ZYWIECKIE KOTKI - 25 kotow czeka na dom. Czesc Pierwsza.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2007 22:01 pozegnania ;(

w tym tygodniu odeszly dwie kotki :cry:

jeden plomyczek zgasl poczatkiem tygodnia, mala Zuzia po wypadku, ktora jak sie wydawalo, pomyslnie przeszla opercje srubowania kosci udowej, kilka dni wszystko bylo ok, jednak nastapilo zalamanie, kicia odeszla [']
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64426&highlight=

Obrazek

Druga kicia umarla wczoraj rano, to Molly z jednym oczkiem, wczesniej zegnalismy jej siostre Nelly, obie przeszly zabieg usuniecia jednego oczka, Nelly umarla wkrotce po operacji ['], w przypadku Molly przez kilka dni bylo calkiem dobrze, 8dni po operacji nastapilo zalamanie, odeszla... [']
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=63835&highlight=

Obrazek

do zobaczenia
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt sie 24, 2007 22:09

swoj wyjazd z kociakami przelozylam na jutro, pierwotnie mialam jechac w czwartek, ale podjelam taka decyzje bojest szansa ze bede mogla wziac wszystkie a nie tylko 4-5, postanowilam wiec przelozyc wyjazd

chociaz wiem, ze dla nich kolejny dzien zycia w tym miejscu to coraz mniejsza szansa na przezycie
chce zabrac cala pozostala dwunastke (przynajmniej tyle bylo na srode rano..)
z tej dwunastki dwa maja obiecane domki, dwa kolejne maja jechac na tymczas do Warszawy (transport poszukiwany!)

dzisiaj zrobilam zakupy dla maluchow, karma, zwirek... mam nawet drapak, jeden z dwoch ktory podarowano dla schroniska, ale po przedyskutowaniu tematu z kilkoma osobami, doszlismy do wniosku ze futrzaste slupki lepiej dac do domu tymczasowego, gdzie te kociaki trafiaja, warunki sanitarne w DT sa przeciez o niebo lepsze niz w schronie

prosze o bazarkowe wsparcie, mam zalegle platnosci w klinice, bankrutuje :(

natur11

Post » Pt sie 24, 2007 23:56 sesja zdjeciowa smykow :)

zapraszam do galerii

dwa buro biale kociaki (kawaler i panienka) i tygryska, troszke widoczna mamka malych kociat

Obrazek

buro-bialy chlopczyk

Obrazek

buro biala panienka i dwa maluszki

Obrazek

buro-bialy z ciemnym noskiem, chlopczyk
Obrazek Obrazek

tri, dziewczynka

Obrazek Obrazek

tygryska

Obrazek Obrazek

tygrysek chlopczyk

Obrazek Obrazek

dwa malce z mamka

Obrazek Obrazek

czarno-biala koteczka ze zdjec ponizej ma domek od srody :)
jestem z nim w kontakcie, mala ponoc nie chce jesc, jutro ida z nia do weta, trzymajmy kciuki!

Obrazek Obrazek

tu koteczka z dwoma maluszkami

Obrazek Obrazek Obrazek

na zdjeciach nie ma wszystkich kotkow, na daszku wybiegu schowaly sie: rudo bialy kocurek, tygrysek, trikolorka i czarny koteczek

oto proba ich sfotografowania

Obrazek Obrazek Obrazek

domka maja byc dla:
- rudo-bialego kocurka
- buro-bialek koteczki
- czarnego kotka (?)

