy serek biały najlepiej homo, żółtkiem itp. I to mu w jedzeniu suchego (dostępnego cały czas) nie przeszkadza. Ale mokre do miski - takie konkretne rano!  On jest strasznym łakomczuszkiem i mógłby jeść cały czas
  On jest strasznym łakomczuszkiem i mógłby jeść cały czas  

Wszystko jedno skąd, od kogo itd.
  Wszystko jedno skąd, od kogo itd. 

Maurycego musiałam na początku porządnie leczyć, zapalenie (zwyrodnienie? ) stawów wet zdiagnozował. Dobrze, że jakoś go wyciągnęli z tego i przeszło mu wszystko.
  Maurycego musiałam na początku porządnie leczyć, zapalenie (zwyrodnienie? ) stawów wet zdiagnozował. Dobrze, że jakoś go wyciągnęli z tego i przeszło mu wszystko. 
Szura pisze:O matko kochana, ja też jestem z Lodzi !!!!
Pisz PW

No nie wiem
 No nie wiem   

Szura pisze:Trucia mamo od 2 tygodni testujemy nową karmę o nazwie 1st Choice. W sklepach jej nie ma. Koty jedzą ją chętnie bez wydziwiań. Zajrzyj do Kuchni Pupila. Nie ma zawrotnej ceny i wydaje się być dobra. W sobotę i niedzielę Monika będzie na wystawie w W-wie z Peperonią i Mimim. Jeśli będą sprzedawać tą karmę na wystawie i będa mieli próbki wyślemy Ci. Oczywiście jeśli chcesz.
 ja też moim kociambrom kupuję. Na Więckowskiego pomiędzy Gdańską a Żeromskiego jest sklep, w którym kupuję tę karmę. Mniej więcej 23 zyla za kg
 ja też moim kociambrom kupuję. Na Więckowskiego pomiędzy Gdańską a Żeromskiego jest sklep, w którym kupuję tę karmę. Mniej więcej 23 zyla za kg  

Szura pisze:Nie znam tego sklepu. Ja kupuje też na Więckowskiego, ale między Wólczańską, a Gdańską. Sklep jest rewelacyjny. Jednak tej karmy tam nie kupowalam. To sprzedają na wagę, czy w pakietach?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości