Gliwice!Domek zakochany w Burasku:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2007 11:18

ja nie wiem co Wy macie, że się tak tych mężów boicie :roll:
ja bym sobie nie pozwoliła żeby facet mi zabraniał ratować bezdomniaczki, a na pewno żeby mi zabronił zabrać takich maluszków.
przecież jeśli wie o tym, że mogą nie przeżyć, to przyczynia się do ich śmierci. gdyby mi powiedział "tymczasy albo ja", to bym mu wystawiła walizki za drzwi.

ja niestety mam teraz 5 dorosłych kotów i 2 maluszki w domu, więc nie zabiorę maleńtasów. może gdybym wydała moje dwa małe, to zabrałabym te, ale na razie nie ma chętnych domków na moje tymczasy.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro paź 03, 2007 12:50

Amando napisz może w temacie, że DT pilnie potrzebny dla 2 maluszków, może wypatrzy to ktoś, kto akurat bedzie mógł na jakiś chociaz czas je zabrac. Zawsze to plusuje u potencjalnych domków, jak kotek z domu, po takie bidy z ulicy może się zgłosic nie wiadomo kto :(
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro paź 03, 2007 14:30

jak duża jest ta budka?...
w ostateczności można by kociaki przechować w piwnicy...
Kociaki z Bielska przyjeżdżaja do mnie w sobotę lub niedzielę. Nie są jeszcze zdrowe, zdiagnozowano świerzbowca, więc łączenie kociąt jest głupotą. Ponadto zaszczepiłąm swoje koty i trzy tygodnie musze je izolować, by inne choroby nie przeszły na te moje... ale można by je przetrzymać wpiwnicy, jeśli mają taki fajny domek... a po trzech tygodniach, zdiagnozowaniu itp, wzięłabym je na zimę do domu...
Ale na pewno nie udźwignę finansowo takiej gromady... jedzenie, żwirek, szczepienia... ewentualne leczenie...
I koniecznie potrzebna będzie pomoc w szukaniu domów, ogłoszenia itp.
Ja mogę dać dom tymczasowy, ale nie dłużej niż do marca... Co będzie z nimi, jeśli nie znajdą domków?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro paź 03, 2007 14:56

halbina pisze:jak duża jest ta budka?...
w ostateczności można by kociaki przechować w piwnicy...
Kociaki z Bielska przyjeżdżaja do mnie w sobotę lub niedzielę. Nie są jeszcze zdrowe, zdiagnozowano świerzbowca, więc łączenie kociąt jest głupotą. Ponadto zaszczepiłąm swoje koty i trzy tygodnie musze je izolować, by inne choroby nie przeszły na te moje... ale można by je przetrzymać wpiwnicy, jeśli mają taki fajny domek... a po trzech tygodniach, zdiagnozowaniu itp, wzięłabym je na zimę do domu...
Ale na pewno nie udźwignę finansowo takiej gromady... jedzenie, żwirek, szczepienia... ewentualne leczenie...
I koniecznie potrzebna będzie pomoc w szukaniu domów, ogłoszenia itp.
Ja mogę dać dom tymczasowy, ale nie dłużej niż do marca... Co będzie z nimi, jeśli nie znajdą domków?...

Obrazek

Buda jest duża podam wymiary:
wys.44cm.
szer.64cm
gł.60cm.
i jeszcze tzw.przedpokój 25cm.
Jeśli byś się zdecydowała, to ja pomogę w ewentualnym leczeniu i zaszczepieniu kotków.
Co miesiąc też mogłabym Ci wysłać albo podwieźć pieniądze. Mam dostęp do taniej karmy royala, tak, że nie będzie problemu.
Oczywiście dalej będę szukała domków. I mam nadzieję, że nie tylko ja.
Gdybyś się zdecydowała.zabiorę stamtąd kociaki jak będzie trzeba zawiozę do lecznicy na wstępne oględziny.
Decyduj...
:roll:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro paź 03, 2007 15:14

dałam jeszcze znać o kociakach jednej z dogo maniaczek... oferowałą gdzieś tymczas, może ona się zdecyduje... ale myślę intensywnie o nich...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 03, 2007 15:16

Dziewczyny trzymam kciuki żebyście sie dogadały. Ja tez postaram sie pomóc w miare mozliwości.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 03, 2007 19:25

Jak kociaki przyjadą i dowiem się, co mnie czeka... zdecyduję... najpóźniej za tydzień.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 03, 2007 23:15

Do góry ślicznotki, pokażcie się :)

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Czw paź 04, 2007 8:45

kociaczki na góre, idzie zima...
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw paź 04, 2007 9:44

Kotki czekają na tymczas. Dalej szukamy domków :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bezdomny tygrysek szuka domu.
Jego wątek tu:
--> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66147

=======================================

Karma royal canin tańsza. priv.

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Czw paź 04, 2007 14:02

Amando skoro halbina ma je zabrać za tydzień, nie mogłabyć ich na ten tydzień przygarnąć? To tylko tydzie... noce takie zimne :(
Obrazek

Karotka

Post » Czw paź 04, 2007 18:11

ja napisałam, że zdecyduję... nie że na pewno wezmę... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw paź 04, 2007 21:11

Nie mogę ich wziąć, pisałam już o tym. Gdybym mogła to by tam nie siedziały już dawno.

Do góry kocinki.
:(

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt paź 05, 2007 2:26

hopsamy na górę!

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Pt paź 05, 2007 9:47

Amando może mogłabyc im znaleźć chociaż jakis kąt w piwnicy. Noce sa strasznie zimne. One nie dadza rady...
Tydzień to długo. Może Halbina je jednak weźmie, jezeli nie to trudno, ale tym bradziej nie powinny czekac na dworze...
Ja dzisiaj odbieram kotke ze schroniska na DT. Sama bym je wzieła, ale nie wiem jaka bedzie sytuacja. Jeżeli bede musiała ja izolować, nie będę miała miejsca na Maluchy:((
Poza tym mogłabym je zabrac tylko na przechowanie, do czasu odnalezienia własciwego DT. Nie wiem, czy jej sens wieźć je tak daleko tylko na przechowanie.
Proszę, jeżeli po tygodniu nikt ich nie weźmie będę rozmawiała z mężem, może sie zgodzi je zabrać... nie zostawiajcie ich na dworze, to jeszcze dzieci :cry:
Obrazek

Karotka

[poprzednia][następna]