Czy widac siatki na balkonie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 20, 2003 12:59

Nasza siatke widac z wewnatrz, dlatego TZ zaprostestowal przeciwko osiatkowaniu wszystkich okien (na razie sa tylko dwa) bo stwierdzil, ze czuje sie jak wiezieniu :wink: .
Musielismy sie przyzwyczaic do karceru w sypialni :lol: .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt cze 20, 2003 13:23

Ja Wam powiem jakich siatek nie widać-ale jak jest ciemno :D
Byłam kiedyś na koloniach letnich,chyba na praktyce,kolonie odbywały się w szkole.
Kolonie były zdrowotno-rehabilitacyjne;były tam dzieci niedożywione i wszystkie musiały duzo i często jeść.Jedzenia były ogromne ilości.W każdej chwili można było iść do kuchni i coś wciągnąć.
Kiedyś zostały pieczone kurczaki.(Dzieciaki nie mogły już na nie patrzeć)
Późnym wieczorem,z grupą wychowawców poszliśmy na wyżerkę do kuchni.
Obgryzłam nóżkę,niedbale nawet,bo na boisku latały jakieś pieski i sru-rzuciłam im przez otwarte okno.A tu kość wróciła z powrotem! Wychylamy się zdziwieni,czy ktoś nam ją odrzucił-a tam nikogo tylko te psy,już wyczekujące..Jeszcze raz rzuciłam-kość wróciła!Wychylamy się ostrożnie,kto nam te kości odrzuca...nikogo.Ktoś jęknął-duchy.(namiętnie wywoływaliśmy duchy wieczorami...)Włos nam się trochę zjeżył,ale ja mówię-jakie duchy! Nie bedzie nam żaden burak kości odrzucał.No to jak się zamachnęłam! Kość jak szybko poleciała,tak jeszcze szybciej wróciła,o mały włos nie wybijając mojemu koledze oka!
Byliśmy wszyscy w szoku.Weszłam na blat,obejrzeć sobie to okno i dopiero wymacałam siatkę.Jej w ogóle nie było widać! Była zamocowana tak,że nawet można było się wychylić przez okno.
Pieski kości nie dostały,no i dobrze,bo mogłyby im zaszkodzić.
A siatka była srebrzysta,metalowa.
Ostatnio edytowano Pt cze 20, 2003 19:30 przez Candy, łącznie edytowano 1 raz

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Pt cze 20, 2003 13:33

Candy, aleś mnie rozbawiła :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pt cze 20, 2003 15:58

Candy :):):)
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Sob cze 21, 2003 1:42

Dól i boki balkonu są z zielonej- ogrodowej. Mało widoczne i sympatyczne, bo mozna po nich puscic jakies pnace sie zielsko ;)
Od fronu jest siatka przeciw ptakom- cienutka, zyłkowa i przeroczysta. Kompletnie niewidoczna i łatwa w montazu, a koty na nia nie wchodzą, bo jest zbyt wiotka i im nie odpowiada ;)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob cze 21, 2003 10:23

Kupiłam siatkę rybacką zieloną. Za godzinę będę zakładać. Ciekawe jak wyjdzie. Napiszę.

Dorcia

Od: Sob lis 02, 2002 17:53

Post » Sob cze 21, 2003 10:27

Olatku - lece ogladac Twoje zdjecia z ta siatka...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob cze 21, 2003 11:13

ani pisze:Porządne zabezpieczenie planuję po remoncie, teraz przemyśliwam nad czymś w rodzaju klatki, czy woliery na balkonie - do wysokości barierek, nie wiem, czy na całym balkonie, czy zamnkąć jakoś tę "klatkę" w połowie balkonu, bo nie mam pojęcia, co zrobię z drzwiami, jeśli nakryję cały balkon. Przecież kot może z mieszkania przy otwartych drzwiach wskoczyć NA siatkę, zamiast grzecznie wejść POD.
Ktosiu, a może coś w tym rodzaju na Twoim trudnym balkonie?

Juz o tym myslalam, wlasnie do polowy siatka, taka plastikowa, do barierek, a powyzej na plasko np.: siatka rybacka, zeby bylo latwo zdemontowac, zeby czlowiek tez mogl korzystac z balkonu niekoniecznie na czworaka. Wtedy na drzwi wymyslilam ze zrobie taka moskitiere (osadzona oczywiscie w skejkach, nie przypieta sama do framugi) dzielona w polowie... 2 czesci - od podlogi do wysokosci barierki i powyzej do sufitu. I pewnie to kiedys zrealizuje, ale narazie finanse nie pozwalaja...
A teraz bede miala tylko mocna moskitiere (jakas wzmacniana) osadzona na listwach i to bedzie zabeczalo okno i drzwi balkonowe. Oczywiscie takie cos to mozna kotu udostepnic jak sie jest w domu i ma go na uwadze... No, ale lepsze takie niz zadne

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Sob cze 21, 2003 13:12

ktosia pisze:A teraz bede miala tylko mocna moskitiere (jakas wzmacniana) osadzona na listwach i to bedzie zabeczalo okno i drzwi balkonowe.

Kto Ci to będzie robił? U mnie był facet z firmy od moskitier, zażyczyłam sobie wzmacnianą, powiedział, że się dowie, a potem zadzwonił, że nie da rady :(
A poza tym powiedział: Kotu nic nie będzie, jak spadnie, teściowie mieli co prawda kota i sobie chodził po barierce, ale spadł i się zabił, dlatego, że trafił na barierkę sąsiadów niżej niżej... :evil:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Sob cze 21, 2003 13:28

Kto Ci to będzie robił?

