Dymna Szczecinianka - śpisz już 4 lata [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2009 18:08

wiesz Usagi,
dzieki Tobie pewna mała tricolorka znalazła właśnie dom :mrgreen:

gdyby nie ten wątek o Kasi i Twoje poszukiwania nie kliknęłabym w banerek Muzy a przez nią nie trafiłabym na Moriskę z Opola i nie wyslałabym jej zdjęć mojej siostrze
Moriska niedługo pojedzie do swojego nowego własnego domku

ty też niedługo ją znajdziesz, zobaczysz :mrgreen:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Nie sty 11, 2009 19:04

Fri pisze:wiesz Usagi,
dzieki Tobie pewna mała tricolorka znalazła właśnie dom :mrgreen:

Kibicowałam małej Morisi od samego początku :) Niech się domkowi i malutkiej układa.

MaybeXX, Kalipso też znam i też ją dopinguję po cichutku, ale chorego i odkarmianego kociaka wziąć nie mogę. Przemyślałam sobie sytuacje, które miały miejsce przy Kasi na froncie Kasia - TŻ i doszłam do wniosku, że z nim też się muszę liczyć przy wyborze kociaka. Kasia była tylko moja, wcześniej Pysia też była tylko moja, a on się czuł poza nawiasem. Wyszło to ostatnio w rozmowie, tak smutno zabrzmiało: "bo znów kota będziesz kochała bardziej niż mnie", a to przecież nie tak, tych dwóch uczuć nie da się porównać...
Nie chcę, żeby znów czuł się odrzucony, więc skoro postawił swoje warunki, muszę wziąć je pod uwagę.

A Kalipso jest tak piękna, że na bank się w niej ktoś na zabój zakocha :D

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Pon sty 12, 2009 13:58

Dymna koteczka szuka domu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87036
Może to nowe wcielenie Kasi?
Trzymam kciuki, żebyś ją nareszcie odnalazła!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sty 13, 2009 10:15

Wczoraj podjęłam trudną decyzję. Ale chyba jedyną słuszną.
Więc nadal czekam Kasiu, nadal czekam.

Usagi_pl

Post » Wto sty 13, 2009 10:59

jopop pisze:SZUKAM PILNIE DT DLA KILKU KOTÓW!!!

3. Dymna - cud charakter. SZUKA PILNIE DT!
Obrazek Obrazek Obrazek

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Wto sty 13, 2009 11:56

To powodzenia w szukaniu Kasi - Agnieszko :D, jakby co my tu caly czas jestesmy,

pozdrawiam i caluje serdecznie :D

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Śro sty 14, 2009 12:11

A widziałaś to cudo?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83 ... sc&start=0
W dodatku w Szczecinie...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sty 14, 2009 12:25

Witam Serdecznie. To jest wlaśnie Gabi ktora jest obecnie u mnie. Niewiem czy Usagi_ pl będzie zdecydowana wiąść na swoje barki ten cieżar. To kotka uratowana z opuszczonych dzialek. Trzy noce mieszkala w styropianowej budce z martwym braciszkeim. Karmicielka nie sterylizowala w tym miejscu kotek, nie leczyla, nic nie robiła. Gabi ma siostrę Mini. Szukamy dla nich domku gdzie są inne koty aby poczuly klimat. Ewentualnie myślimy o wspolnej adopcji. Nad kotkami trzeba popracować. Są śliczne ale nie mają jeszcze pelnego zaufania i jest problem z braniem na ręce.Jeśli znalazlby się ktoś chętny aby dac Dziewczynkom dom, byloby wspaniale. W tym miejscu cale mioty umarly. Tam byl koszmar poprostu. Te dwie udalo się uratowac w ostatnim momencie. Moge zrobić wiecej zdjęc i pokazać .Są naprawde wyjatkowe. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sty 14, 2009 12:39

U mnie na watku na str70 i 73 są zdjęcia kici. Usagi_pl wiem że nie jest podobna do Twojej Kasi ale popatrz na nią :wink: Prawdziwy miziaczek :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sty 14, 2009 13:00

Usagi, mam do Ciebie sentyment na wzgląd że z mojego podwórka była Kasia...
A może zostaniesz DT ? Będziesz miała szansę przyjrzeć się wielu kotom, ich zachowaniom. I może w ten sposób znajdziesz tego jedynego ?
mamuśka

Post » Śro sty 14, 2009 16:58

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i chęć pomocy, ale na dzień dzisiejszy poszukiwania zostały zakończone. Nie była to dla mnie łatwa decyzja, ale wybraliśmy Avę z hodowli kotów norweskich AGPAMIS*PL.

Wiem, że część osób może czuć się zawiedziona moim wyborem. Ja też długo biłam się z myślami, czułam się winna, że biorę kotkę z hodowli, gdy tyle innych potrzebuje pomocy. Jednak w obecnej mojej sytuacji nie jestem w stanie zaryzykować, że kolejny kot umrze na moich rękach, nie przeżyłabym kolejnej tragedii.
Od dwóch miesięcy ciągle płaczę: na klatce schodowej, w tramwaju, w gościach, w łazience na uczelni i klęcząc na podłodze z piłką Kasi w dłoniach. Ciągle czuję ucisk w klatce piersiowej i powinnam zrobić badania serca, ale nie mam motywacji, bo nie mam ochoty żyć. Jakoś przetrwałam umieranie Pysi, ciężką, potwornie upokarzającą chorobę i śmierć dziadka, śmierć Azu, ale Kaśka, moja Kaśka mnie złamała.

Nie zdecydowałam się na Avę, bo ma długie futerko, bo jest ładniejsza, bo ma rodowód. Ava nie jest Kasią, a to ją stawia u mnie na równi z każdym innym kotem, którego tu oglądam. Zdecydowałam się na nią, bo jest "bezproblemowa" - nie muszę z nią biegać po weterynarzach, nie muszę jej sterylizować, nie muszę oswajać, nie muszę walczyć z narzeczonym o zrozumienie. Mogę spróbować się pozbierać, ponownie pokochać i zebrać siły, by stawić czoło światu. To egoistyczna decyzja, ale tylko na taką mnie obecnie stać.

Nie zaprzestaję poszukiwań Kasi - znajdę ją, choćby za Tęczowym Mostem. Znajdę ją, bo nadal wierzę, że tych kotów, które naprawdę kochamy, nigdy nie tracimy do końca. Ale teraz Kasia też ma czas, by wrócić. A ja będę czekała, zawsze będę czekała, bo to ona była dla mnie wszystkim...

Usagi_pl

Post » Śro sty 14, 2009 17:58

Poszukałam. Ava jest piękna. Na pewno skradnie szybko serce :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw sty 15, 2009 15:31

MaybeXX pisze:Poszukałam. Ava jest piękna. Na pewno skradnie szybko serce :D

Niech nie kradnie serca, niech po prostu ze mną zostanie.

Usagi_pl

Post » Śro sty 21, 2009 13:51

Obrazek
3 miesieczna!! Obrazek

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Śro sty 21, 2009 14:09

I brodzikowa :)

A.
Obrazek

agal