kciukiiiii!!!!!!!
Ostatnio edytowano Pon gru 21, 2009 3:58 przez natur11, łącznie edytowano 2 razy

natur11

Post » Sob sie 25, 2007 0:03

jest jeszcze koteczka, ktora spedza mi sen z powiek, ciezarna trikolorka

Obrazek

jak wysoko jest w ciazy, trudno okreslic

natur11

Post » Sob sie 25, 2007 16:24

Uprzejmie unfromuję, że kocia rodzinka nr 2 jest już u nas. Ma swój pokoik :))
Na odchodne pan doktor w lecznicy wyczyścił wszystkim uszka, a koteczce obcięto pazurki.
W aucie kocia mama bardzo krzyczała, ale teraz jest już spokojna i odpoczywa.
Na razie rodzinka jest zamknieta w klatce dla psa, takiej wielkiej, chyba wielkości tej lecznicowej, może tak się będą czuć bezpieczniej.
Już jadły.
Zakupiliśmy worek karmy, którą kotki jadły w lecznicy, żeby im teraz gwałtownie nie zmieniać.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a domki szybko się znajdą.
Koteczki są cudne, burasek jest malusieńki, taki dzidziuś. Czarny nieco większy, ma wiecej ciałka :)), a to chore oczko wygląda bardzo zawadiacko.
Mamusia zaś.... Sama słodycz.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob sie 25, 2007 17:47

Zajrzałam teraz do kociej rodzinki nr 2 :wink:
Mamusia leży na boczku i mruczy, a dzieci leżą przy piersi i mlaskają.
Stres chyba minął.
Na twarzyczkach widać zadowolenie, a burasek jest zaciekawiony, co to za jedna mu tam do klatki zagląda.
Jutro porobię fotki i wstawię.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob sie 25, 2007 18:26

Jolu jesteś aniołem

Anitko, Ty też
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob sie 25, 2007 21:56

Burasek malutki powiedział, że on w klatce siedział nie będzie. I wylazł. Wszystkie wylazły. Mamusia krówka mruczy, jak do nich wchodzę, mruczy jak mały traktor. Jest cudowna.
Maluchy są niezwykle piekne i bardzo, ale to bardzo mądre.
Teraz już mają iść spać.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sie 26, 2007 7:20

i jak ? poszły spać ?
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie sie 26, 2007 8:56

carmella pisze:i jak ? poszły spać ?

Chyba tak. Rano powitały mnie bardzo zadowlone i wyspane. W kuwetce kupeczki, małe i 1 duuuża.
Ten burasek jest strasznie maleńki. Istny mikrusek. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie sie 26, 2007 9:52

Założę rodzince osobny wątek, bo tu się za bardzo panoszę, ale... Znowu była koopa - duża! Jedzonko znika! Zabawki zaakceptowane! Kocia mama - miziak niemożliwy! Kocięta - cudnięta!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon sie 27, 2007 8:14

Jeszcze nie założyłam wątku, nie zrobiłam fotek... Ale zrobię, zrobię.
Dziś Benia stała pod drzwiami pokoju rodzinki i jak wychodziłam, kocia mamusia znienacka wyskoczyła zza drzwi i Bania oberwała łapką po pyszczku.
Mamusia chciałaby, żeby ją ciągle głaskać.
A dzieciaczki chcą cały czas jeeeeeeeść! Kurczaczka, suche, wszyyyystkoooo!!!
Są wspaniałe.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon sie 27, 2007 19:08 kolejne kociaki sa juz bezpieczne!

Anitko, jak ja sie ciesze ze one juz sa u Was :)

dostaly pokoik i indywidualna opieke i na pewno duuuuzo serca!

watek juz widzialam, wklejam dla innych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64971 i zapraszam, tam pewnie bedzie na biezaco duzo wiesci z domku no i foteczki, na ktore czekamy cierpliwie :D

a teraz sprawozdanie z weekendu:

w sobote raniutko pojechalam po kociaki do schroniska, spodziewalam sie zabrac 12scie maluchow, ale na miejscu okazalo sie ze doszedl jeden czarniutki kocurek, natomiast brakuje dwoch kocurkow: jednego buro-bialego i maluskiego burego :(
ten maluski ponoc umarl ['], a co sie stalo z buro-bialym, tego nie umiano mi powiedziec (??????)

