Gluś nad Glusie- rosnę w oczekiwaniu na DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 18, 2008 23:05

A u mnie po kliknięciu na link włącza sie stronka do odpowiedzi (i to na mój własny post) 8O Cuuuda Paniusiu, cuuuda :twisted:
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon paź 20, 2008 16:25

Chałwa podmieniona... w czasie sterylki albo tuż po... Po prostu futro zostało przeniesione na zupełnie innego kota.
Chałwa była: zdystansowaną arystokratka, tolerującą człowieka ale nie w nadmiarze, nie wchodzącą na kolana (jedyny wyjatek - raz wlazła mojemu TŻ na kolana i oparła mu się łapkami o klatę - zawsze wolała facetów), nie przepadającą za Thalią (nie było spania razem, wylizywanie futer kończyło się walką i warczeniem Chałwy, zabawy jednakoż, w ogóle Thalia ją wkurzała samym byciem obok), mruczącą tylko czasami i to tylko gdy leżała na poduszce OBOK ludzia a nie na ludziowych kolanach, już nie wspomnę o noszeniu - wtedy nie było mowy o pojedynczym mruknięciu.
Chałwa jest teraz kotką mruczącą, przytulaśną i ugniatającą, włażącą na kolana, domagającą się pieszczot głośnymi miauknięciami (poprzednia Chałwa była prawie niema - oprócz warczenia), kochającą cały świat, łącznie z Thalią z którą: przytulona zasypia, uprawia przyjacielskie zapasy i dba o higienę (wzajemne czyszczenie futer). Poza tym ma super czuły mechanizm traktorujący; ma chyba czujniki na ruch... Wystarczy przesunąć rękę w jej kierunku i już sie włącza a przy dotknięciu wzrasta głośność.
Ta radyklana zmiana zaszła dwa dni po sterylce!!!
Nie wiem co się stało - może coś na wzór Body Snatchers - w każdym nie narzekam :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Wto paź 28, 2008 16:34

Ostatnie promienie słońca czyli spacer pod nadzorem :)

Thalia jako awangarda spacerowa
Obrazek

Myśliwskie instynkty biorą górę:
Obrazek (troszkę ciemne bo akurat sie zachmurzyło)
Obrazek

(tak - mam rasę kotów myśliwskich :))

W końcu czas wypiąć się na polowanie:
Obrazek
Obrazek
(pupki w różnych rozmiarach, kształtach i kolorach :))

najwyższa bowiem pora na relaksacyjny spacer dla zdrowia:
Obrazek
Obrazek

Można chwile odpocząć pod drzewkiem:
Obrazek Obrazek

a nawet pozwolić sobie strzelić zbliżenie
Obrazek Obrazek

... oraz troszke pofolgować narcyzmowi i popozować...
z jednej strony
Obrazek
i z drugiej...
Obrazek

Tutaj Chałwa udaje pluszaka
Obrazek

a w rewanżu Thalia pokazuje rysia
Obrazek

Po powrocie do domu- Thalia poddaje się romantyczno-refleksyjnemu nastrojowi:
Obrazek Obrazek

a Chałwa oddala sie w ustronne miejsce - nie pozwalając się sfotografować :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Wto paź 28, 2008 16:39

Gosia, ale cudeńko zrobiłaś z Chałwy 8O :love:

ale futro 8O, chyba jej zrobiłaś wydłużanie włosów, przyznaj się :wink:
miała kocina szczęście, że trafiła na Ciebie :D

a takie metamorfozy charakteru owszem, widziałam :D

to teraz się przytulajcie za wszystkie czasy :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 28, 2008 16:55

pisiokot pisze:ale futro 8O, chyba jej zrobiłaś wydłużanie włosów, przyznaj się :wink:
miała kocina szczęście, że trafiła na Ciebie :D

Hi hi - skąd wiesz? :)

Właśnie sobie przeglądnęłam zdjęcia, które zrobiłam na początku pobytu Chałwy u mnie:

http://upload.miau.pl/show.php?u=3/95166
http://upload.miau.pl/show.php?u=3/95168

i porównałam z ostatnimi - jest różnica :)

Pisiokocie, Chałwa to jest trikolorka czy szylkret? Bo niby ma większe plamy koloru czyli tri (a raczej quatro - bo ma 4 kolory) ale na grzbiecie ma takie mazie różnokolorowe: białe, stalowe (czy to jest inaczej niebieski?) ciemniejsze i jaśniejsze, kremowe i rude.
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Śro paź 29, 2008 19:28

Dziś tak na szybko - jedno zdjęcie pt: "Czyszczenie broni"
Obrazek
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Śro paź 29, 2008 19:34

