S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 07, 2007 13:51

i zapomniałam podziekowac Lidce-nie musimy jej oddawac za interferon-pieniazki przeznacza na nasze szpitalne laski :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 07, 2007 16:10

Czarnulka trafiła w bardzo dobre ręce :dance: :dance2: :dance: . Już jest w drodze do nowego domu.
Dajcie mi jutro znać, czy są też czarno-białe kocięta i jakiej płci, bo dzis pan dzwonił o taką kotkę, a ja Zołzunię wolę wysłać do Niemiec w przyszłym tygodniu. Powiedziałam, że nie mam i pan szuka gdzie indziej :roll:.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt wrz 07, 2007 16:32

Jaaga pisze:Czarnulka trafiła w bardzo dobre ręce :dance: :dance2: :dance: . Już jest w drodze do nowego domu.
Dajcie mi jutro znać, czy są też czarno-białe kocięta i jakiej płci, bo dzis pan dzwonił o taką kotkę, a ja Zołzunię wolę wysłać do Niemiec w przyszłym tygodniu. Powiedziałam, że nie mam i pan szuka gdzie indziej :roll:.

powodzenia czarnulko:D

Mała jest teraz w schronie i mówi, ze jest maciupki biało-czarny, ale tak maciupki ze raczej nie ma szans na przezycie :( .
Trzeba by go natychmoiast zabierac i karmić.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt wrz 07, 2007 17:06

pojechałam zawiezc klatke do schronu ,no i wlazłam na kociarnie,zeby sprawdzic co z szelkowcem.
Cały czas ponoc siedział na dworze, brali go, a on wracał pod pieniek.
Ale ja go zastałam na szczęsie na kociarni zimowej, tak wcisnietego w kat,ze długo musiałam szukac.Wsadzłam go do tej szmacianej budki, w której siedział ten drugi.
Drugiego chyba nie zlokalizowałam :(
Arizona w budzie-sypnełam jej suchego.

w klatkach znów ,,nowa dostawa,, :( - co gorsza sa nowe małe maluszki :( i nowe dorosłe.
Po naszej zaszczepionej małej siodemce kotów nie ma slladu. ostatnio nie wygladały najlepiej, chyba nie ma co liczyć,ze znalazły domki.

To jeszcze nic
szykuje sie interwencja-kolejna zreszta -u jakiejs rozmnazaczki-moze trafic do schronu i 30 nowych kotów

:crying:

Mała1

Post » Pt wrz 07, 2007 17:18

Mała pisze:

moze trafic do schronu i 30 nowych kotów

MASAKRA! :crying:

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt wrz 07, 2007 19:57

Ciągle teraz myślę o tych 30 kotach. Nie mam żadnego pomysłu. Na jutro mam umówione dwie rodziny o maluchy. Jeśli byłoby w schronie jakieś kocię nie dane jeszcze do klatek, to podrzućcie do mojej buraski.

Jaaga

Post » Pt wrz 07, 2007 21:35

jest dziewczynka 12 letnia z Siemianowic ktora marzy o czarnym kotku :lol: dobrze by było zeby kotek był po sterylce Dagmara wolałaby koteczke i żeby był przytulasty mam telefon do mamy dziewczyny i dam go jutro Iwonie zeby ze schronu mozna było zadzwonić i pytac w razie czego :lol: :lol: :lol:
pozatym mam spisane dwa numery osób chętnych na kotki połdługiej siersci persy i inne mieszanki myśle ze sie przydadzą bo i takie są porzucane ...
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Sob wrz 08, 2007 11:01

Mała buraska właśnie pojechała do nowego domu :dance2: :dance: :dance2: .
Nie zdążyłam odczuć, że ubyło mi kotów, bo jednocześnie Mała przywiozła mi czarno-białego kocurka, którego akurat ktoś oddał do schroniska, jak ona tam była.
Kocurek ok. 3-miesięczny, dość wyrośnięty. Miał mieć 8 tyg. i szczepienie, ale nie posiada książeczki z wpisem o szczepieniu, więc podejrzewam, że jest ono tak samo wiarygodne, jak te 8 tyg. niby stwierdzone przez lekarza.
Oto kotek:
Obrazek

Iwona, czy jest szansa na szczepionkę dla niego, bo dopiero zapłaciłam za sterylizację mamuśki-buraski, a z bazarków muszę poszczepić moje maluchy.

Jaaga

Post » Sob wrz 08, 2007 13:27

Mała1 pisze:pojechałam zawiezc klatke do schronu ,no i wlazłam na kociarnie,zeby sprawdzic co z szelkowcem.
Cały czas ponoc siedział na dworze, brali go, a on wracał pod pieniek.
Ale ja go zastałam na szczęsie na kociarni zimowej, tak wcisnietego w kat,ze długo musiałam szukac.Wsadzłam go do tej szmacianej budki, w której siedział ten drugi.
Drugiego chyba nie zlokalizowałam :(
Arizona w budzie-sypnełam jej suchego.

w klatkach znów ,,nowa dostawa,, :( - co gorsza sa nowe małe maluszki :( i nowe dorosłe.
Po naszej zaszczepionej małej siodemce kotów nie ma slladu. ostatnio nie wygladały najlepiej, chyba nie ma co liczyć,ze znalazły domki.

