Myszkin miał też bardzo wysoką amylazę. Dostawał kroplówki na wypłukanie. Kroplówki brał chyba przez 10 dni. Po tych kroplówkach amylaza spadła. Myszak też był bardzo chudy, tylko że on miał wtedy wilczy apetyt i robił kupy powleczone taką dziwną czarną błoną. I ciągle spał.
Amylanu przy ostrym zapaleniu trzustki się nie podaje.
Będę dzisiaj w lecznicy to spróbuję się popytać, bo ja już wszystkiego nie pamiętam...
Ostra trzustka-to nie jest lekka choroba,leukocytoza i amylaza bardzo wysokie. Mam nadzieję,że antybiotyk i płynoterapia zrobią swoje i będzie lepiej-musi być lepiej
Niestety nie będę dzisiaj w lecznicy. Boena ma rację, konieczne są kroplówki i antybiotyk.
Czy podajecie jej coś w stylu scanomune lub beta glukanu? Bo ludzkiego beta glukanu przy chorej trzustce nie powinno się podawać. Przynajmniej tak twierdzi moja wetka.
nie dostaje scanomune,ani beta glukanu.
Uzupełnie wyniki tam gdzie je poprzednio wpisałam, bo jeszcze jedo cos znalazłam poza normą
wpisze całą morfologie, moze tam jest i rozmaz, sa np.jakies 3 wykresy
dzwoniłam do lecznicy.
Poppy troszkę zjadła, ale pani wet sie martwi,ze ona nic nie przybiera na wdze.Po pracy tam jade-zwazymy ją.
Moze jeszcze ktos mądry zajrzy do wyników?
dzwoniłam do lecznicy.
Poppy troszkę zjadła, ale pani wet sie martwi,ze ona nic nie przybiera na wdze.Po pracy tam jade-zwazymy ją.
Moze jeszcze ktos mądry zajrzy do wyników?
pani wet sie bardzo o naszą Poppinke martwi -cały czas jeszcze słabiutka i apatyczna .Przytyła wprawdzie 10dg, ale słabiutko je.
Trzymajcie kciuki za kocinke
pani wet zadzwoniła do mnie dzis z pytaniem,czy moze jej ulzyć, poprosiłam ,zeby poczekała, pojade sie z nia chociaz pozegnac.
Dostała zastrzyk przeciwbólowy