Gosiu jak zawsze super zdjecia i opisy a koty eh miodzio ;)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie lis 02, 2008 9:10

ogocha pisze:a w rewanżu Thalia pokazuje rysia
Obrazek

Ryś jest bossski :love: :love: :love:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lis 03, 2008 9:50

Obejrzałam foty w towarzystwie TŻ. Jak Ci się Chałwa znudzi to TŻ jest chętny 8O :D
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Pon lis 03, 2008 10:05

ogocha pisze: Pisiokocie, Chałwa to jest trikolorka czy szylkret? Bo niby ma większe plamy koloru czyli tri (a raczej quatro - bo ma 4 kolory) ale na grzbiecie ma takie mazie różnokolorowe: białe, stalowe (czy to jest inaczej niebieski?) ciemniejsze i jaśniejsze, kremowe i rude.

Gosia, zobacz tu, na stronkę kotów szylkretowych. Tutaj jest napisane, że: "Koty szylkretowe są popularnie zwane trójkolorowymi. Czarny szylkret to mieszanina plam rudych i czarnych, a niebieski szylkret – kremowych i niebieskich. To umaszczenie posiadają tylko kotki:. To ostanie, to jakby o Chałwuni.

http://www.skogkatt.pl/skogkatt/rude_kr ... retowe.htm

Fotki schroniskowe Chałwy wyślę wieczorkiem, pamiętam, tylko ciągle mi czasu brakuje :oops:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lis 03, 2008 19:58

Rzeczywiście na tej stronie ostatnie i przedostatnie zdjęcia przypominaja kolorystykę Chałwy. Zerknęłam tez na bursztynowe i tam pod napisem "jasnobursztynowe" jest duże zdjęcie z kotem, którego barwy przypominaja te Chałwine :) Tutaj potrzebny jest znawca, który zobaczy na własne oczy Chałwę i wyda ostateczną ocenę co z niej za kolor :)
Kto z naszych forumowych krakusów zna sie na kolorach? :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Pon lis 03, 2008 20:12

Przede wszystkim Chałwa jest piękna :lol: . Dokładne ustalenie koloru jest trudne, pewnie jakiś hodowca dokładnie by powiedział. Szylkret na pewno, tylko jaki? Bo jeszcze jakieś pręgowanie wchodzi tu w grę, a te są też różne :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon lis 03, 2008 23:15

Dzięki za skomplementowanie Chałwy, Monostra :D
W sumie z tym umaszczeniem Chałwy to nie jest taka ważna sprawa. To tylko moja babska dociekliwość i ciekawość czasem mnie męczy :)
Mam nadzieję, że przy okazji spotkania miau-forumowiczów krakowskich to się rozwiąże :) (słyszałam, ze czasami i zwierzaki są przynoszone w odwiedziny. Z Thalią bym nawet nie próbowała takiego numeru wykręcić - okropny z niej "strachun" ale Chałwa jest bardzo towarzyska :))
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Śro lis 12, 2008 12:29

ogocha pisze:Z Thalią bym nawet nie próbowała takiego numeru wykręcić - okropny z niej "strachun"

Klon Mruchu to trochę pokręcony jest pod tym względem. Gości najczęściej bardzo ładnie wita. Ostatnio zaskoczyła mnie jego reakcja na kominiarza, bo kominiarz zaskoczył Mrucha na piętrze. Ten wydarł z taką prędkością na dół i ukrył się za wypoczynkiem, że nawet nie zdążyłam zobaczyć jak wyglądał jego ogon, ale oczy miał jak 5-cio złotówki jeszcze przez godzinę.
Ogon chciałam zobaczyć, bo kiedyś Monoostra pisała, że któryś nastroszył jak zobaczył ją w maseczce. Więc też nałożyłam maseczkę i goniłam Mrucha. Patrzył na mnie podejrzliwie ale się nie wystraszył, może dlatego, że maseczka była biała. Muszę spróbować z zieloną. :wink:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Śro lis 12, 2008 14:37

Trucia-mama pisze:
ogocha pisze:Z Thalią bym nawet nie próbowała takiego numeru wykręcić - okropny z niej "strachun"

Klon Mruchu to trochę pokręcony jest pod tym względem.

Thalka z kolei jest kompletnie przewidywalna w tej kwestii: Są goście - nie ma kota w domu, nigdy nie było ani nawet nie ma podejrzeń, że bedzie :lol:
Asocjal z niej i tyle.
Zresztą nie tylko na ludzi tak reaguje. Wszystko jest potencjalnie niebezpieczne i wszystkiego trzeba unikać i na wszelki wypadek uciekac albo przynajmniej przycupnąc przy podłodze. :twisted:
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

[poprzednia][następna]