To jeszcze nic
szykuje sie interwencja-kolejna zreszta -u jakiejs rozmnazaczki-moze trafic do schronu i 30 nowych kotów

:crying:

Smutne to wszystko...
:( :( :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob wrz 08, 2007 14:09

ko_da1 pisze:jest dziewczynka 12 letnia z Siemianowic ktora marzy o czarnym kotku :lol: dobrze by było zeby kotek był po sterylce Dagmara wolałaby koteczke i żeby był przytulasty mam telefon do mamy dziewczyny i dam go jutro Iwonie zeby ze schronu mozna było zadzwonić i pytac w razie czego :lol: :lol: :lol:

Niestety nie udało sie.
Dzwoniłysmy. Po informacji, ze w sprawie kota ktos sie rozłączył, później telefon był już wyłączony.
Przypuszczam, ze dziewczynka załatwiła sobie kota, a rano rodzice wybili jej ten pomysł z głowy
Obrazek

tangerine1

Post » Sob wrz 08, 2007 14:25

Mala i iwona35 chwilowo bez dostaępu do komputera więc ja zostałam oddelegowana do wstępnej relacji :wink: .
Problem w tym, ze niewiele wiem.
Byłam w schronisku może 3 minuty. :wink:
Najpierw zawioziłaysmy z iwona35 mamuskę do mar9 :1luvu: .
Potem byłyśmy z Wąsikiem u weterynarza. :cry:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65550

Dobre wiadomości.
Przerazony kocurek w szelkach znalazł dom :dance: :dance2:
iwona 35 skutecznie go zareklamowała ludziom, którzy przyjechali po kota. :lol:
Kamień z serca, bo kocio nie jadł i był juz zamnkniety w osobnej kaltce na obserwcji.

No i mamuska z dziećmi szczęśliwie dojachały do mar9 gdzie sa bezpieczne i mają znakomitą opiekę :D

No i to na tyle dobrych wiadomości.
Złych tradycyjnie wiecej.
Do klatki trafił koszmarnie zestresowany kocurek (Mała napisze wiecej)
Trafiłyśmy na kobietę, ktora przyniosła domowego kota. Według niej to 2,5 letni kocurek. Zdaniem dziewczyn około 10 letnia koteczka :cry: .
No i biedny Wąsik :(

Wiecej napiszą dziewczyny, ktore były w schronie dłużej.
Mała pewnie zrobi fotorelacje :wink: .
Do składania zeznań zapraszam Boene i karee :wink:
Ostatnio edytowano Sob wrz 08, 2007 15:00 przez tangerine1, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

tangerine1

Post » Sob wrz 08, 2007 14:32

Następny maluch pojechał do domu :D . Tym razem bury chłopczyk, a jutro wieczorem lub w poniedziałek ma trafić do nowego domu druga bura koteczka. Monisek ma szczęśliwą rękę do ogłoszeń :wink: .

Jaaga

Post » Sob wrz 08, 2007 14:35

Jaaga pisze:Następny maluch pojechał do domu :D . Tym razem bury chłopczyk, a jutro wieczorem lub w poniedziałek ma trafić do nowego domu druga bura koteczka. Monisek ma szczęśliwą rękę do ogłoszeń :wink: .

cudownie :dance: :dance2:
Mam nadzieje, ze nowy nabytek przejęty przez Małą też szybko znajdzie dom :D
Obrazek

tangerine1

Post » Sob wrz 08, 2007 17:13

ja tez dzis tu,,jak po ogien,,-zdjęcia beda jutro popołudniu

więc tak -Jaaga -ja cały czas analizuje co mówili mi ci ludzie od kocurka- i wiesz im moze chodziło o to ,ze jak go znalezli to wet ocenił na 8 tyg. Mówili ,ze leczyli łapke-bo miał zwichnietą(został wyrzucony z auta), leczyli świerzba i zaszczepili 3 składnikowa szczepionka 20 sierpnia-moze on miał wtedy 8 tyg. a było to miesiąc temu.
Podobno był w domu u siostry,która musiała wyjechac.Pisze to ,bo moze faktycznie nie kłamali-nie wiem.Tak czy siak trzeba go zaszczepić, moze to bedzie jego drugie szczepienie-tym lepiej.
Chyba mamy zamówione szczepionki -jak odbierzemy,podrzuce ci.
kciuki za domek.

Bardzo biedny jest Wasik, jutro jedziemy z nim znów na kroplówke i zastrzyki, a od ponedziałku opiekę weterynaryjną przejmie niestety schronisko :( .chyba,ze znajdzie sie jakimś cudem DT.
Juz w srode siedział na samej górze kociarni w kacie-ale miałm wrazenie,ze troszke skubnął jedzenia-pewno to było tylko skubnięcie :(

Znalazłam od razu z rana te 2 domowe koty, szelkowca(siedział za budka w kociarni zimowej) i tego co go ostatnio wsadziłam do budki.
Ten drugi kocurek, ma na imię Macius, jest 2,5 letnim domowym kotem, jest wykastrowany i dzis oba zaszczepilismy.
Szelkowiec dzieki Iwonie znalazł dzis dom :D , natomiast Macius jest w strasznym stresie.
znalazłam go pod wiatka do karmienia, wcisnietego w takie miejsce gdzie z trudem włażą małe koty-a to duzy kocur jest :crying:
Na razie trafił do klatki, ale jak dojda nowe koty to znów musi trafic na kociarnie.A on tam siedzi w tym deszczu :crying:
Nie zjadł nic, ani odrobinki, cały czas siedzi w kącie-myslę,ze nie da rady.
Może jutro wezme go choc raz na kroplówke jak pojedziemy zWąsikiem.
A tym kotem jest zle-nie wiem ,czy sie wyluzuje.

Trafiła dzis tez do schroniska kotka starsza, bo jej opiekunka trafiła do szpitala.Dziewczyny próbowały osobe ,która ja przywiozła prosic o pomoc.I nic.

Reszta na kociarni nienajgorzej, duzo fotek robiła karee-pewnie wklei w wolnej chwili.

Mała1

Post » Sob wrz 08, 2007 20:37

Oto fotorelacja :!:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek