poszuiwany kandydat na przyjaciela :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob paź 20, 2007 9:15 poszuiwany kandydat na przyjaciela :)

Witam
poszukuję kotka do adopcji, nowego przyjaciela
jest tu tyle ogłoszeń, roznie skonstruowane i ciężko się w tym połapać, dlatego zakładam nowy wątek, może ktoryś domek tymczasowy po przeczytaniu opisu 'kandydata' stwierdzi ze to wlasnie jego kotka szukam :)

pobieżnie przegladając wątki spodobało mi się juz kilka kotków ale... kociaka z pewnych wzgledów bym nie chciała (choć z charakteru wrecz idealny) inne w zupelnie innym miescie- może być kłopot z transportem

poszukuję kotka w wieku 1-2 lata, bo nie wiem czy starszy kot bedzie w stanie przyzwyczaic sie do podrozy i zmian 'terytorium', niewazne czy kocur czy kotka, rozmiarow raczej niewielkich, nie całę bure i nie całe czarne,
ale najważniejszy charakter- pro-ludzki musi być. kotek zapunktuje odwagą (bede podrozowac czasem wawa-białystok samochodem co jakis czas) dlatego wazne zeby kotek potrafił się przywiązać do właściciela a nie do miejsca. powinein być towarzyski (moze towarzyszy w pracach domowych?) i ciekawski.
na razie bedzie 'jedynakiem' ale niewykluczone ze pojawią się inne koty kiedys, kot bylby niewychodzący, chyba ze w ladna pogode na szeleczkach, okna mam bezpieczne, balkon nieokratowany, ale mam wypracowaną metode -"balkonowe szeleczki"

troche o mnie:
jestem z bialegostoku, studiuje w warszawie, przynajmniej raz na 1-2 miesiace przyjezdzam do domu do rodzinki, mieszkam w bloku z 2 wspollokatorkami, ktore w rodzinnych domach same maja koty, kiedys mialam juz kota persa- troche nietykalskiego arystokrate i szukam chyba jego przeciwieństra, miałam już u siebie 2 tymczasy- szczęsliwie wyadoptowane jeden do bialegostoku inny do wawy, teraz szykuje się akcja przesiedleńcza trzeciej kotki, wiec doswiadczenie z kotami juz mam

kapik

Od: Czw sty 11, 2007 19:50

Post » Sob paź 20, 2007 10:27

Może Teufelka z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66916
Jest co prawda czarna, ale nie cała - ma białą plamkę pod szyją :wink: . Ma około 7 miesięcy, jest towrzyska i bardzo spokojna. Garnie się do człowieka, przytula - nawet do psa się pcha - żeby tylko poczuć czyjąś bliskość.

giegie

Od: Sob cze 26, 2004 8:25

Post » Sob paź 20, 2007 11:16

A może mamunia z tego wątku?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60681u?
Nadzwyczaj grzeczna,niekłopotliwa kiciunia.Nie ma z nia absolutnie żadnych kłopotów.Z transportem nie byloby problemu :wink:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Sob paź 20, 2007 11:38

zapowiada sie dobry domek :D
na pewno znajdziesz kota dla siebie
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Sob paź 20, 2007 11:54

A moze chcialbys pomoc dwom kotkom porzuconym wczoraj na ulicy( okolice Warszawy) kotki są maleńkie-jeden szafirowy drugi biało- czarny, byly u weterynarza są zdrowe, ale niestety nie maja domku mieszkaja na dworze a jest bardzo zimno. Ja nie moge ich przygarnac bo mam pieska.

KasiaKropka1988

Od: Sob paź 20, 2007 11:07

Post » Sob paź 20, 2007 12:05

dziekuje bardzo za taką opinie :wink:

jest tu tyyyle ofert ze w głowie się kręci
mamuska z linku wygląda apetycznie,nie doczytałam chyba w jakim jest wieku?
czekam jeszcze na odpowiedzi na kilka pw, które wcześniej wysłałam
na dwa kotki na razie nie mam warunków

kapik

Post » Sob paź 20, 2007 12:12

Mamunia ma ok.2 lat.Jest grzeczna,gadatliwa,ale nie natrętna.
Bardzo pilnie szukam domku,może jednak się zdecydujesz? :wink:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Sob paź 20, 2007 12:16

z pewnością jest już "na liście"
do tej pory byly na niej same laciate, sztuk 3 chyba
cięzki wybór bedzie

kapik

Post » Sob paź 20, 2007 14:19

mam koteczkę trikolor, wysterylizowaną...

ma 1,5-2 lata

dowiozę

Obrazek
Obrazek

I whiskasowego srebrnego kocurka, 1,5 roku, piękne zielone oczy...
fotki potem bo to świeża interwencja i jeszcze nie zdążyłam pstryknąć
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob paź 20, 2007 14:37

te wszystkie koty są takie cudowne... i jak tu wybrać

kapik

Post » Sob paź 20, 2007 14:45

sercem:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob paź 20, 2007 18:15

Mam pod opieką dwa kotki w odpowiednim wieku, oba bardzo pro ludzkie i oba grzeczne.
Antoś z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66013 ma około 1,5 roku. Jest wykastrowany, czyściutki i ma bardzo fajny charakter. Toleruje wszelkie zmiany, nawet dużego psa w swoim obecnym tymczasowym domku. Jest też śliczny, niestety zdjęcia mi stanowczo nie wyszły.
Mam też pod opieką Rysię, dwuletnią koteczkę z tego watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64569
teraz to się z niej zrobiła prawdziwa kocia piękność. Jest bardzo spokojna, jazdę samochodem toleruje dobrze. a Troszkę ze mna przejechała do tymczasowego domku.
Oba kotki mogę dowieźć bez problemu. Oba słodkie i bardzo potrzebują domków

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob paź 20, 2007 19:39

Mam do adopcji Izydkę, tylko kicia nie ma ogonka.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67 ... ight=izyda
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob paź 20, 2007 19:53

Mam do oddania taką kocią biedę :(
Kot zupełnie bezstresowy, przyszedł pod moje drzwi na siódme piętro, łasi się do każdego, do ludzi, do psa, do kotów. Od pierwszej nocy spał na mnie, w nocy przytula się i mruczy.
Jest to na pewno kot domowy, bo przyszedł do mnie wykastrowany, załatwia się do kuwetki. Ogłoszenia poszujkujące właściciela nie przyniosły skutku.
Kotek ma około 2-3 lat, doznał jakiegoś urazu, bo ma złamany w dwóch miejscach ogon, przez co strasznie mi go żal :(
Strasznie pragnę dla niego dobrego domu. Jest tak miły, zrównoważony i pozbawiony jakiejkolwiek agresji (kiedy go kąpałam stał w wannie jak anioł), że chciałabym sama mieć takiego kota, niestety, ogromna ilość kotów w moim domu uniemożliwoa zostawienie go :(
Jest odrobaczony, moge go na życzenie również zaszczepić.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob paź 20, 2007 20:04

Kordonia kot b. ładny, a gdy znajdzie swój dom i opiekę to zamieni się w kocie cudo :roll: jest prześliczny,a te oczy , wąsy i wyraz pysia miodzio. I do tego z takim charakterem :love:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

[następna]