do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2006 23:37

Olinka pisze:A zarzut, że safiori (lub ktokolwiek inny) podnosząc wybrane koty, innym odbiera szansę na domy jest absurdalny.

O ile dobrze zrozumiałam, zarzut brzmi: podnoszenie wątków kotów, które znalazły już domy nie pozwala się znaleźć na górze wątkom kotów, które ciągle szukają.
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Sob lut 18, 2006 23:41 Re: do braci upowców;)

Tak dla przypominienia o czym rozmowa:

Jose Arcadio Buendia pisze:Najmilsi,

Chciałbym Was prosić gorąco o pewien umiar w upowaniu wątków. Można zrozumieć jeden up co jakiś czas, ale seryjne upowanie grupy wątków bez treści jakiejkolwiek, 6 upów w ciągu dnia w jednym wątku, to już, wybaczcie, szkodnictwo. Także dla upowanych kotów, bo nikt po kolejnym upie nie wejdzie do wątku, bo nauczył się, że nie ma po co...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob lut 18, 2006 23:54

Olinka pisze:
A zarzut, że safiori (lub ktokolwiek inny) podnosząc wybrane koty, innym odbiera szansę na domy jest absurdalny.

Nie wydaje mi się, żebym gdziekolwiek to napisała.

Wytłumaczę na teoretycznym przykładzie, o co mi chodzi:
czy gdybym założyła watki wszystkim bezdomnym kotom, które znam - np. 80ciu i jednocześnie podnosiła je wiele razy dziennie, np. co 15 minut, upując, to czy byłoby to fair wobec innych użytkownikow forum?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie lut 19, 2006 1:02

Tak czytam ten wątek i doszłam do wniosku, że może warto przypomnieć rzecz wydaje się oczywistą: to jest forum dyskusyjne, nie tablica ogłoszeń.
Do umieszczania ogłoszeń i ewentualnego ich podnoszenia jak spadną służy strona adopcyjna: http://www.miau.pl/adopcje/internetowe.php

Wpisywanie po wielokroć w jednym wątku "up" z całą pewnością nie jest rozmową, jest tylko próbą podniesienia wątku i mnie również nie wydaje się to fair wobec tych, którzy danemu kotu/kotom prowadzą normalny wątek, wpisując kolejne informacje, wrzucając zdjęcia, odpowiadając na pytania itd.
Ja rozumiem determinację w szukaniu domu, rozumiem, że że czasami nie ma co napisać, ale po co w takim razie robić 10 razy dziennie up?
Przecież i tak wiadomo, że wątek, w którym nie toczy się żadna rozmowa spadnie w ciągu paru minut i nie przyniesie żadnego poza bałaganem efektu. Co więcej, staje się nieczytelny i tak naprawdę, żeby przyniósł jakiś skutek trzeba z niego wykasować kilkanaście pustych postów.

Nie denerwujcie się drodzy up-owcy, po prostu zastanówcie się, jak to wygląda od drugiej strony..

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Pt kwi 07, 2006 20:44

Dla przypomnienia,
bo ważne :!:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt kwi 07, 2006 20:50

Daga :D :D :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt kwi 07, 2006 22:49

Miałam nie pisać, ale..
Nie mam zbyt wiele czasu na siedzenie w netcie..
czasami udaje mi sie dotrzeć do 5 strony na Kociarni...
upatrze sobie wątek ?..chyba był na 3 stronie..,pośrodku chyba..,q..wa był przecez, widziałam...
znowu hop,znowu up....
A Jana cudnie pisze, nie kazdy tak umie-nie szkodzi, zawsze coś można wyczytać między wierszami...
I naprawdę ten kto będzie chciał to wejdzie dalej niż na 1 stronę, bo będzie bardziej przejrzyście ,czytelnie.
I nie przerażają mnie 33 strony na 1 temat, pod warunkiem,ze będzie na nich coś ciekawego do czytania.

MiLisek

Od: Nie lut 05, 2006 13:12

Post » Nie kwi 09, 2006 16:42

:kitty:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 15, 2006 16:50

Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać :evil:

Czy naprawdę, bezwględnie i koniecznie trzeba upować osiem wątków w dwie minuty?
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Sob wrz 16, 2006 14:53

ja nie potrafie ładnie pisać i ostanio brak mi czasu

dlatego mamy jeden wspolny watek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48719&highlight=

aktualizujemy informacje w pierwszym poscie i oczywiscie w tytule.
Mając kilka kotow pod opieką zawsze cos się o któryms kocie napisze a to automatycznie podnosi wszytskie koty pod naszą opieką.
Roboty jest mniej i sądze ze jest znaczenie ciekawiej i czytelniej
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Sob wrz 01, 2007 10:33

smil pisze:Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać :evil:

Czy naprawdę, bezwględnie i koniecznie trzeba upować osiem wątków w dwie minuty?

mozna nawet wiecej :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob wrz 01, 2007 15:38

Ale czy siostry upówki kiedykolwiek zwróciły uwage na ten wątek?
Hmmm, obawiam sie, ze nie bardzo :roll:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob wrz 01, 2007 17:38

kordonia pisze:Ale czy siostry upówki kiedykolwiek zwróciły uwage na ten wątek?

Hm, sama zajrzałam z ciekawości, czego na forum chcą od pracowników/petentów urzędu pracy? :)
Może zmienić tytuł wątku, na jaśniejszy?

anabell

Od: Nie lut 18, 2007 20:49

Post » Nie wrz 02, 2007 11:17

Myszka.xww pisze: ...Ale podnoszenie watku, gdzie kot juz znalazl dom co pol godziny, lub innych kilka razy dziennie to jednakowoz przesada. ...
Chyba kazdy kot zasluguje na szanse, prawda?

Wydaje się, że każdy jest zainteresowany dalszym losem "swojego" kota, który znalazł dom i chciałby wiedzieć, jak mu się powodzi w nowym domku.
Podobnie jego Duży, który czasami chciałby coś o nim napisać.

Sama zaadoptowałam w maju małą koteczkę ze Schroniska i gdybym teraz chciała o niej coś napisać, pewnie miałabym trudności ze znalezieniem jej wątku.
Nie mówiąc, że pisząc o niej, podniosłabym wątek kota zaadoptowanego, a co za tym idzie - zabrałabym miejsce kotu, który czeka na domek.

Interesują nas również losy kocin z Opolskiego Schroniska, które niedawno zostały wyaadoptowane do nowych domków. :)
Bardzo się z tego cieszmy, ale od czasu do czasu chciałybyśmy zapytać, jak im się powodzi.

Jak w takim razie, ustrzec się od "upadków" kotów, które czekają na domki?

Może takim rozwiązaniem okazałoby się utworzenie na Kociarni i Kotach podforum tylko i wyłącznie dla kotów zaadoptowanych?
Wymagałoby to trochę wysiłku z poprzesuwaniem wątków kotów, które znalazły domki i śledzenia przez Moderatorów na bieżąco takich wątków, ale zainteresowani i nowi Duzi mogliby pisać tam do woli, nie zabierając miejsca tym kocinom, które ciągle szukają domków.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto kwi 01, 2008 13:36

kordonia pisze:Ale czy siostry upówki kiedykolwiek zwróciły uwage na ten wątek?

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

[poprzednia][następna]