Balbinka i Pikasia, zdjęcia stare i nowe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2007 23:11

Beata pisze:smil, jakie piekne parapetowe poduszki 8)
dziewczyny tez niczego sobie :lol: :wink:

specjalnie dla Cioci Beaty - piękne sylwetki, piękne profile i... poduszki :wink:

Obrazek
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Śro kwi 18, 2007 9:43

Jeszcze parę zdjęć z dzisiejszego poranka - tym razem przeszkadzałam w drzemce Pikasi :wink:

dzisiaj ja śpię na tej wielkiej poduszce
Obrazek

czego chcesz?

Obrazek

zrobię sobie manicure

Obrazek

zaraz Cię pacnę :twisted:

Obrazek

Pacnęłam, widzisz?

Obrazek
smil
[Obrazek

smil

Post » Śro kwi 18, 2007 9:44

ahhhhhhhhhhhhhhhh

:1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro kwi 18, 2007 13:50

Nie ma to jak być kotem u smil 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro kwi 18, 2007 17:38

jeju, one są obie przepiękne :)

a poduchy super, ciągle kombinuję nad podobnymi u nas :)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw kwi 19, 2007 10:11

nio :D dziwczynki śliczniusie i szczęśliwe :)

Uschi pisze:...a poduchy super, ciągle kombinuję nad podobnymi u nas :)

Poduchy fajna rzecz! Mi się ostatnio dwie pufy rozlazły w szwach - jedną obszyłam już na nowo, druga jeszcze czeka :roll: Jeszcze jakieś pokrowce estetyczne muszę uszyć.
Smil, Uschi, nie wiecie może jakiego materiału (jak najbardziej naturalnie wyglądającego) nie czepiają się kłaki? Bo czasem na pufkach goście siadają (niby się potem z tułu nie widzą, ale... ;) )
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Czw kwi 19, 2007 18:36

Akineko pisze:
Smil, Uschi, nie wiecie może jakiego materiału (jak najbardziej naturalnie wyglądającego) nie czepiają się kłaki?

Często czyszczonego rolką z taśmą :twisted:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw kwi 19, 2007 19:29

Pikasińska ma absolutnie bosssskie białe kreseczki na łapkach :love: I pieprzyk też :love: Faktycznie - Marylin :twisted:

Smil, Balbisia też cudna, ale chyba rozumiesz, że Pikasia mnie zawsze chwyta za serce, w końcu to moje "dziecko"...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw kwi 19, 2007 20:50

Jana pisze:Smil, Balbisia też cudna, ale chyba rozumiesz, że Pikasia mnie zawsze chwyta za serce, w końcu to moje "dziecko"...

Rozumiem 8)
Zaniepokoiłabym się, gdyby było inaczej :wink:

A co do tej kwestii:
Uschi pisze:
Akineko pisze:
Smil, Uschi, nie wiecie może jakiego materiału (jak najbardziej naturalnie wyglądającego) nie czepiają się kłaki?

Często czyszczonego rolką z taśmą :twisted:

to fakt, czyszczenia nigdy dość, bo poduszki wręcz porastają kłakami. Jak one to robią? :twisted:
Ale serio - w naszym do mu jest tak, że kocie poduszki są tylko kocie, a niektóre poduszki ludzkie - tylko ludzkie :wink:
Ta duża, na której pozują dziewczynki, jest w miarę niezła, bo bawełna grubo, ściśle dosyć tkana, więc nie kłaki nie wrzynają się w nią, jak np. w miękką narzutę.

Widziałam fajne poduchy do siedzenia w This'n'That (na parterze w Arkadii), ale - jak dla mnie zdyskwalifikowało je to, że powłoki są ze sztywnego weluru. Czyszczenie czegoś takiego to robota Kopciuszka :?
Za to bawełniane poduchy powinny bywać w Dekoradorze.
smil
[Obrazek

smil

Post » Pt kwi 20, 2007 9:21

Jak się miewa Balbisiowy brzuszek?
Twoje zdrowie też lepiej?

smil pisze:Widziałam fajne poduchy do siedzenia w This'n'That (na parterze w Arkadii), ale - jak dla mnie zdyskwalifikowało je to, że powłoki są ze sztywnego weluru. Czyszczenie czegoś takiego to robota Kopciuszka :?
Za to bawełniane poduchy powinny bywać w Dekoradorze.