Tata :)
mnie był facet z firmy od moskitier, zażyczyłam sobie wzmacnianą, powiedział, że się dowie, a potem zadzwonił, że nie da rady

Ja kupilam ja wczoraj w praktikerze... nie wiem co prawda czy to taka sama wzmacniana o jakiej mowil twoj fachowiec.. Ale pisalo ze jest z dodatkiem jakiegos wlokna szklanego i czegos tam jeszcze (taki material co sie wykorzystuje do budowania plastikowych kadlubow jachtow, lodzi, teraz nazwa mi wypadla z glowy) I rzeczywiscie jak sie to dotyka i rozciaga to sprawia wrazenie b.mocnego (oczywiscie dla sprawdego kota pestka zapewne) ale obok byly tez jakies gotowe moskitiery to wygladaly w zasadzie jak troche mozniejsza firanka To zwoje kupilam z metra, do wyboru byl kolor czarny lub grafit (ten wzielam, na oknie praktycznie wogle nie wiadac)... 10.59 za metr bierzacy (80cm szerokosci)
Bedziemy z tata majstrowac w przyszlym tygodniu, wlasnie kupil kolki, zawiasiki i listwy.. dobry tata zasponsorowal ;)

Co do upadku z balkonu to.. emm, jasne, ten pan chyba nie ma kota w domu.. Poza tym u mnie pozostaje sprawa nie tylko wysokosci (6te pietro a na dole beton) ale jeszcze ucieczki kota, dlatego ze balkony sa ulozone jak schodki http://koty.rokcafe.pl/upload/ktosia-balkon.jpg .... a bezpiecznie zeskoczyc na drugi balkon i tak do parteru to juz dla kota zaden problem :(

Ale ciagle niestety bedzie mi sie marzyl caly balkon zabezpieczony... coz, moze uda sie zrealizowac ten pomysl ktory ty podalas i ja takze na niego wpadlam ... kidys :) A poki co jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :) A Puske trzeba bedzie obserwowac :)

ktosia

Post » Sob cze 21, 2003 13:32

Ktosiu - widziałam te moskitiery z włókna szklanego. Według mnie są dość słabe :roll: Pod kocimi pazurkami mogą się rozjechać raz dwa :roll:

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Sob cze 21, 2003 13:42

Falka pisze:Ktosiu - widziałam te moskitiery z włókna szklanego. Według mnie są dość słabe :roll: Pod kocimi pazurkami mogą się rozjechać raz dwa :roll:

Zdaje sobie z tego sprawe (co zreszta powyzej napisalam) :( i dlatego niestety nie ma mowy wogle zeby koteczke zostawic sam na sam z tym prowizorycznym zabezpieczeniem, ale narazie niestety musi byc tylko to... bedziejekis przyplyw kotowki to sie zrobi z tej metalowej, cienkiej srebrnej siatki i moze uda sie jednak jako balkon zrobic a nie tylko okno i wejsci na b.

ktosia

Post » Sob cze 21, 2003 13:47

ktosia pisze:nie wiem co prawda czy to taka sama wzmacniana o jakiej mowil twoj fachowiec..

Sęk w tym, że ten "mój" fachowiec proponował nie wzmacniane, własnie coś w stylu takiej "firanki", o jakiej piszesz. A ja zażyczyłam sobie, żeby to było wzmocnione siatką z drutu - i się okazało, że się NIE DA :evil:
To zwoje kupilam z metra, do wyboru byl kolor czarny lub grafit (ten wzielam, na oknie praktycznie wogle nie wiadac)... 10.59 za metr bierzacy (80cm szerokosci)

Głupie pytanie :oops: gdzie u nas jest Practiker?

Widziałam to zdjęcie z Twoim balkonem - faktycznie trudny :cry:
Ale ciagle niestety bedzie mi sie marzyl caly balkon zabezpieczony...

Mi też... ale muszę czekać do remontu budynku. No i na fundusze :?

ani

Post » Sob cze 21, 2003 13:58

ani pisze:Głupie pytanie :oops: gdzie u nas jest Practiker?

Na Przymorzu, to jest bodaj kolobrzeska... ta glowna ulica nad ktora jest przystanek skm'ki.. piechotka z kolejki moze jakies 5 minut... Ale podejrzewam ze podobny asortyment maja w Obim k.Tesco (hitu) (pewnie do niego bedzie ci blizej) ... a moze nawet wiekszy...

Btw, jak masz w przyszlym tygodniu czas to mozesz do mnie wpasc zobaczyc jak to to wyglada :)

W sumie miedzy ta metalowa siatka,ktora tak bardzo mi sie podoba, a ta moskitiera moze jest kiladziesiat zl roznicy, ale np.: ale mnie w tej chwili te kilkadziesiat zl to majatek :( a chce zeby choc w jakis % kot byl bezpieczniejszy...

ktosia

Post » Sob cze 21, 2003 14:42

ktosia pisze:Btw, jak masz w przyszlym tygodniu czas to mozesz do mnie wpasc zobaczyc jak to to wyglada

Dzięki za zaproszenie :D

A a' propos "wpadania", to "moje" białe kocię nie będzie dziś obfotografowane :(
Iza zalatana i umawiamy się dopiero na poniedziałek....
i tak nieśmiało... moze miałabyś czas? :oops:

W sumie miedzy ta metalowa siatka,ktora tak bardzo mi sie podoba, a ta moskitiera moze jest kiladziesiat zl roznicy,

Jakka siatka? Gdzie? No i jaka ta różnica w cenie? :roll:

ani

[poprzednia][następna]