K-ów,zdrowy kocur do uśpienia,teraz w Krakvecie, co dalej??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 01, 2008 10:14 K-ów,zdrowy kocur do uśpienia,teraz w Krakvecie, co dalej??

Ostatnio edytowano Pt lis 21, 2008 21:07 przez Tweety, łącznie edytowano 16 razy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 01, 2008 10:23

Tweety, czekamy na info, że kotka ktora bierzesz od Kasi D jest szczepiona
niby to takie oczywiste, ale napisz
bo Kasi na razie nie ma na forum

i :ok: nieustająco :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro paź 01, 2008 10:24

dopisuję się do naszego wątku.
co by mi się nie zgubił.

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro paź 01, 2008 10:26

z poprzedniego wątku zacytuję się:

Liwia pisze:Tweety, w Chironie umierały kociaki: czy choć jeden mial testy na parwo lub sekcję?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro paź 01, 2008 10:37

to i ja sie melduje w nowym watku
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro paź 01, 2008 10:40

Liwia pisze:z poprzedniego wątku zacytuję się:

Liwia pisze:Tweety, w Chironie umierały kociaki: czy choć jeden mial testy na parwo lub sekcję?

już tam odpowiedziałam: nie robiono testów, bo żaden nie miał objawów pp, wszystko koci katar w skrajnym stadium. Ale właśnie rozmawiałam z wetem, Chiron zostaje "oddziałem zamkniętym"

Tweety

Post » Śro paź 01, 2008 10:43

Maryla pisze:Tweety, czekamy na info, że kotka ktora bierzesz od Kasi D jest szczepiona

wybacz, zbłądziłam, co mam napisać? Kota musi być zaszczepiona, tak na "wsjaki słuczaj"

Tweety

Post » Śro paź 01, 2008 10:46

Tweety pisze:
Maryla pisze:Tweety, czekamy na info, że kotka ktora bierzesz od Kasi D jest szczepiona

wybacz, zbłądziłam, co mam napisać? Kota musi być zaszczepiona, tak na "wsjaki słuczaj"

tzn. już jest, czy dopiero musi być?

bo ja już trzeci raz pytam :roll: :oops:

i to chyba nie na "wsjaki słuczaj", skoro wiesz na pewno, że miałaś kontakt z pp.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Śro paź 01, 2008 10:51

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81994

sanna-ho pisze::(

Zakładam wątek głównie po to, żeby się rzucał w oczy - więc proszę o podnoszenie.

Panleukopenia została potwierdzona sekcją Filusia ['], kociaka, którego przyjęła na tymczas Pieczarka

Pieczarka pisze:Filuś miał PANLEUKOPENIĘ.
Osoby zainteresowane skanem proszę o PW lub smsa. Nie wiem czy uda mi się dzisiaj podjechać po odbiór papierów. Jutro na pewno.

stąd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73987&start=1635

O ile się nie mylę, kociak pochodził z magazynu, z którego ratowała kocięta Tweety (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić).
Tym niemniej wszyscy, którzy tymczasują koty, a ostatnio brali koty ze schroniska (lub po prostu w schronisku bywali) - powinni zachować ostrożność.

Kociak, który zmarł (i inne wzięte ze schroniska, które zmarły) był leczony w Chironie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro paź 01, 2008 10:55

sanna-ho pisze:
Tweety pisze:

bo ja już trzeci raz pytam :roll: :oops:

i to chyba nie na "wsjaki słuczaj", skoro wiesz na pewno, że miałaś kontakt z pp.

ale ja nie mam tej kotki u siebie jeszcze więc ja jej nie zaszczepię tu na miejscu
a z tym " słuczjem" to chodziło mi o to, że jeżeli nie jest udokumentowane czy była szczepiona to lepiej ją zaszczepić (sorry, wyraziłam się nieprecyzyjnie)

Rozmawiałam właśnie z kierownikiem. Maja nie dodawać nowych kociaków do tego magazynu, pozostałe zbadać pod kątem pp. Na surowicę przystał tylko to jest jajo, bo to przetarg i inne takie historie, te koty nie dożyją przetargu. Kto wie gdzie taką surowicę można nabyć i w jaki sposób można to wszystko załatwić no i jaki jest jej koszt. Obawiam się, że pierwszą partię (tę przedprzetargową) będę musiała pokryć ze środków fundacyjnych, z ogólnego konta ale tam pieniądze mamy właśnie na alarmowe sytuacje

Tweety

Post » Śro paź 01, 2008 11:01

Mam w domu maluchy jeszcze nie szczepione. Z kociakami schroniskowymi miałam kontakt, przewoziłam je z Rybnej do Chirona. Wyprałam pokrowce w aucie, polecono mi Virkon + dla kotów surowica na parwo, szczepienie interwencyjne i immunostymulatory.
?
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro paź 01, 2008 11:03

Kinya pisze:Mam w domu maluchy jeszcze nie szczepione. Z kociakami schroniskowymi miałam kontakt, przewoziłam je z Rybnej do Chirona. Wyprałam pokrowce w aucie, polecono mi Virkon + dla kotów surowica na parwo, szczepienie interwencyjne i immunostymulatory.
?

virkon albo aerodezin2000 (chyba tak się to pisze) łatwiejszy w użyciu, bo gotowy do psikania 39 zł litrowa butelka
Ostatnio edytowano Śro paź 01, 2008 11:11 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Śro paź 01, 2008 11:06

Możemy zrobić dodatkowe bazarki i zrzutkę.
Trzeba ratować kotunie!!!!!!!!
Wąż z mojej kieszeni wędruje do terrarium.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro paź 01, 2008 11:17

Kurcze, obawiałam sie pp, chociaz w duchu miałam nadzieje, ze nie.....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro paź 01, 2008 11:18

jestem!!!!Fundusz Puchatek pomoże (skromniutko ale pomoże)
Serniczek

[następna]