Wątek Kłólika Azorka i reszty II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 08, 2007 11:20

Nie bądź tego taka pewna :twisted: , mogę przypadkiem :twisted: przez Wawę przejeżdżać - czołgiem :P.

Posmarowałam bliznę Żabci betadyną, może to lepiej zadziała niż zwykła jodyna, poza tym nie piecze więc Żabcia się na mnie nie obraża :lol: . Niestety nic nas nie uratuje przed kolejnymi antybiotykami :(.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt cze 08, 2007 15:05

Hmmm, a wet jakas konkretna masc dal na smarowanie tego brzuchola?

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Pt cze 08, 2007 15:47

Kazała smarować maścią propolisową i przemywać jodyną, wcześniej towarzyszyły temu antybiotyki ale zrobiliśmy przerwę :roll: .
Dzisiaj spróbowałam jeszcze betadyny i zobaczymy co dalej, nie chciałbym już dawać antybiotyków bo nie pozostają bez wpływu na żołądek Żabci :(, ale jak się nie poprawi trzeba będzie znowu coś podać...
Obrazek

gattara

Post » Sob cze 09, 2007 12:35

No Cioteczki, widzę że nikt do nas nie zagląda :(

Rana Weguni nadal wygląda brzydko :(, z dobrych wieści : udało się wreszcie opanować wymioty i Żabcia zaczęła normalnie jeść :dance:
Obrazek

gattara

Post » Sob cze 09, 2007 13:26

Cioteczki weekendują, a niektóre były w pracy :wink:.
Brawo Weguniu, tak trzymaj z jedzonkiem. Ciotka przesyła 1000 całusków.
Raną sie bardzo martwimy :( . Ale niestety ( stety) nie ma takich doświadczeń z kocimi bliznami i nic nie podpowiem.
Za to napiszę, że moje kociaste warują, za oknem szaleje burza, pada deszcze, a dwa kota .. Haker gryzie nogę od krzesła, wskakuje na drapak, jak petarda przebiega przez mieszkanie, a Pysia usiłuje za nim nadążyć :roll: . Kryj sie kto może.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob cze 09, 2007 13:32

Alutek...z maścią propolisową u kotów trzeba uważać - niektóre miewają uczulenie. Próbowałaś solcoseryl :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob cze 09, 2007 13:55

Danuś, wiem że trzeba uważać :), ale u Żabci nie ma ani uczulenia, ani żadnej reakcji :(. Solcoserylem smarowałam kilka dni temu i też nie było jakoś specjalnie lepiej :(. Mam wrażenie że po betadynie jest minimalnie lepiej ale Żabcia strasznie chce wylizywać tą akurat maść i trudno małego uparciucha upilnować :(.

Haniu
, ale macie dobrze... burza :love:, u nas jest 40 stopni w cieniu, trudno to wytrzymać. Kociaste leżą porozciągane jak skórki ;), nawet Azorkowi te upały dały w kość. Za to w nocy... sajgon, szaleją jak horda dzikich jeźdźców tatarskich :twisted: . Poprzedniej nocy spałam dwie godziny... :crying:
Obrazek

gattara

Post » Sob cze 09, 2007 14:16

Współczuję niewyspania. Mnie dzisiaj kociaste nie przeszkadzały, ale tez jestem nieprzytomna i niewyspana.
Burza minęła nie ma śladu po deszczu zrobiło sie parnie - tropikalnie. Haker padł jak nieżywy na środku wejścia do dużego pokoju, a właściwie zajmuje całe wejście :lol:
Nie wiem czy u kotów można stosować Contratubex. Drogie bardzo, ale po usunięciu znamion moim córkom pomogło.
My na uporczywe rany ( czytaj zadrapania i ugryzienia, o przepraszam wyraziste całuski Hakera) stosujemy Bepanthen Plus, jest to krem który przyspiesza gojenie i dezynfekuje.

Hannah12

Post » Sob cze 09, 2007 14:27

Na wyraziste całuski Hakera.... chyba że tak :ryk:.

Popytam wetki co do stosowania tego u kotów, dzięki za sugestie :D .
Chociaż na razie mam wrażenie że stosujemy za dużo specyfików :oops: , spróbuję zostawić Żabcię w spokoju chociaż na jeden dzień, może organizm sam troszkę sobie pomoże, boję się "przedobrzyć".

Haker zajmuje całe wejście do pokoju? Ile ten malutki kotecek już waży?
Obrazek

gattara

Post » Sob cze 09, 2007 16:48

gattara pisze:Haker zajmuje całe wejście do pokoju? Ile ten malutki kotecek już waży?

Aż strach się bać ile waży :wink:. Ale poważnie to on po prostu wyciąga się jako długi. Kładzie się na plecy, łapki przednie za głowę, tylne wyciągnięte na sztywno i tak sobie odpoczywa :ryk: :ryk: :ryk:.

Hannah12

Post » Sob cze 09, 2007 16:59

Musi bosko wyglądać :lol:.
U nas dzisiaj cała podłoga wyłożona jest kotami :roll: , cały czas trzeba pokonywać koci "tor przeszkód" żeby gdziekolwiek dojść :wink: , oczywiście najtrudniej przejść nad Azikiem - niebagatelna z niego przeszkoda, coś jak zwalony pień :ryk:. Niech te upały już się skończą....
Obrazek

gattara

Post » Sob cze 09, 2007 19:08

:) Ja zaglądam i tu i tam :)

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Sob cze 09, 2007 20:29

ufff... super, że Wega sama je :)
A u mnie Kitek się wyciąga na łóżku :lol: tak, że koteckowi główki nie widać tylko cztery sterczące łapki i wielki brzuchol ;) :D
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Nie cze 10, 2007 13:11

Zaraz tam "wielki brzuchol" :lol: , czepialska :P

Żabcia znowu marnie wygląda :(, jutro jedziemy do weta po antybiotyki, nie ma się co szczypać ;).

Wsród moich kociastych nastąpiła zmiana układu sił :roll: , Tatuś Azor odrzucił Kiwaczka :( i powrócił "do korzeni", czyli do wylewnych uczuć względem Bono 8O . Dwa ogromne kocury biegają po domu równiutkim krokiem, obejmują i tulą się miłośnie :roll: , do tego stopnia nie mogą bez siebie wytrzymać że nawet kiedy przechadzają się obok siebie - zakładają tylne nogi jeden na drugiego i pomlaskują radośnie 8O . Koniec świata.....
Kiwcio bardzo przeżył odrzucenie :(, popłakuje, ma taką minkę zasmuconego dziecka i próbuje myć Azorka żeby go sobą zainteresować, Azik daje się umyć i na tym cały kontakt się kończy....
Cały czas muszę nosić Kiwaczka żeby nie płakał za tatą...
Obrazek

gattara

Post » Nie cze 10, 2007 15:06

Azor, no coś Ty :roll:

Gattara, dawaj Kiwaczka tutaj, Romek chętnie się nim zajmie, ostatnio strasznie mu się nudzi ;)

Po takiej przerwie na forum, nie jestem w stanie doczytać w całości Twojego wątku :roll: Dobrze, że u Wegi troszkę lepiej, ale trzymam kciuki, żeby zrobiło się całkiem dobrze

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

[poprzednia][następna]