Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 19, 2008 14:50

Nikuś coraz bardziej się ośmiela :) Nie ucieka od razu, tylko się chwilę zastanawia zanim ucieknie ;) jak się go przydybie, to oczywiście zaczyna mruczeć, ocierać się, a nawet czasem strzelać baranki. Coraz częściej przebywa poza szafą, od tygodnia przychodzi rano na śniadanie:
Obrazek

W poniedziałek idziemy do dr. Czubek: pomacać, czy guzki zniknęły i osłuchać serducho. Nikuś pięknie prosi o kciuki:
Obrazek

Półka Strasznych Ciotek:
Obrazek

Diaboł:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i Aniołecek ;)
Obrazek

Jakiś kot, nie mój w każdym razie ;)
Obrazek
Obrazek
Czemu tutaj wszystko jest za siatką :twisted:
Obrazek

Mój "nowy" tymczas, bo nie wszyscy zarejestrowali jego pojawienie się :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob kwi 19, 2008 18:17

nie mówi innym ale corny kot najpiękniejszy :1luvu:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob kwi 19, 2008 20:23

zaraz nie wszyscy, nie wszyscy :evil:
teraz już wiem 8)

zdjęcia cudne, szczególnie czarnego kota i kota-nie-Twojego

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Sob kwi 19, 2008 21:40

Kot Nietwój jest rewelacyjny!!! wiem że się powtarzam, ale :love: :love: :love:
a ten niebieski pasowałby do zestawu rezydentów :wink: ...
no dobra, już sobie idę zanim dostanę w czapę :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie kwi 20, 2008 11:03

Oj dziewczyny,nie pomagacie w sprawie nie-mojego-kota, nie pomagacie :roll:

Ciociu Myszo dziękuję za komplement, nikomu nie powiem, sza.... nasza słodka tajemnica. Budrys i Migdał nie mogą się dowiedzieć jaki kolor kota ich Pańcia lubi najbardziej.
Pela

genowefa

Post » Nie kwi 20, 2008 16:08

niby jak mamy pomagać, skoro takie coś nam serwujesz???

Obrazek
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie kwi 20, 2008 17:31

Wielbłądzio pisze:niby jak mamy pomagać, skoro takie coś nam serwujesz???

A jakie mam wstawiać zdjęcia? Jak mi wyjada z talerza, demoluje kwiatki, czy może jak wciska coś na klawiaturze i litery nagle robią się bardzo duże albo bardzo małe i nie wiadomo jak to cofnąć bez restartu, albo od razu wyłącza komputer :twisted:

Bardzo proszę, Siupsiupek - prawdziwe oblicze :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie kwi 20, 2008 19:55

Siupsiupek jest boski. Może on ma kocie ADHD :D ? Fajne są takie kontaktowe kotki. Wolałabym 2 takie Siupsiupki zamiast mojego boidupca Tofika...

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Nie kwi 20, 2008 21:02

Mimisia pisze:Siupsiupek jest boski. Może on ma kocie ADHD :D ? Fajne są takie kontaktowe kotki. Wolałabym 2 takie Siupsiupki zamiast mojego boidupca Tofika...

W porównaniu z Bulwą i Błyskiem u jopop Siupsiupek jest super spokojnym kotkiem :) Co do boidoopstwa, to jak przychodzi ktoś obcy, to Siupsiupek dziczy się po katach :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon kwi 21, 2008 18:15

Jest i dobrze i źle.

Dobrze:
- guzki Nikusia, tak jak wymacaliśmy z TŻ, zmniejszyły się. Myślałam, że w ogóle ich nie ma, ale dr. Czubek wymacała, że jednak są, ale bardzo malutkie. Czyli wszystko wskazuje na to, że to tylko odczyn i się wchłania.
- szmery w serduszku są, ale niewielkie. Dr. Czubek wymieniła kilka paskudnych rzeczy, które mogłyby być, ale na szczęście nic nie wskazuje na to, żeby były. Zrobiliśmy rtg klatki piersiowej - serce i płuca w normie. Na razie nie ma żadnych wskazań do echa serca i leczenia.

ale....

