Cosia,Czitka,Balbi,Mić-wakacje. Brak wakacji.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 20, 2008 13:02

Jaja jajami, ale zapraszam tu :P
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82863
Bez jaj :smokin:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto paź 21, 2008 23:19

Jest po północy. Balbusia łaskawie wróciła z ogrodu i zaraz ją zamorduję.
Balbi, to kot, który nie śpi :evil:
A podobno koty śpią 18 godzin na dobę. Ciekawa jestem, czyje :evil:
Gdyby nawet odwrócić to spanie na nie spanie, to i tak Balbusia nie śpi nawet 6 godzin :evil:
Czort wcielony, rano wszystkie grzecznie chrapią, a ta maupa oczywiście o szóstej już każe komuś wstawać i drzwi otwierać, bo ona musi do ogrodu. Polować :evil:
I tak cały dzień. No, może się zdrzemnie godzinkę i dalej marudzić. Wchodzi, wychodzi, wychodzi, wchodzi. A potem wraca głodna, a jak głodna, to wściekła, a jak wściekła to wrzeszczy na biednego Micia i takie uszy do tyłu na niego robi. I phhhh.....
Upiór :evil:
Maku jej dać, czy co?
Micio natomiast waży już 6 kilo i je bez przerwy, Czitusia ma łysiejący troszkę brzuszek, a Cosia kradnie co popadnie i chowa pod dywan.
A do tego dzisiaj się tak skupiła, skupiła, skupiła i powiedziała, że E rówa się mc kwadrat, nie mam małej dwójeczki, ani równa się.
Ja zwariuję. Żadna Tajlandia, ja muszę do Międzyrzecza. Dżonką. Czymkolwiek :evil:
Ostatnio edytowano Wto paź 21, 2008 23:22 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Wto paź 21, 2008 23:22

czitka pisze:(...)
A do tego dzisiaj się tak skupiła, skupiła, skupiła i powiedziała, że E rówa się mc kwadrat, nie mam małej dwójeczki, ani równa się.(...)

Nobla dostanie :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie paź 26, 2008 8:33

Szkolenie z jajami było cudne :ryk:

A geniusze podobno z tej bezsenności są genialni :D
Mają więcej czasu, więc myślą, myślą, aż wymyślają 8)

Ciekawe, co Balbusia jeszcze odkryje 8)

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Nie paź 26, 2008 10:02

Jest dobrze, wydaje mi się, że koty zapadają w sen zimowy :dance:
Wprawdzie Balbunia ciągle jeszcze zrywa się o szóstej rano, ale wieczorkiem błogi spokój, o osiemnastej już wszystkie pokotem śpią.
Wyjścia stada poranne są śmieszne. Niby słońce, ale szron na trawach. Otwieram drzwi, koty się rozpędzają i stają jak wryte w drzwiach tarasowych.
Zaczyna się wąchanie powietrza. Chodzą noski, główki się kręcą, bo może by tak wyszły, ale niekoniecznie.
Najgorzej, gdy siądą w otwartych drzwiach i myślą :roll: Ciepło ucieka, licznik gazowy ogrzewania wali, a one myślą i myślą. To ja im kopa.
To Czitka warczy i się zapiera. Jedne wchodzą potem, drugie wychodzą, ciągle ktoś siedzi pod tymi drzwiami z jednej albo drugiej strony.
Chyba mam zajęcie do wiosny :evil:
Miciński przytył, nabrał ciała i futra. Sześć kilo kota z chorobowego cztery. Już mu ciężko wyskoczyć na siatkę i komórkę, film, który zalinkowałam kiedyś, jak cudnie w powietrzu pokonuje siatkę ze sporą rezerwą, należy włożyć do lamusa.
Teraz, gdy chce uciekać z ogrodu, a ucieka jedynie, gdy ktoś obcy pojawi się na posesji, przedstawia obraz rozpaczliwy. Na drzewo jakoś wdzięcznie wskakuje, potem się przymierza, oblicza i wybicie.
Ląduje zahaczony przednimi łapami na siatce, a potem długo gramoli grubą dooopę, żeby przeleźć na dach komórki. Wszystko razem wygląda dramatycznie, ciągle myślę, że coś sobie zrobi, ale nie zrobił.
Hilton nieocieplony. Mam tyły i dużo pracy w pracy, słońca coraz mniej.
Byle do wiosny :P :roll:
Obrazek

czitka

Post » Nie paź 26, 2008 22:47

Ale są plusy tej jesieni, u nas cudownie złoto, wyjątkowo...przecież mamy fantastyczny koniec pażdziernika. Dziś biegliśmy drogą leśną w grabowym lesie, bajka po prostu tylko aparat i fotki cykać...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon paź 27, 2008 17:03

