Daisy,Telma,Muczacza i Bajka - po wizycie u D. komunikat

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 28, 2007 19:00

Biedne kocisko.

Trzymam kciuki.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lip 29, 2007 8:01

przezylismy noc
Bajka po sterydzie troche mniej glosno swiszczy ale widac, ze zle sie czuje i ze z trudem oddycha, glownie lezy na drapaku na najwyzszej poleczce

niestety zrobilo sie chlodniej i Muczacza wscieklizny dostal i na nic moje tlumaczenia, ze Bajka spokoju potrzebuje :roll:
i Daisy chyba wyczuwa, ze ona sie zle czuje bo tez ja atakuje co i rusz :(

na szczescie Bajka chetnie je mniejsze chrupki, bo te normalne jej ciagle wypadaly z pysia

oby do jutra...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lip 29, 2007 11:08

Lunus ma przewezenie tchawicy na wysokosci puszki krtaniowej, u niego ma tochyba zwiazek z patologiczna budowa tkanki lacznej w ogole.
Na codzien przeszkadza nam to o tyle tylko, ze latwopodraznia sobie gardlo mruczac, jedzac, bedac mizianym pod brodka. Przelyka wtedy sline, wyciaga szyje, wydaje furkoczace dzwieki.
Ale gdy jest nawet drobna infekcja, przeziebienie- wyglada to podobnie jak piszesz, kot czuje sie zle, furczy, kilka razy dzienie lapia go ataki krztuszenia, charczy i meczy sie z tym. Nie robilismy bronchoskopii ale RTG-telewizje ktora uwidocznila zapadanie sie tchawicy podczas oddychania. Mozna to zrobic na sggw poki nie ma dr Zmudzkiej.
Nie wiem gdzie jeszcze robia, znalazlam ostatnio strone lecznicy art-vet www.artvet.pl, wygada profesjonalnie, jakby faktycznie chcieli isc w kierunku wysokich standardow merytorycznych i diagnostycznych. Maja endoskop i koncowki do broncho. Moze by ich zapytac?
Kciuki trzymamy rzecz jasna
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Nie lip 29, 2007 12:35

Nan, ona zdecydowanie nie jest przeziebiona - oskrzela i pluca czyste, brak temepratury, furczy tylko w tchawicy/krtani

strona, ktora podalas, sie nie otwiera :wink:

nasza D. chciala robic endoskopie na SSGW ale osoba, ktora sie w tym specjalizuje, jest przynajmniej do konca przyszlego tygodnia na urlopie, wiec odpada
jest jeszcze jakis specjalista od endoskopii koni, jesli bedzie mial odpowiednia koncowe to u niego umowi
no i ja jej generalnie to zostawiam, bo wiem, ze wie kto jest dobry a poza tym ona chcialaby przy tym byc, tym bardziej ze trzeba bedzie Bajke uspic...

Beata

Post » Nie lip 29, 2007 14:10

Bea,

nie rozumiem ostatniego zdania.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Nie lip 29, 2007 14:53

Dorota pisze:Bea,

nie rozumiem ostatniego zdania.

zabieg musi byc zrobiony w narkozie, wiec Beata chce,zeby na wszelki wypadek byla przy tym dr Dominka.
Beatko, mocno trzymamy kciuki.

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Nie lip 29, 2007 15:10

Beatka, trzymamy kciuki za zdrowie Bajki.
U nas niestety jest podobnie, Devon od roku na Encortonie i paru innych lekach, ma potworne ataki kaszlu, steryd pomaga na coraz krócej... Ze strachem myśle o przyszłości :(
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie lip 29, 2007 16:43

Za Bajkę i optymistyczne wyniki badania :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie lip 29, 2007 17:47

dziekuje za wszystkie kciuki
Gen pisze:zabieg musi byc zrobiony w narkozie, wiec Beata chce,zeby na wszelki wypadek byla przy tym dr Dominka.

raczej dr Dominika sama z siebie chce przy tym byc, a mnie to jest na reke :wink:

Jowita, a mieliscie endoskopie robiona? macie jakas diagnoze?
Bajka kaszle i krztusi sie raz na jakis czas, raczej glosno swiszcze przez wiekszosc czasu, i widac, ze ma problemy z oddychaniem

Beata

Post » Pon lip 30, 2007 9:15

Jejjj
Beata
Dopiero doczytałam :(
Ściskam Cie mocno,
Bajeczko, proszę Cie, już się nie wygłupiaj. Zdrowiej dziewczyno!

Kiedy w takiem razie będzie ta endoskopia?
a czy USG nic nie da? Bo na śreniawitów jest aparat do usg...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lip 30, 2007 18:25

USG nic nie da - mamy juz RTG, tam trzeba zajrzec do srodka i zobaczyc co sie dzieje, moze jakies probki pobrac

endoskopia bedzie w srode po poludniu, bedzie ja robil w jakiejs prywatnej lecznicy dr Bereznowski, ktory co prawda w chwili obecnej zajmuje sie konmi ale przed podzialem SGGW na zwierzeta male i duze robil tez endoskopie kotom, jest z SGGW generalnie
poniewaz to jedyny pasujacy mu termin, nasza pani dokto przy tym niestety nie bedzie :(
nie udalo mi sie dodzwonic jeszcze do tej lecznicy, zeby sie na konkretna godzine umowic, oni pewnie tylko do 17/18 pracuja, wiec dopiero jutro :(

Daisy jest strasznie cieta na Bajke i ja bije :( a Bajka, ktora zwykle oddawala, raczej ucieka po prostu
karce Daisy ale to nic nie pomaga :roll:

Beata

Post » Pon lip 30, 2007 18:30

Beata, kciuki!
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pon lip 30, 2007 18:35

Beata, trzymajcie się :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lip 30, 2007 19:11

Trzymam!

Dorota

Post » Pon lip 30, 2007 19:47

Kurczę, to się porobiło :(

Beata, posyłam ciepłe myśli, no i kciuki zaciskam mocno :ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

[poprzednia][następna]