!DOMEK szuka malucha- warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lis 16, 2007 18:39 !DOMEK szuka malucha- warszawa

Witam,
Szukam kociaka dla siebie i mojego TZ- od niedawna mieszkamy razem :)
Od razu napiszę, że mamy dość "wysokie" wymagania- mam nadzieję, ze mimo to uda się coś znaleźć :)
1. Chcemy małego kotka. Tak ok 2 miesięcy.
2. najlepiej, jak by to była czarna koteczka. (oczywiście będzie wysterylizowana, jak dorośnie!) Kolor oczywiście nie jest warunkiem koniecznym, myślę, że jak znajdzie się uroczy koci pyszczek w innym kolorze, to przekonam Andrzeja ;)
3. szukamy kotka zdrowego. Nie stać nas (studenci ;) ) w tej chwili na długotrwałe czy kosztowne leczenie (np cukrzycy), ale oczywiście "rutynową" opiekę weterynaryjną, szczepionki, odrobaczenia, etc jesteśmy w stanie zapewnić :)
4. mamy w domu psa (beagla) więc szukamy kota, który nie ma "psiego urazu"

i to chyba tyle :)
a, jeszcze jedno... oboje jesteśmy na koty uczuleni... dlatego przed odebraniem kotka chcielibyśmy go obejrzeć i sprawdzić reakcje. Ja do niedawna mieszkałam z dwoma kocicami i mimo ubolewania lekarzy, koty nie zostały z domu wyrzucone. z uczuleniem na koty i kotem da się żyć :D za to bez kota ciężko...
podobno biała sierść uczula mniej- ale nie wiem, ile w tym prawdy.. choć może coś w tym jest, bo na jaśniejszą kocicę mniej byłam uczulona

to chyba tyle na "pierwszy ogień" - na wszelkie pytania chętnie odpowiem.
A- nie pali się :) na swojego kotka mogę jeszcze poczekać :D Chciałabym tylko podjąć dobrą decyzję.

megi777

Od: Pt lis 16, 2007 18:23

Post » Pt lis 16, 2007 21:14

mam takie cudeńko w domu:
Obrazek
koteczka, jak widać, czarna; ma około 7 tygodni. Wychowana w domu, choć oddana mi jako "dziecko dzikiej kotki porzucone na podwórku" :roll: Zdrowiutka w pełni. Dziś odrobaczona. Obojętna nawet na stado psów (mam w domu :twisted: )

tylko ta alergia :? nie bardzo rozumiem. Tzn mimo reakcji alergicznych i tak chcecie kota..?

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Pt lis 16, 2007 21:39

tak, chcę kota.
przez ostatnie 14 z górą lat żyłam z kotami, czasem nawet spałam z kotami.. co prawda lekarz odradza :roll: ale co oni tam wiedzą :twisted:
za to podobno jak się ma uczulenie na kota i mieszka z kotem, a potem pomieszka jakiś czas bez kota, to to uczulenie może się nasilić... i już potem kotów mieć nie można. a tego bym nie chciała.

zobaczymy jak to będzie w bliskim kontakcie z tymi maluchami.

btw, wygląda jak przeznaczenie- wrzucam ogłoszenie i tego samego dnia pojawia sie idealny kandydat 8O

megi777

Od: Pt lis 16, 2007 18:23

Post » Pt lis 16, 2007 22:03

to juz tu odpowiem na pytanie z wątku jopop
kociaki są na Mokotowie

morisowa

Post » Pt lis 16, 2007 22:18

morisowa, ja tylko dodam, ze o dzialalnosci megi ze zwierzakami i ludzmi mozna poczytac na jej stronie (link w jej podpisie)

zachecilam ja, zeby tutaj napisala jakiego kota szukaja

o alergii wiem tez od poczatku, ale decyzja jest swiadoma z tego co sie orientuje

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Sob lis 17, 2007 9:03

Megi, wysłałam ci pv

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Sob lis 17, 2007 10:35

Megi - skoro poleca Cię Eurydyka :lol: to podaję mój tel, gdybyś chciała umówić się na odwiedziny u kociaków: 602-18-45-73

morisowa

Post » Sob lis 17, 2007 14:01

ta ja jeszcze podrzucę te kociaki:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68379&highlight=

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Sob lis 17, 2007 14:06

megi777 pisze:btw, wygląda jak przeznaczenie- wrzucam ogłoszenie i tego samego dnia pojawia sie idealny kandydat 8O

no 8O :lol:

na forum jest całkiem sporo osób z alergią i kotami ;)

Katy ma trzy czarne i alergię i jakoś żyją 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lis 17, 2007 15:58

kocurek już pojechał do nowego domu, kicia została sama

morisowa