Opis szkolenia cudny, jaja w trawie jesienią 8O
A Mić ładnie ciałka nabrał, jeszcze trochę a chłopak nieda rady się wspiąć na drzewo.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt paź 31, 2008 16:31

Mić to świetny facet, tylko kocha mnie tak zaborczą miłością, że go zastrzelę.
Noś mnie noś mnie coraz trudniejsze, bo to kawał kota. Dodatkowo wpadł na pomysł, że lubi być czesany i to może trwać w nieskończoność :roll:
W nocy budzi się co dwie trzy godziny i mru mru mru- pieść mnie, pieść mnie :roll:
A jak nie, to łapą w oko. Albo mnie czesze....
Ktoś chce Micia? Miodzio :love:
Do tego charakterny. Nie lubi obcych. Ktokolwiek wejdzie na teren posesji, Mić w nogi na tę siatkę i wieje, gdzie gruszki sąsiada rosną. Czasem jednak się przyczai w Hiltonie i zniknie cichcem.
Wczoraj odwiedziła mnie kuzynka i posiedziała parę godzin. Ciemno, zimno, wołam, Micia nie ma. Dziewczynki w koszyczkach, a Miciu gdzie?
Odprowadziłam koło dziewiątej kuzynkę do furtki, a potem do rogu ulicy.
Wracam. Spod krzaczka pod oknami kuchni, czyli od niezabezpieczonej antykocio części ogrodu, wyłania się Micio, ogon do góry i prowadzi mnie do furtki 8)
No, poszła sobie. A ja tu bacznie przed domem czekałem na wyjście gościa.
To teraz wracamy! Za mną i czesz mnie, czesz mnie :love:
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 03, 2008 8:37

Kochany Miciu. Moja Muśka też mnie tak kocha.
Pozdrawiam gorąco.
Obrazek

muska

Od: Czw sie 07, 2008 12:37

Post » Pon lis 03, 2008 9:23

Oj, Pani Bogusiu, to mamy podobnie przerąbane :roll: :P
Głaski dla Muśki!
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 03, 2008 13:24

Powiedzcie mi, czy jak kocur wygląda jak kotka w ciąży, to coś mu jest :roll:?
No dwie piłki po bokach. Macam go i sama nie wiem, czy to twarde, czy miękkie. Jak brzuchol taki, to nie może być miękki, bo by taki nie był :roll:
Może ma robale?
Owszem, spasłam Micia. On je bez przerwy.... :roll:
Czy to coś innego?
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 03, 2008 14:03

czitka pisze:Powiedzcie mi, czy jak kocur wygląda jak kotka w ciąży, to coś mu jest :roll:?
No dwie piłki po bokach. Macam go i sama nie wiem, czy to twarde, czy miękkie. Jak brzuchol taki, to nie może być miękki, bo by taki nie był :roll:
Może ma robale?
Owszem, spasłam Micia. On je bez przerwy.... :roll:
Czy to coś innego?

a w jakim wieku jest kocurek?? Może warto pójść do weta i sprawdzić czy nie ma w brzuszku płynu. Ja po swoich doświadczeniach z brzuszkiem dużym radziłabym dmuchać na zimne :!:

Calza

Od: Śro paź 15, 2008 8:51

Post » Pon lis 03, 2008 14:08

czitko, skoro Mić je bez przerwy, to raczej zdrów jest, tylko się upasł albo coś złapał (a raczej jakieś robale złapały Micia jako żywiciela :evil: ).
Do weta i badanie kału można by zrobić... tylko skąd Ty weźmiesz Miciową kupkę do zbadania, skoro on się w ogrodzie załatwia :roll:

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lis 03, 2008 14:10

Miciu ma dwa i pół roku na oko. Podobnie jak Cosia, oni zza tego samego płota przywędrowali i poprosili o azyl 8)
Obrazek

czitka

Post » Pon lis 03, 2008 14:15

Greta_2006 pisze:czitko, skoro Mić je bez przerwy, to raczej zdrów jest, tylko się upasł albo coś złapał (a raczej jakieś robale złapały Micia jako żywiciela :evil: ).
Do weta i badanie kału można by zrobić... tylko skąd Ty weźmiesz Miciową kupkę do zbadania, skoro on się w ogrodzie załatwia :roll:

Greta ja bym tego brzusia nie bagatelizowała mimo wszystko, co szkodzi sprawdzić :?:

Calza

Od: Śro paź 15, 2008 8:51

[poprzednia][następna]