Dzięki, zapomniałam o Dekoradorze zupełnie - bywałam jak był jeszcze w Al.Jerozolimskich :oops: Koti anektują wszystkie poduchy, a nie mam miejsca na trzymanie osobnych dla gości ;) Uschi - taśma, odkurzacz i wigotna gąbka w ciągłym użyciu :lol: tyle, że Lucynkowe kłaki są wielce zawzięte, gości ostrzegam, żeby na czarno ubrani nie przychodzili :P ;)
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Pt kwi 20, 2007 10:20

Balbisiowy brzuszek jakoś sobie radzi chyba, aczkolwiek dietetyczne jedzenie to nie jest to, co Balbi lubi najbardziej :? Je powoli, znacznie wolniej niż Pikaśka-odkurzacz, ale wydaje mi się, że kiedyś miała lepsze tempo.

Teraz w ogóle jest trochę trudny czas dla niej, ona zawsze przy takiej wietrznej pogodzie i zmianach ciśnienia jest trochę nie w sosie i trudno je dogodzić.

A, z newsów miejscówkowych - nowa, duża poduszka zaczyna być passe. Teraz najbardziej pożądaną miejscówą jest fotel, który od blisko roku był traktowany jak niewidzialny i konsekwentnie ignorowany (w związku z czym można było na nim sadzać ludzi).W ciągu ostatnich dni zanotowano rekordową liczbę odwiedzin tegoż fotela, zaś każdorazowe stwierdzenie, że jest on już zajęty budzi wśród kociastych wyraźny żal i rozczarowanie.
Żeby nie było - na ulokowanie swoich szanownych odwłoków panienki mają:
- drugi fotel (wpychały sie na niego na wyścigi jeszcze przed miesiącem), - namiot (patrz: drugi fotel),
- sofę (używana jako obiekt sportowy, do drapania, biegania oraz wspinaczki)
- oraz inne liczne obiekty.
Jest już regułą, że gdy tylko dany, mało dotąd popularny obiekt wzbudzi zainteresowanie jednej z panienek, to natychmiast okazuje się, że to jest to najlepsze miejsce pod słońcem, w dodatku jedyne, w jakim kot może czuć się jako tako spełniony. Żadna inna lokalizacja nie jest w stanie zastąpić tej jedynej, która w takich okolicznościach poddana jest ciągłej okupacji w systemie "kto pierwszy, ten lepszy".

Jedyna nadzieja w ociepleniu i uruchomieniu na stałe balkoningu; to zazwyczaj rozwiązuje część miejscówkowych problemów

:wink:
smil
[Obrazek

smil

Post » Pt kwi 20, 2007 10:33

Biedne kotecki, nie mają gdzie doopek usadzić :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro maja 02, 2007 22:01

Wczoraj Balbinka obchodziła trzecie urodziny :)
Data jest symboliczna, bo nikt nie wiem, kiedy dokładnie Jej Wysokość przyszła na świat, ale prawdopodobnie na przełomie kwietnia i maja, a że jest akurat dzień wolny od pracy i można do woli świętować, to właśnie ! maja celebrujemy taką rocznicę.
Wczoraj akurat przez dom przewinęło się w sumie sporo gości, jednego trzeba było jeszcze wsadzić do samolotu, więc oprócz smakołyków było kontrolowanie toreb, plecaków i innych klamotów - a to żywioł Balbinoka :wink:
Dzisiaj Dostojna Jubilatka zachowuje się tak, jakby miała kaca po imprezie - po domu trzeba chodzić po domu na paluszkach, różne rzeczy ją wnerwiają, Pikaśka usłyszała kilka mocnych słów :twisted: Nic to, sen najlepszym lekarstwem, oby jutro ból głowy minął i świat wrócił do normy 8)
smil
[Obrazek

smil

Post » Śro maja 02, 2007 22:08

:balony: :birthday: Wszystkiego najlepszego :D.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro maja 02, 2007 23:33

:balony: :birthday: :balony:

Sto lat sto lat :)

Ale z tą dostojną jubilatką to pojechałaś po całości, jaka dostojna, w tym wieku ? ;)
toż to kota w rozkwicie młodości :)

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

[poprzednia][następna]