Ponad tydzień temu mziel52 była na Cmentarzu Wolskim i zobaczyła tam chore kociaki viewtopic.php?t=69506&start=460 Powstał pomysł, żeby podawać im w karmie antybiotyk, ale trudno to było zorganizować, czas biegł i wkrótce kociaki były w tragicznym stanie. Kociaków było pięć, miały schronienie na terenie posterunku policji przy cmentarzu. W sobotę meggi 2 i ariel pojechały tam, złapały najbardziej chorego kociaka - tu jest wątek Franusia viewtopic.php?t=79175
Na terenie posterunku zostały jeszcze cztery chore kociaki. Udało się zorganizować kilka łapanek, podczas jednej z nich złapane zostały dwie buro-białe koteczki - Inspektorka i Aspirantka. Trafiły do szpitalika w lecznicy, są tam leczone. Ponieważ są zapisane na moje nazwisko i ja jestem zobowiązana wobec lecznicy, zakładam ten wątek.
Jeden chory kociak skutecznie się przed nami ukrywa, dotychczas nie udało się go złapać. Los piątego kociaka jest nieznany, zniknął już parę dni temu.
Jana pisze:Aspirantka wczoraj. Zdjęcie kiepskie, bo z komórki.![]()
TŻ zeznał, że nieźle go wystraszyła wczoraj, bo po włożeniu do klatki w szpitaliku, przewróciła się jakby zemdlała / umarła. Została wyciągnięta z klatki i zaczęła się znowu ruszać. Pewnie walka ze strasznymi łapiącymi i badającymi ją ludźmi tak ją wyczerpała... Oby miała siłę zdrowieć
Kociaki mają ciężką kalciwirozę. Najbardziej chory Franuś jest pod opieką meggi 2, Aspirantka jest kiepska, Inspektorka jest najsilniejsza.
Dziewczyny nie mogą zostać w szpitaliku długo. Lada dzień trzeba będzie zdecydować co z nimi dalej - czy znajdzie się DT, czy muszą wrócić na swój posterunek przy cmentarzu.
Pobyt w szpitaliku, leczenie i jedzenie kosztuje - dlatego prosiłam o pomoc finansową. A oto rozliczenie:
Wydatki:
na badania kotki u Praksedy - 50,00
szpitalik i leczenie, testy - 101,00
SGGW leczenie (w tym jednostka krwi) - 387,00
dla Inspektorki - 50,00
dla Dzwoneczka viewtopic.php?p=3445922#3445922 - 146,00
razem: 885,00
Wpływy:
Satoru - 100,00
asia_m - 100,00
casica - 350,00
Petka_P1 (aukcja skarpetkowa) - 30,00