Moderator: Estraven
 Liwia pisze:dziewczyny, chyba nie ma wśród "starych" kociarzy osoby, która ufałaby że w tak dużym schronisku nie ma pp? Ten wirus jest tam ZAWSZE i chyba żadna z nas nie ma wątpliwości w tej sprawie i każdy kociak chorujący wyciągnięty z azylu musi być traktowany jako potencjalny chory na pp, wraz ze wszystkimi środkami ostrożności i bezpieczeństwa. Zresztą to podstawy więc zupełnie niepotrzebnie się wymądrzam bo to wszystko wiecie - ale ODPUKAĆ jakby co i zastosowane przez Was środki ostrożności zawiodły to mam ozdrowieńca i lampę.
sanna-ho pisze:Liwia pisze:Są żelazne zasady DT, przestrzeganie których jest absolutna podstawą, tylko tyle i aż tyle.
Zdaje się, że należy do nich szczepienie kociąt i dorosłych.
I nie przyjmowanie kotów ze schroniska do domu z nieszczepionymi kotami.
sanna-ho pisze::(
Zakładam wątek głównie po to, żeby się rzucał w oczy - więc proszę o podnoszenie.
Panleukopenia została potwierdzona sekcją Filusia ['], kociaka, którego przyjęła na tymczas PieczarkaPieczarka pisze:Filuś miał PANLEUKOPENIĘ.
Osoby zainteresowane skanem proszę o PW lub smsa. Nie wiem czy uda mi się dzisiaj podjechać po odbiór papierów. Jutro na pewno.
stąd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73987&start=1635
O ile się nie mylę, kociak pochodził z magazynu, z którego ratowała kocięta Tweety (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić).
Tym niemniej wszyscy, którzy tymczasują koty, a ostatnio brali koty ze schroniska (lub po prostu w schronisku bywali) - powinni zachować ostrożność.
Kociak, który zmarł (i inne wzięte ze schroniska, które zmarły) był leczony w Chironie.
Tweety pisze:sanna-ho pisze::(
Kociak, który zmarł (i inne wzięte ze schroniska, które zmarły) był leczony w Chironie.
Filus był leczony gdzie indziej
Nordstjerna pisze:Tweety pisze:sanna-ho pisze::(
Filus był leczony gdzie indziej
Tweety, masz świadomość, że to, gdzie był leczony Filuś, nie ma teraz żadnego znaczenia dla całości sytuacji. Oczywiście poza tym, że to determinacja Pieczarki spowodowała, że fakt panleukopenii wyszedł na światło dzienne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości