TYMCZASY U JOPOP II - prośba o zamknięcie wątku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2008 19:54

Jana pisze:Czy te koty, będące pod opieką jopop, wzięła pod swoje skrzydła Nasza Szkapa? I będą "wliczane" do kotów fundacyjnych?

Amica pisze:Dołączam się do pytania Jany. Czy ten DT na wsi do NSz?

To nie NSz.
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Wto lut 19, 2008 20:03

czarna agis się objawiła :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lut 19, 2008 20:34

ajmk pisze:czarna agis się objawiła :D

Stęskniłaś się za mną? :D
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Wto lut 19, 2008 20:42

A jak maja wygladac wplaty do lecznicy? (Bolilapka?). Bo ja tak sie zastanawiam nad zorganizowaniem takiej malej zbiorki u mnie w biurze... (Pomysl zaczerpniety od Shishki, ktora chce zorganizowac zbiorke na koty w swojej szkole).

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Wto lut 19, 2008 21:20

Yzalbe pisze:A jak maja wygladac wplaty do lecznicy? (Bolilapka?). Bo ja tak sie zastanawiam nad zorganizowaniem takiej malej zbiorki u mnie w biurze... (Pomysl zaczerpniety od Shishki, ktora chce zorganizowac zbiorke na koty w swojej szkole).

Jeżeli dobrze zrozumiałam to wpłaty albo na konto Fundacji Nasza Szkapa albo gotówka w Boliłapce u p. Maćka. Jak jutro się wyrobię to podjadę na Ursynów i wpłacę cuś.
Piszę PW do Jopop.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lut 19, 2008 22:05

genowefa pisze:
Jana pisze:
genowefa pisze:
Amica pisze:Czy ten DT na wsi to NSz?

Z tego co mi wiadomo koty (na razie sztuk dwie) pojechały w okolice Wrocławia.

Do Kietlina?

Aż takich dokładnych informacji nie posiadam, musimy poczekać, aż jopop w necie pojawi.

No i :?:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lut 19, 2008 22:51

Usiłowałam Was pocytować, ale mi się nie udaje, komp mi wariuje. Przepraszam... :oops:

1. Amica - domyślam się, że pytasz (i potem Jana precyzując pytanie o Kietlin) o koty z wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=70895 - tak, one pojechały do Kietlina, do gospodarstwa (i fundacji) Moniki, na dożywocie (nie do DT). Nie jest to Fundacja Nasza Szkapa, acz obie fundacje współpracują. Tam też pojadą następne 2-3 koty. O nich jednak mówię w ICH wątku, tam też szukam dla tych dzików sponsorów. Na razie, dzięki wpłatom Malk, Dorty, Agneski i Beaty111 - te koty nie obciążyły jakoś bardzo mocno mojego konta (choć też trochę włozyłam, ze 300 będzie na pewno...) Jeśli ktoś chce rozmawiać o nich - może w ICH wątku?:)

2. Jana - Twoje pytanie pierwsze odbieram jako pytanie odnoszące sie ogólnie do kotów "pod moją opieką" - zgadłam?

Nie, nie przechodzą one pod opiekę FNSz. Korzystam tylko gościnnie z konta FNSz, tak jak na Dogo zbiera się pieniądze za pośrednictwem któregoś funduszu.

3. Olu, Yzalbe - tak, można wpłacać gotówką w Boliłapce, po prostu mówiąc że to dla mnie (będzie mi miło wiedzieć od kogo :lol: ) To wszystko jest zapisywane i potem uwzględniane w rozliczeniach (rozliczam się z Maćkiem jak mam z czego... :oops: ). Żeby tam nie robić bałaganu - byłoby fajnie, gdyby organizator ew. zbiórki przyniósł potem już całość, a nie będzie przychodzić po kolei 50 osób z 1 firmy :roll: )

Cały ten manewr oznacza tylko zamknięcie mojego prywatnego konta na kocie sprawy, nic więcej. Jasne?:)

Dziękuję wszystkim za odzew, nie da się ukryć, że nie jest wesoło...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lut 19, 2008 22:53

Jana pisze:
genowefa pisze:
Jana pisze:
genowefa pisze:
Amica pisze:Czy ten DT na wsi to NSz?

Z tego co mi wiadomo koty (na razie sztuk dwie) pojechały w okolice Wrocławia.

Do Kietlina?

Aż takich dokładnych informacji nie posiadam, musimy poczekać, aż jopop w necie pojawi.