Źle:
- co prawda nie ma wskazań do leczenia serca, ale kota trzeba obserwować i gdyby w przyszłości zaczął się szybko męczyć, dyszeć, to trzeba na cito na echo serca.
- Nikuś ma chorą paszczę - zostałam poinformowana zgodnie z tym co sama wcześniej wyczytałam w necie, że: może się wyleczyć albo wyleczyć na krótko i potem wracać albo nie wyleczyć wcale :(

To są właśnie te radosne wieści, które ewentualnie muszę przekazać chętnym na Nikusia. Jeżeli w ogóle się jacyś chętni znajdą, bo Nikuś jest zwykłym dorosłym krówkiem i nawet ciotki na forum się nim nie zachwycają :cry: Oprócz tego jest strachulcem, jak się zachowuje opisałam w pierwszym poście na tej stronie.

Na koniec jeszcze złe wieści o Pelce :( Pytałam dr. Czubek o Pelkę, bo ostatnio Pela głośno oddycha. Może być jakaś pierdoła, a może też być polip w nosie :cry: Tak więc pakujemy Pelkę do weta, na razie dostałam tolfedynę (ew. obkurczenie śluzówki).
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon kwi 21, 2008 19:21

polip w nosie powiadasz.... :twisted:
wbrew pozorom czasami nawet oczywiste koty z polipami ich nie mają ;)
takze nie bój się na zapas
ma wyciek z nosa?
niech jej zajrzy takim czymś do dziurki od nosa (czymś co jest malutkie, ma światelko i powiększa) żeby zobaczyć śluzówkę nosa (wiem, wiem ryzykowna sprawa zaglądać kotu do nosa...) Poza polipem ja bym np alergię na pyłki albo co innego brała pod uwagę...

dr Niziołek ma taki super filmik z kotką co jej polpa usunęli, jak oddycha itd Fajnie by było go mieć w celach edukacyjnych
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon kwi 21, 2008 19:35

Mysza, Peli nawet temperatury zmierzyć w gabinecie nie można :( Takiego wścieku dostaje, że zawsze jej wychodzi około 39, o ile udaje się skończyć pomiar. Nie wyobrażam sobie zaglądania do Pelkowego nosa bez narkozy.
Wycieku z nosa nie ma, dzięki za pocieszenie :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 23, 2008 7:54

No i nastał armagedon, dzień sądu ostatecznego - Siupsiupek wczoraj wieczorem nauczył się wskakiwać na blat kuchenny :strach: :strach: :strach: W nocy zwalił z wielkim hukiem kamień, który od roku leżał sobie w celu ozdobnym na półce nad blatem. Siupsiupek przymierzał się też do zwalenia wazoników :twisted: W związku z tym na resztę nocy został zamknięty w łazience :twisted: Zgodnie z tym co mu z TŻ wcześniej obiecaliśmy dzień, w którym nauczy się wskakiwać blat będzie dniem, w którym oddamy go na eksperymenty medyczne :twisted: ;) Zaraz wygoogluję jakieś laboratorium, może go przyjmą ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 23, 2008 8:03

Siupsiupku, nie daj się!!!
:strach:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro kwi 23, 2008 8:14

genowefa pisze:
Wielbłądzio pisze:niby jak mamy pomagać, skoro takie coś nam serwujesz???

A jakie mam wstawiać zdjęcia? Jak mi wyjada z talerza, demoluje kwiatki, czy może jak wciska coś na klawiaturze i litery nagle robią się bardzo duże albo bardzo małe i nie wiadomo jak to cofnąć bez restartu, albo od razu wyłącza komputer :twisted:

Bardzo proszę, Siupsiupek - prawdziwe oblicze :twisted:
Obrazek

Mniamusny widok :love:
Wszystkie foty rewelacja :D
A Nikuś piekny jest przecież :roll: mam nadzoieję że ktos go wypatrzy i sie na zabój w nim zakocha :ok:

Za zdrówko Nikusia i Polci
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok:
:ok: :ok:
:ok: :ok:

Pozdrawiamy a Kociaste miziamy mocno :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]