Sasza['], Georg i Klemcio - zapraszamy do części II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2007 20:58

mokkunia pisze:
Georg-inia pisze:
mokkunia pisze:8)

i co się, Cioteczka, cieszysz? :P

Bo będzie wesoło :lol: 8)

:( wszystkie cioteczki już wiedzą co to za niespodzianka, a tu dla innych wciąż tajemnica.. my też chcemy 8)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw cze 28, 2007 7:58

agacior_ek pisze: :( wszystkie cioteczki już wiedzą co to za niespodzianka, a tu dla innych wciąż tajemnica.. my też chcemy 8)

wcale nie wszystkie, bo w sumie tylko trzy sztuki :) a wypaplała się jedna :twisted: ;)
a oto kociambrowa niespodziewajka:

Obrazek

To Niuniol. Kot naszego przyjaciela. Przyjaciel wczoraj poleeeeeciał, do Francji mu się zachciało :roll: Na czas nieobecności Dużego, Niuniek zamieszka z nami. Pojedzie też z nami na wakacje. Koty się znają i tolerują (były razem u nas na ranczu kilka dni), więc mam nadzieję, że nie będzie horrorów :strach: Prawda, że ładny jest? tylko gruby jak baleron :roll: no i nie najmłodszy, ma coś koło 10 latek.
Niuniolku, witamy w naszym domu :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 28, 2007 8:00

Georg-inia pisze:wcale nie wszystkie, bo w sumie tylko trzy sztuki :) a wypaplała się jedna :twisted: ;)

O ni ni ni. Ja tylko wstawiłam cffffaną buźkę i napisałam, że będzie wesoło :D No bo przecież zawsze jest wesoło :twisted: :lol: 8)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw cze 28, 2007 8:55

Niuniol fajny kicio :)

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw cze 28, 2007 9:46

Niom :mrgreen:
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Czw cze 28, 2007 20:12

:love: :love: :love:
Piękny..
będzie wesoło!
Klemens się ucieszy, będzie miał z kim ćwiczyć kondycję 8) :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw cze 28, 2007 21:10

Chlopaki i jak Wam jako 3 Muszkieterom? ;)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt cze 29, 2007 7:53

Co słychać? Jak stosunki kocio-kocie?
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pt cze 29, 2007 9:18

goska_bs pisze:Chlopaki i jak Wam jako 3 Muszkieterom? ;)

hehe, trafne :) Klemensik to Atos (bo ma tajemnice z przeszłości), Niuniol - Portos (jakżeby inaczej ;) ) a Pan Sympatyczny - Aramis (co jak co, ale przystojny to on jest ) :D

Przed przywiezieniem Niuńka do nas, zajrzeliśmy wczoraj do dr Ewy. Dr Ewa zachwycona, że taki duży kocur, że ona takie lubi :) Niuniol jak na swój wiek jest w bardzo dobrym stanie :) Ma jednak duży kamień na ząbkach i ropa mu się pod jednym ząbkiem zbiera :( ostatnio zgubił kiełka i kamień zachodzi na dziurę. Niestety nie dał sobie odłupać tego kamienia. Dostaliśmy antybiotyk na stan zapalny paszczęki i spróbujemy łupać za tydzień. Poza tym boli go trochę pęcherz, więc będziemy łapać siuśki stereo: i Niuńkowe i Georgowe. Oprócz tego ma troszkę przybrudzone uszka, ale życia w nich nie ma :)
Niuniol bardzo się bał, prawie wyłysiał ze strachu, wyrywał się, kopał, biedaczek... tyle stresu: Duży wyjechał, jacyś obcy zabrali kota z domu, zawieźli do lekarza... :(
W domu Niuniol też zestresowany trochę, nasze chłopaki łażą za nim, są ciekawe, a on warczy i prycha nawet na mnie. Miziać się daje, ale sam nie przychodzi, nie chce jeść koło naszych kotów, a jak już zanurzy pysia w misce to rozgląda się cały czas i powarkuje. Nic to, przyzwyczai się, mam nadzieję. I chłopaki też...
Za to mieliśmy jedną niespodziankę: Niuniek przyjechał z wyposażeniem, m.in. z własną kuwetą. Oczywiście pierwsze, co zrobił Klemens, a zaraz za nim Georg, to wleźli i nasiusiali Niuńkowi w jego kibelku. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że to kuweta kryta 8O a chłopaki w życiu nie widzieli krytego kibelka 8O mądre mam koty :D

Georg-inia

Post » Pt cze 29, 2007 9:25

mądralki masz :D :ok: :ok: kciuki za bezproblemową integracje ;)

cortunia

Od: Wto lis 07, 2006 17:36

Post » Pt cze 29, 2007 9:44

proszę, jakie mądrutkie kociska :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob cze 30, 2007 20:20

Dawno do was nie zaglądałam, a tu zmiany, zmiany... :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lip 02, 2007 8:30

nie jest dobrze :? Niuniol warczy za każdym razem jak któryś z chłopaków próbuje do niego podejść. To znów powoduje ich agresję... doszło do tego, że wczoraj przed południem po przedpokoju toczyła się futrzana kula, złożona z trzech kotów, trzech paszczęk i dwunastu łap z pazurami :twisted: Wrzask był przy tym taki, że myśleliśmy, że co najmniej dwa trupy zostaną... pomógł dopiero spryskiwacz ustawiony na maksymalny strumień, a futro zbieraliśmy przez pół dnia jeszcze.
I co najdziwniejsze, Georg został włączony do kuli niejako mimochodem, akurat tam był, natomiast numer jeden tej walki to... Klemens 8O Ogon dostał jak szczotka do kibla, takiego nastroszenia się jeszcze nie widziałam 8O chwilę później znów wystartował do Niuńka, aż biedny staruszek, z tym swoim grubym brzuszkiem musiał się wciskać za segment :(
popsuli nam kota w czasie tych operacji... :twisted: :wink: TŻ mówi na niego "banda UPA" ....

Niuniek dzielnie łyka tabletki na zapalenie paszczy, nawet się nie broni specjalnie, mimo że tablety wieeeeelkie 8O tak bym chciała, żeby Klemens przestał na Niuniolka polować... to starszy pan już, nagle sam się znalazł w obcym mu miejscu, nie może się denerwować, a tu tyle stresu... :(

Georg-inia

Post » Pon lip 02, 2007 8:44

Klemens agresorem :?: 8O nie wierze :roll:

mam nadzieje ze to przejsciowe klopoty :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon lip 02, 2007 8:55

Jak tak czytam ten opis kocich walk, to przypominają mi się początki pobytu Heluś u nas. Rzeźnia na całego była :)
Ale po 3 tygodniach zaczęło się układać. I u Was też zacznie :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]