trzy kociaki z pozostalej 11tki sa dzikie i byl problem z ich zlapaniem, przez dziure w siatce, wyszly na daszek klatek dla psow i prawie godzine robilismy oblawe by je zlapac. Udalo sie dwa, rudo-bialego i burego ze smietankowymi lapkami, czarny uciekl gdzies i sie schowal, byl bardzo wystraszony, niestety musialam go zostawic... :(
zabralam 10tke

zaczynal sie upal, mialam na nie dwie duze klatki po krolikach (ok. 80x40cm), ulozylam je z trudem na tylnym siedzeniu, gdy jest chlodniej woze je w bagazniku (kombi), ale gdy jest cieplo - slonce centralnie tam przygrzewa, wiec wyladowaly na siedzeniu...
po przejechaniu 20km, gdy dojechalam do Bielska mialam wrazenie ze jedna kicia jest oslabiona cieplem i mialam watpliwosci czy dojedzie zywa do Bytomia, czekalo nas w sumie prawie 100km drogi!
blyskawicznie podjelam decyzje, ze podjade do kliniki, ktora wlasnie miesci sie w Bielsku, poprosilam weta o podanie im czegos na wzmocnienie, nawodnienie, a jesli jest koniecznosc to zostawilabym te malutka slabiutka, chociaz akurat ona, miala obiecany dom (jest w nim od wczoraj.... ;) )

wet podal im odpowiednie ilosci kroplowki podskornie, dostaly antybiotyk na biegunke, odkrylismy cale stada pchel wiec od razu zostaly spryskane frontlinem, tak wzmocnione kociaki z powrotem w komplecie wyladowaly na tylnym siedzeniu (zaplacilam rachunek prawie 50zl :roll: ale warto bylo, jechalam dalej spokojnie)

kitki troszke "dyskutowaly" podczas podrozy, mialy kupki :roll: ale wieksza czesc przespaly wywalone brzuchami do gory...

w Bytomiu zostawilam 8 kociakow, z dwoma ruszylam do Warszawy do innego domku tymczasowego

z wszystkimi domkami jestem w stalym kontakcie
osemka kociakow w Bytomiu ma sie dobrze, ladnie jedza, jednak czesc nadal ma biegunke...
w Warszawie jednen kitek troszke slabszy po odrobaczeniu, natomiast z druga koteczka, wczoraj pojechali do weta bo nie chciala jesc i byla slabiutka, dostala cos na wzmocnienie, dzisiaj ponoc jest lepiej

jak juz wspomnialam powzej, jedna buro-biala kicia z Bytomia poszla wczoraj do nowego domku, juz widzialam nowe zdjecia, wkleje wam link do watku zwierzynca tej rodziny :) http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6604210

dzisiaj zostal adoptowany inny buro-bialy kocurek :)

a kolejny koteczek, rudo-bialy dzikusek tez wlasnie w tym momencie czeka na nowa rodzine, ktora jedzie go obejrzec i zdecydowac czy z nimi zamieszka, kciuki!

natur11

Post » Pon sie 27, 2007 20:12

Jola_K pisze:zapraszam na aukcje pomocowa dla kociatek :D

KOTEK SKARBONKA KLIKNIJ

dziekuje za wsparcie

przypominam o aukcji dla kociakow :)

natur11

Post » Pon sie 27, 2007 22:32 dwa kotki z DT u Karoliny

zaluje, ze braklo mi czasu na zrobienie zdjec wszystkim kociakom w podrozy oraz po dostarczeniu do Wandy :?
zrobilam zdjecia tylko dwom maluchom, podczas oczekiwania na Karoline i jej TZ, to zdjecia tygryski i buro bialego kocurka. Tygryske znacie ze zdjec powyzej, buro-bialy koteczek to "nowy nabytek", musial zostal dostarczony w ciagu ostatnich dwoch dni zanim je zabralam ze schronu

Obrazek Obrazek Obrazek

natur11

[poprzednia][następna]