Domka - w domu, ja - choroba sieroca ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 15, 2008 8:54

Pozdrawiam Domisie z samego rana!
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt lut 15, 2008 9:50

Przeczytałam dziś wszystko jednym tchem. Nie wiem co Ci napisać, bo :placz: mi się chcę.
Podziwiam, podziwiam, podziwiam :love: Ciebie i Twojego Grzesia też. Grzesia zazdroszczę, mój Mareczek tyle by chyba nie wytrzymał :oops:
:ok: ściskam kciuki, żeby spadł Wam z nieba, jak najszybciej, wspaniały domek dla ślicznej, dymnej Domki :ok:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Pt lut 15, 2008 11:42

Dzień dobry :)
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Pt lut 15, 2008 21:00

do góry Domciu ...po domek :ok:
Obrazek

dzikus

Post » Pt lut 15, 2008 22:35

Wspaniała i dzielna Domka czeka na domek
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Sob lut 16, 2008 0:21

Kciuki za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob lut 16, 2008 18:15

Szukaj ślicznotko domku :!:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Sob lut 16, 2008 21:27

Może się przyda:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61 ... &start=345
casica pisze:Aniu długo wczoraj rozmawiałam z panem doktorem. Przeprowadził ze mną nawet nie wywiad, tylko śledztwo prawdziwe. Może najpierw napiszę dokładnie co mu powiedziałam.
U mnie sytuacja wygląda tak. Putita jest szalenie zaborcza i poza Draculem, który jest najstarszym rezydentem, nie toleruje innych kotów. Moje łóżko to jej gniazdo i tylko tam ona się czuje szczęśliwa. Rysia (u mnie od 30 października), gdy zaczęła do siebie dochodzić i poczuła się lepiej, postanowiła przepędzić Puti z łóżka. Atakowała ją w nocy. Czasem też w dzień. Od około 2 tygodni te ataki zaczęły się nasilać.
Rada jest taka
Należy bardzo pilnować obu kocic (w moim przypadku obu, bo Rysia nie atakuje pozostałych dwóch kotów) jesli zacznie się znowu taka agresja trzeba spróbować ustawić się pomiędzy nimi. Twarzą w kierunku atakującej, patrząc jej przymrużonymi oczami w oczy, fukać i ułożyć rękę tak jak kot to robi z łapą wyciągnieta z pazurami do ataku, machnąc energicznie w kierunku pyszczka atakującej. Ważne, żeby to machnięcie było skierowane w pyszczek, a nie w kark, czy inną część ciała. Cóż, należy maksymalnie udawać atakującego kota. Przyjmując postawę kota dominującego, trzeba dać agresorowi do zrozumienia, że broni się tego słabszego, ufff.
Wczoraj wieczorem udało mi się przyłapać Ryśkę w trakcie ataku na Puti. Zrobiłam tak i Rysia się wycofała, a Puti jakby wyluzowała. Nie było już wymiotów, ani kaszlu. Jak do tej pory atak się nie powtórzył. Jakkolwiek dr uprzedzał mnie, że nie od razu to poskutkuje.

Wczesniej tez fukałam na moje koty, ale bez tych oczu i tej "łapy". Zobaczymy co będzie dalej, ale dzisiaj naprawdę jest lepiej
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lut 17, 2008 22:24

Bardzo mi się ta rada spodobała.Czy mogę prosić męża Boo.żeby to nagrał? :lol:

Warto spróbować każdej rady :wink:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon lut 18, 2008 8:36

Trucia-mama pisze: :ok: ściskam kciuki, żeby spadł Wam z nieba, jak najszybciej, wspaniały domek dla ślicznej, dymnej Domki :ok:

i ja również!
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Karotka

Post » Pon lut 18, 2008 8:37

Boo, martwimy się o Ciebie, napisz nam co słychać :conf:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Pon lut 18, 2008 8:48

MaybeXX pisze:Bardzo mi się ta rada spodobała.Czy mogę prosić męża Boo.żeby to nagrał? :lol:

Warto spróbować każdej rady :wink:

Czy to nie zakrawa na lekką perwersję??? :twisted:

Zaraz napiszę trochę wiadomości. Ogólnie niby po staremu, ale wciąż coś się dzieje.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lut 18, 2008 9:03

A mnie się perwersyjna rada podoba :wink:
Wkrótce będziemy się dokacać, a nie mam doświadczenia w fukaniu, jak trzeba będzie wziąć czynny udział w konflikcie. :lol:
Mam jednak nadzieję, że nie będzie mi umiejętność fukania potrzebna :!:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Pon lut 18, 2008 22:45

Domciu, 3 stronka nie dla Ciebie ...
szukaj domku na 1-szej :)
Obrazek

dzikus

Post » Pon lut 18, 2008 23:05

Może i rada jest perwersyjna ;) ale z kotem trzeba rozmawiać jego językiem. Jeśli ktoś pofatygował się przeczytać dalej ten wątek, to dowie się, że rada okazała się skuteczna.
Chyba sztandarowy przykład jest taki, że dla ludzi bezpośredni kontakt wzrokowy jest pozytywny, jeśli ktoś w czasie rozmowy patrzy w oczy to wzbudza zaufanie, natomiast koty potrafią toczyć pojedynki na oczy, samo wpatrywanie się w przeciwnika potrafi zmusić słabszego od odwrotu.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]