No i :?:

co za niecierpliwość :twisted:

odpisałam.
Obrazek

jopop

Post » Śro lut 20, 2008 7:55

jopop pisze:Dziki (Bezciapka i Biały) - siedzą razem, umówiłam się na przekazanie ich do innego DT na najbliższy tydzień. Żal mi ich, bo gdyby nie przeciążenie domków, to możnaby je do człowieka przekonać. Ale trudno - pojadą na wieś.

Być może czegos nie zrozumiałam. Czyli te dwa koty (Dziki) pojadą najpierw do DT a potem do Kietlina? Rozumiem, że w Kietlinie jest wszystko OK więc skąd Twój żal?
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro lut 20, 2008 8:29

Amica, wydaje mi się, że żal stąd, że gdyby była możliwość (długoterminowy dt), to koty możnaby oswoić i znaleźć im domy - własny dom z własnym człowiekiem na pewno jest dla kota najlepszy.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lut 20, 2008 9:11

Amica - prosiłam już, by o Dzikach rozmawiać w ICH wątku.

Odpowiadam tu, bo tu zadajesz pytanie, ale następnym razem poproszę modów o przesunięcie pytań do odpowiedniego wątku (jeśli to się da...).

Jutro dziki idą na ok. miesiąc do innego DT aby się doleczyć z grzyba. Nie będą oswajane, i tak jestem bardzo wdzięczna, że ów DT zgodził się je wziąć. Dzięki temu będę mieć troszkę czasu na Wilniaki. Potem - po wyleczeniu - jadą na stałe do Kietlina, łapać myszy w zamian za miskę.

A żal mi ich, bo oba głaskałam już i GDYBY mieć wystarczająco dużo DT to możnaby je oswoić do roli kanapowców, a nie myszołapów.

Myślę, że to jasne, jak nie - to do wątku dzików zapraszam, link powyżej.

A tu newsy sypialniane. Dziś w nocy oblężenie na mojej głowie było na tyle duze, żw zbudziło to moje zaniepokojenie. Dodatkowo nie przypominam sobie, by ktoś miał zwyczaj gryźć mnie w ręce. No to ostrożnie otworzyłam oczy by sprawdzić kto zacz - Tośka:) Mruczała i obgryzała mi dłonie. Włączyłam opcję głaskanie - zaczęły się baranki, kocie grzbiety itp.

Rano oczywiście zwiewała:)
Obrazek

jopop

Post » Śro lut 20, 2008 10:05

Moja kochana Tosieńka, jaka ona madra :1luvu:
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Śro lut 20, 2008 12:12

Aleksandra59 pisze:Jak jutro się wyrobię to podjadę na Ursynów i wpłacę cuś.

ja tyż 8)

(powinnam tam, przy okazji, trafić do końca tego tygodnia ;) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lut 20, 2008 12:19

Czy do lecznicy można wpłacać tylko gotówkę? Nie można na konto?

I jeszcze - w moim pytaniu o "opiekę" NSz nad kotami od jopop nie tyle chodziło o fizyczne zajmowanie się, a o to, czy te koty będą wciągnięte na listę kotów, którym pomocy udzieliła Nasza Szkapa (czyli czy będą figurować w jej statystykach).

I ostatnie pytanie - czy to gospodarstwo agroturystyczne, o którym pisała jopop jakiś czas temu, to fundacja Bezpieczna Przystań w Kietlinie?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lut 20, 2008 13:46

Jana pisze:Czy do lecznicy można wpłacać tylko gotówkę? Nie można na konto?

przynajmniej na razie nie, może potem będzie można

I jeszcze - w moim pytaniu o "opiekę" NSz nad kotami od jopop nie tyle chodziło o fizyczne zajmowanie się, a o to, czy te koty będą wciągnięte na listę kotów, którym pomocy udzieliła Nasza Szkapa (czyli czy będą figurować w jej statystykach).

Nie, nie będą. Już pisałam. FNSz użycza TYLKO konto.

I ostatnie pytanie - czy to gospodarstwo agroturystyczne, o którym pisała jopop jakiś czas temu, to fundacja Bezpieczna Przystań w Kietlinie?

Tak. Ta fundacja powstała w/przy gospodarstwie. Monikę znam z czasów gdy kupowała wraz z rodziną owo gospodarstwo. Fundacja powstała później. Ale to nie ten wątek, powtarzam po raz kolejny... :roll:
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]