Dunia

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 01, 2008 20:12

8O oż kurka..Wojkor..Co mam powiedzeć...Trzymam mocno kciuki.Ale cisną mi się inne słowa na usta.. :roll:
Oby wróciła!!! Daj znać!!!!!!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie cze 01, 2008 21:26

Zguba już w domu :!: :!: :!: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Bozsssszz co za radość!!! ale po kolei: poszłam z TŻ na pobliskie osiedle (same blokowiska, kilka sklepów) i tak chodzę pytam ludzi czy nie widzieli burego kotka, małżonek w tym czasie sprawdzał parking. Zrezygnowana bo nikt nic nie wie ryczę że Dunia już nie wróci i pozostają nam tylko ogłoszenia. No to mój małżonek zasugerował żebyśmy jeszcze raz sprawdzili 'nasze' okolice czyli osiedle domków jedno-rodzinnych bo może tam gdzieś się włóczy, nie zgodziłam się bo coś mi mówiło że mam szukać tutaj i zostałam. Chodziłam i zagladałam w każdy kąt ciągle ją wołając, robiło się już ciemno, zrezygnowana wyciągnełam komórkę żeby zadzwonić po TŻ i nagle słyszę ciche miau, miau zaglądam pod samochód i co widzę mojego kota !! 8O siedziała i miauczała, nie wyszła do mnie :cry: przykucnełam i chciałam ją wyciągnąć, wyrwała się i pobiegła w pobliskie krzaczory (nie poznała mnie, mój własny kot mnie nie poznał!!) rzuciłam wszystko i poleciałam za nią modląc się żeby nic jej nie było!!! Jak wyciągałam ją z krzaków podrapała mnie do krwi, syczała, wyrywała się próbując uciec :cry: ale ja mocno ją trzymałam bo wiedziałam że jak ją puszczę to mogę już jej nigdy nie złapać. I po 15 minutach szarpaniny mam w rękach kota, przerażona całym zamieszaniem Dunia wbiła się w moją ręke, ja drugą wybierałam numer do TŻ żeby przyjechał. Po 5 minutach jesteśmy już w domu. Dunia poleciała do kuchni żeby się napić a ja musiałam opatrzyć rany. Uffff, teraz Dunia leży na moich kolanach domagając się pieszczot, musimy ją wykąpać bo najprawdo-podobnie weszła pod maskę samochodu :? cieszę się jak dziecko że jest już w domu!!! Anitko dziękuję za kciuki!!! ps: sorry za literówki ale moje ręce wyglądają jak ser szwarcarski :oops:

kalair pisze: 8O oż kurka..Wojkor..Co mam powiedzeć...Trzymam mocno kciuki.Ale cisną mi się inne słowa na usta.. :roll:
Oby wróciła!!! Daj znać!!!!!!!!

Jakie słowa??!!! 8O :? 8O 8O :roll: Dunia jest kotem wychodzącym i nie wstydzę się o tym pisać, czytałam wątki i na tym forum są osoby które tak jak ja mają koty wychodzące!! Gdybym mogła to nie wypuszczałabym Duni ale ona sama o tym zadecydowała. Powiem szczerze, nie umiem zamknąc jej w czterech ścianach, ona w zamknięciu gryzie, drapie drzwi, drze tapety, skacze po klamkach, oknach, miauczy godzinami, robi pod siebie byle żeby ją wypuścic horror 8O Nie wiem czy ją wypuszczę jesli znowu będzie demolować dom chyba tak zrobię a szkoda.. :(

pozdrawiam
"To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie" - Robert A. Heinlein
Obrazek

Wojkor

Od: Pon kwi 07, 2008 22:41

Post » Nie cze 01, 2008 21:39

Pisząc,żecisną mi się na usta inne słowa,miałam na myśli samą sytuację.:)
Wstydzić się tu nie masz czego oczywiście,ale ja też się nie wstydzę, że jestem wrogiem wypuszczania kotów.
I BARDZO BARDZO BARDZO się cieszę,że tak się skończyło! :D :D :D :D :D
Kciuli pomogły! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 01, 2008 22:14

Wojkor pisze:Dunia wybierając się do mnie musiała 'zgubić' rodowód :wink: :lol:

oprócz Paulii nikt do nas nie zagląda :( to chociaż wstawię fotki roślinek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wojkor

oprócz Paulii, bo Paula zła jest :roll:
Jade sobie daleko :twisted:

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

Post » Pon cze 02, 2008 4:56

hej!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto cze 03, 2008 4:59

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto cze 03, 2008 6:05

bry bry bry!

talaaa

Od: Pon mar 05, 2007 13:38

Post » Wto cze 03, 2008 8:22

Dzień dobry :)

Obrazek

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Wto cze 03, 2008 9:51

Ceść, Duniusiu :) Dobze, ze siem znalazłaś, ale na psysłość jus nie uciekaj, dobze? fsyscy siem o Ciebie maltwiom, wies?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto cze 03, 2008 18:43

Duniu nie rób tak wiecej! w domku jest naplawde fajnie :wink:

Paulaaa

Post » Wto cze 03, 2008 19:28

:oops: :oops: :oops:

Był u nas kołega, buły z bułsztynofymi oczkami 8O pżyszedł zjeść a potem pozwolił sięm pomiziać... nie mi oczyfiście ale mojej dużej, na mnie nasyczał wstłęciuh - Dunia

Obrazek
"To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie" - Robert A. Heinlein
Obrazek

Wojkor

Post » Wto cze 03, 2008 20:00

Brzydki kolega bo na Ciebie nasyczał a Ty przeciez taka sliczna o cudnym charakterku jesteś :oops:

Paulaaa

Post » Wto cze 03, 2008 20:03

Paulaaa pisze:Brzydki kolega bo na Ciebie nasyczał a Ty przeciez taka sliczna o cudnym charakterku jesteś :oops:

Ciociu kochana jesteś wiesz? :oops:

a to jest ten paskud co na mnie napyskował :roll:

Obrazek
Obrazek

Wojkor

Post » Wto cze 03, 2008 20:18

Z ogrodu 8)

Obrazek

Obrazek

a tu jeszcze z ulewy mi zostało jedno zdjęcie

Obrazek

pozdrawiam
Obrazek

Wojkor

Post » Wto cze 03, 2008 20:22

Duniu, nie przejmuj się jakimś paskudem! :wink:
Śliczne zdjęcia kwiatów! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]