tig_ra pisze:troche to potrwa, bo temat szeroki, ale postaram sie omowic niektore karmy dosc dokladnie, wiec jezeli chcecie to zamieszcze
jak znasz, to powiedz tez cos i na temat karmy Nutro Choice

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tig_ra pisze:troche to potrwa, bo temat szeroki, ale postaram sie omowic niektore karmy dosc dokladnie, wiec jezeli chcecie to zamieszcze
kalair pisze:Sorry, ja Cię naprawdę Benni nie śledzę!Tego winstona kupisz w rossmanie, o ile widzialam dobrze-wyjątkowe dno. Chyba ma ok. 4% ,mięsa'.
Baj!
cortunia pisze:jeśli to zrobi to Whiskas i KitKat wytoczą jejbiednej 4237894793 procesów sądowych
zobaczycie.
Ron_0945 pisze:Nie ma sprawy
A to ja pisałem że mój poprzedni kot to europejczyk ?
Ron_0945 pisze:
Psotek miał 7,6 lat gdy zginął.Był rasy europejskiej. Maść czarna.![]()
![]()
Karolka pisze:kalair pisze:Sorry, ja Cię naprawdę Benni nie śledzę!Tego winstona kupisz w rossmanie, o ile widzialam dobrze-wyjątkowe dno. Chyba ma ok. 4% ,mięsa'.
Baj!
A ja mam Winstona- dostałam go razem z kotem na "przechówek"
![]()
Suche tak źle nie wygląda i ma aż 8% miesa4% wołowiny, 2% dziczyzny, 2% królika.
A puszki w zależności od smaku - jedne mają 4% a inne aż 8% mięsa![]()
![]()
No lepsze normalnie niż W i KK
Mam nadzieję, że nie zginę... spróbowałam chrupek, jak to zwykle robieSmak i zapach nijaki, choć trochę wpada w design proszku do prania
Myślicie, że suche stało w rossmanie obok proszku do prania?
Ron_0945 pisze:Piszę to z powodu dzieci które podają się za dorosłych
Ron_0945 pisze:A wiele dzieci mówi, że whiskasy są fajne, albo : kitekat ma ładne opakowanie.
A ja im tego odradzam.
Mój poprzedni kot miał po whiskasie niestrawność
pixie65 pisze:Ron_0945 pisze:Piszę to z powodu dzieci które podają się za dorosłych
Ja też.Ron_0945 pisze:A wiele dzieci mówi, że whiskasy są fajne, albo : kitekat ma ładne opakowanie.
A ja im tego odradzam.
Mój poprzedni kot miał po whiskasie niestrawność
Po Winstonie pewnie zrobiło mu się lepiej![]()
Bo ja też im będę odradzać....tego Winstona...Tamtym dzieciom, co się podają za dorosłych
SKŁADNIKI:
Kukurydza, suszone mięso drobiowe, tłuszcz drobiowy, jęczmień, gluten kukurydziany, suszone białko drobiowe*, mączka kukurydziana, oleje roślinne (w tym olej z ogórecznika), wątróbka drobiowa, pulpa buraczana, sole mineralne, tran, drożdże browarniane, proszek jajeczny, fosforan sodu, pierwiastki śladowe (w tym chelatowane pierwiastki śladowe), DL-metionina, tauryna, hydrolizowane drożdże (źródło mannooligosacharydów), wyciąg z winogron i zielonej herbaty (źródło polifenoli), cytrynian potasu, hydrolizowane skorupiaki (źródło glukozaminy), hydrolizowana chrząstka (źródło chondroityny), witaminy.
Analiza składu
Białko 33%, tłuszcze 16%, kwasy tłuszczowe Omega3 4% ,kwasy tłuszczowe Omega6 0,33%, EPA/DHA 0%, kwas linolinowy 3,9%, kwas arachidowy 0,07%, sole mineralne 6,5%, skrobia 27,5%, celuloza oczyszczona 4,4%, włókno 9%.
Może się wydać trochę mętna ale tak w rzeczywistości jest:
wszystko zależy od karmy, im większa zawartość białka tym większa zawartość mięsa i produktów zwierzęcych.
Podana ilość białka w karmie to jest suma białka zwierzęcego i roślinnego.
Zboże zawiera ok 9% białka, wystarczy odjąć i mamy zawartość białka w
mięsie i produktach zwierzęcych.
np. Joly ma 18% białka ogólnie, więc zwierzącego ma 9%(mięso i produkty zwierzęce)
Banket ma 24%białka ogólnie, więc zwierzącego ma 15%(mięso i produkty zwierzęce, dla Banketu jest to około 10% mięsa, ale nie kotletów
cortunia pisze:RC?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 680 gości