Cosia,Czitka,Balbi.Pożegnanie wątku- cz.I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2007 7:00

Może jak zniknął to była gdzie indziej - w czarnej dziurze pod gazeta?? :D

a tu zimno zimno

(i jak fajowo)

cortunia

Od: Wto lis 07, 2006 17:36

Post » Śro cze 27, 2007 17:42

Nie wysiadła z samolotu :conf:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro cze 27, 2007 17:53

myślisz że jeszcze lata nam gdzieś nad głowami 8O
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro cze 27, 2007 18:12

Wysiadła, wysiadła, tylko odespać musiała.
Gdy wchodziłam do domu, zastanawiałam się oczywiście, jak mnie przywitają Dziewczynki. Czy się obrażą od razu, czy dopiero potem, czy będą się miziać, czy też po pierwsze demonstrować, że były biedne, głodne i zaniedbane :wink:
Tylko Bibunia wypadła na sekundę do ogrodu, aby natychmiast wrócić i prztulać się ze wszystkich sił w cztereh łapkach, brzusiu, pysiu, we wszytskim.
Cośka strzela baranki i wchodzi mi na głowę, a Czitusia dostała jakiegoś fiksum-dyrdum, biega cała pokręcona i powyginana, i udaje, że jest małym, rozbrykanym kotkiem :D
Przybiegł też w podskokach Miciek, a jakie oko śliczne, pysio rumiany, ani śladu po ostatnich zbójnickich przejściach, kocurek, jak malowany. Nawet chyba przytył 8) Oczywiście głodny :twisted:
Mam nadzieję, że wszystkie tureckie kotki dotarły w miejsca przeznaczenia i że sprawują się znakomicie, natomiast słynne Oko Proroka z Bazarku zostanie wysłane jutro!
Tak więc wracamy do normalności i wreszcie mogę powiedzieć- Dom!!!!!
Bardzo szczególnie chcę podziękować mojemu Aniołowi Stróżowi :aniolek:, którego nigdy nie poznałam osobiście, a dzięki któremu moja nocna samolotowa podróż była w pewnym stopniu pilotowana, a ja czułam się bezpiecznie i nie tylko :P
I oczywiście pozdrowienia dla Wszystkich!
Życie wraca do normy, tylko jakoś tu zimno troszkę :wink:
A Cośka jest gruba :evil:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro cze 27, 2007 18:19

Żyje :D
A ogon jego był zielony? ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro cze 27, 2007 18:20

Niebieski! :P
Ale teraz najważniejsze są dwa ogony pręgowane, jeden czarny i jeden doszywany srebrno-pręgowany :wink:
Obrazek

czitka

Post » Śro cze 27, 2007 21:22

Czitka, kotki Cię przywitały rewelacyjnie!! żeby tak moje robiły :wink:

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro cze 27, 2007 21:29

czitka pisze:Niebieski! :P
Ale teraz najważniejsze są dwa ogony pręgowane, jeden czarny i jeden doszywany srebrno-pręgowany :wink:

Hmm... albo ostatnio pomyliłaś się przy liczeniu swoich kotów, albo któremuś z twoich kotów wyrósł drugi ogon :roll: :wink: :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Śro cze 27, 2007 21:32

Czituś, cudnie, że znów jesteś w ojczyźnie. :D
I że panny Cię powitały... Moje gady, byle miska pełna, to nawet by nie zauważyły, że zniknęłam :roll:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro cze 27, 2007 21:38

Bungo pisze:... Moje gady, byle miska pełna, to nawet by nie zauważyły, że zniknęłam :roll:

Sugerowałabym zostawienie misek pustych. Miałabyś powitanie jak u czitki :twisted:

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro cze 27, 2007 21:41

:ok: :twisted: :twisted: :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro cze 27, 2007 22:05

agacior_ek pisze:
czitka pisze:Niebieski! :P

Hmm... albo ostatnio pomyliłaś się przy liczeniu swoich kotów, albo któremuś z twoich kotów wyrósł drugi ogon :roll: :wink: :lol:

A tak się Czitka zapiera, że ma tylko trzy koty.... Ach, ten Miciek...
Marcelibu

Post » Śro cze 27, 2007 22:15

No jak to tak? Trzy baby i ani jednego chłopa? 8O Oooooooj przydałby się ten Miciek, przydałby... :roll:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Czw cze 28, 2007 17:35

Tak właściwie to nic, poza wielkim pakowaniem Pana, który jutro odlatuje hen.... :roll:
Wracając do tematu Mićka, to uprzejmie donoszę, że mam trzy koty i ani jednego więcej :evil: Miciek jest kotem zewnętrznym i on kocha zewnętrze, a wnętrza się boi, a gdyby zapomniał, że wnetrze jest straszne, to mu przypomnę :wink:
On to wnętrze czasem przyjdzie obejrzeć pod moją nieuwagę. Słyszę na przykład, że coś bardzo chrupie w kuchni. Myślę sobie - o!, Czitusia!, bo ona chrupie najgłośniej. Wchodzę do kuchni...i to nie Czitusia :evil:
No to kopa :wink:
Teraz, kiedy oko już śliczne, a Miciek w formie zachwycającej, nadchodzi znowu z wielkim hałasem. Żeby jakoś subtelnie, grzecznie, cichutko, na paluszkach...Nie! Nadchodzi syrena obdzierana ze skóry :roll:
Na całą okolicę! Więc pędzę po miski, żeby się zatkał kretyn jeden.
Stawiam przed nim (na zewnątrz) i tu zaczyna kot (obcy) robić sceny 8O
To nie, tamto nie, to ja wrócę w te krzaki i syrena od początku....
W krzakach przeważnie siedzi Cosia i daje mu buzi.
Dzisiaj wył już o szóstej rano, ale przetrzymaliśmy. Potem wrąbał 3 miski pod rząd :evil:
Idę szykować kolację dla futer, nigdy nie wiadomo z której strony nadejdzie, wolę go zatkać na wejściu.
A, zapomniałam. Mam już przyszykowany strój ochronny. DZisiaj Balbunia dostanie bezopet :wink:
Obrazek

czitka

Post » Czw cze 28, 2007 17:58

czitka pisze:A, zapomniałam. Mam już przyszykowany strój ochronny. DZisiaj Balbunia dostanie bezopet :wink:

Ooo, nie lubi? Nusiek uwielbia (na szczęście :twisted: ).

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]