kotka syjamsko szynszylowa szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 08, 2007 20:01

wiec skoro logiczne jest zeby nie zostawiac dziecka sam na sam z kotem to nie dziwne ze ją wyzucam z pokoju kiedy z niego wychodze, a kiedy kot sam nie chce wyjsc to nie ma innego wyjścia.

jandzia

Od: Pt kwi 06, 2007 15:09

Post » Nie kwi 08, 2007 20:11

Jeszcze przez 7 stron nie zorientowałaś się że trafiłaś na forum dla miłośników kotów, którzy traktują poważnie swoje zwierzęta i są za nie odpowiedzialni, a nie na bazar?
Że przytaczaniem zabobonów i opisywaniem strasznych napadów alergii nie wzbudzisz współczucia i nie znajdziesz zrozumienia?
Tym bardziej obrażaniem nas...
Mam tylko nadzieję że kotka zmieni właściciela z korzyścią dla siebie...[/quote]

wiem ze to forum dla miłośników kotów dlatego napisałam bo napewno ktoś będzie chciał kota!!!
Ostatnio edytowano Wto kwi 10, 2007 14:45 przez jandzia, łącznie edytowano 1 raz

jandzia

Post » Nie kwi 08, 2007 20:14

Za pozwoleniem: jakim prawem nas obrażasz?
Prius quam exaudias ne iudices- jak mawiali starożytni...
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Nie kwi 08, 2007 20:30

to przeczytaj od początku kto kogo pierwszy zaczął obrażać,nie życze sobie żeby ktoś się ze mnie nabijał bo uważam że kot może zrobić krzywde dziecku a inni szydzą że nie ma kotów morderców i coś sobie uroiłam?

jandzia

Post » Nie kwi 08, 2007 20:31

o matko co za agresywna kobieta z tej jandzi!! dlaczego admin pozwala na takie wyzwiska typu, szmata albo idiotka,to jest niedozwolone na forum!!!!!
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Nie kwi 08, 2007 20:33

sami mnie do tego prowokujecie!

jandzia

Post » Nie kwi 08, 2007 20:42

jandzia pisze:wiem idiotko ze to forum dla miłośników kotów

Jesteś pewna że Twój iloraz inteligencji jest porównywalny z moim :?: Bo kulturę osobistą mamy na pewno na innym poziomie..dlatego nie zniżę się do Twojego ale nie życzę sobie żeby obrażała mnie osoba szerząca zabobony.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Nie kwi 08, 2007 20:56

Zakończmy już te kłótnie bo one do niczego nas nie doprowadzą, jeżeli Jandzia ma zamiar oddać kotkę to my jak się przekonałyśmy nie możemy zmienic tej decyzji. Zajmijmy sie lepiej odnalezieniem domku kici ktora jest w tym wszystkim najbardziej poszkodowana.
Zacznijmy od nowa :ok:

Traska

Od: Wto mar 13, 2007 15:42

Post » Nie kwi 08, 2007 21:01

znalazła się osoba która jest zdecydowana wziąść felicje do domu prosze już nie odpisywać.pozdro.

jandzia

Post » Nie kwi 08, 2007 22:23

jandzia pisze:znalazła się osoba która jest zdecydowana wziąść felicje do domu prosze już nie odpisywać.pozdro.

To super wiadomość..
To ktoś z forum?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie kwi 08, 2007 22:36

"Pozdro...."
Jakaś szesnastka z dzieckiem na karku?
Po formie wypowiedzi, tekstach i szczeniackim zachowaniu, wnioskuję, że tak....
Szkoda tylko, że traktowaliśmy cię, jak osobę dorosłą.
Mam nadzieję, że kocinka trafi do dobrego i mądrego domu.
Kot to nie STWÓR, czego nie można powiedzieć o niektórych osobnikach.
"Żenua"
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Nie kwi 08, 2007 22:41

niestety odnoszę takie samo wrażenie jak Monisek,i nie chce mi się wierzyc w to znalezienie domku dla kotki,pisała o tym przez cały dzien i ani słowem nie wspomniała ze ktos sie znalazł,a tu raptem jest?
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Nie kwi 08, 2007 23:22

Oczywiste jest, że jandzia chce wydać kotkę. Podjęła taką decyzję a czy komuś się ona podoba czy nie to inna sprawa. Zalogowała się na forum i założyła wątek, założyła nawet aukcję na Allegro. Wielu ludzi, kiedy chce się pozbyć kota to po prostu wyrzuca go z domu, wywozi do lasu a w najlepszym wypadku oddaje do schroniska. Bardzo możliwe, że następna osoba chcąca oddać kota po przeczytaniu wątku jandzi nie zaloguje się na forum, nie będzie szukała domu dla kota. Przecież nie musi dyskutować z fanatycznymi wielbicielami kotów.
Na PW zaproponowałam jandzi, że wezmę kotkę do siebie o ile nie znajdzie się nikt chętny. Wiem, że jest jeszcze jedna osoba zainteresowana kotką i moja propozycja może okazać się zbędna.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie kwi 08, 2007 23:38

jandzia pisze:to przeczytaj od początku kto kogo pierwszy zaczął obrażać,nie życze sobie żeby ktoś się ze mnie nabijał bo uważam że kot może zrobić krzywde dziecku a inni szydzą że nie ma kotów morderców i coś sobie uroiłam?

Jandziu, ja tylko tak dla zupelnej jasnosci: pisanie do kogos per "szmato" czy "idiotko" jest zdecydowanie obrazliwe, a o ile widze - to do ciebie nikt w ten sposob sie nie zwrocil, natomiast ty - i owszem. A jesli kazdego rozmowce, ktory ma odmienne od twojego zdanie uwazasz za obrazajacego cie - to naprawde nie rozumiem...
I jeszcze jedno: zupelnie czyms innym jest ochrona dziecka np przed nieumyslnym zadrapaniem przez kota, a czym innym wiara w koty -mordercow.

Mirka - dzieki za te wiadomosc o domu dla kici :)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Nie kwi 08, 2007 23:47

Mirko, to bardzo szlachetne ze strony Jandzi, ze po pięciu latach nie wystawiła kota za drzwi. Jestem pełna podziwu, naprawdę. Bardzo dobre ma dziewczę serduszko.

Jasne, z szaleńcami i fanatykami kotów, co to dopytują o przyczyny oddania, żeby zrozumieć powód, nie warto dyskutować. Zamiast bez szemrania brać kota, bo od tego tu są, to się czepiają , drążą temat i robi się nieciekawie. W dodatku nie wierzą w opowiastki o siostrach, alergiach i kotach odgryzających głowy. Cholera, najlepiej zamknąć im gęby, wyzywając od szmat i idiotów. Wtedy się odpieprzą. I jeszcze przeprosić powinni.

Pewnie - nie nasza sprawa, że ludzie mają dziwne powody na oddawania kota - traktują go jak rzecz, zabawkę, albo zbędny balast. I najlepiej sie nie odzywać, bo jeszcze ktoś kogo nie znamy przyjdzie i się obrazi na wstępie, bo tu wypytują, a nie biorą w ciemno.

Cieszę się bardzo, że chcesz wziąć od niej kotkę, jest szansa, że znajdzie dobry dom. Pod warunkiem, że nie odda jej pierwszemu lepszemu zainteresowanemu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

[poprzednia][następna]