KROPKA-jestem dobrej mysli

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 08, 2003 19:15

ipsi pisze:a mialam sie ciebei beato zapytac o to czy twoje krowki jzu byly odrobaczane jak sie poznawaly z twoja sliczna 2starszakow?
weterynarz powiedzial ze mam podac tabletki( na dwa dni to jest rozlozone) i wtedy zapoznawac koty...i nie mam sie bac ze zaba czym sie zarazi lub czym zarazi.kociak wyglada na zdrowego i silnego...

No coz... Ja izolowalam tylko tak naprawde przez jakis 1-2 dni, ale nie do konca... I odrobaczane sa male, przy drugim odrobaczaniu tez starszaki. Moje starsze kicie sa szczepione wiec jest troche inaczej niz u Ciebie. Ale krowki zostaly obejrzane i uznane za zdrowe, wiec wetka - poniewaz i tak ja zajmuje sie wszystkimi - powiedziala, ze izolacja nie ma sensu, bo stykam sie ze wszystkimi. No i tak 8) zostalo.

W nocy rozrabiaja miedzy soba, a i tak najczesciej spia :wink: . Ale lubia spac w sypialni pod lozkiem. Starszaki, jak im maluchy przeszkadzaja, uciekaja wyzej albo na balkon i nie ma problemu.

Moze Bocian da sie jakos przekonac :)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw maja 08, 2003 19:18

jak narazie szukamy kociakowi domu...zostaje u nas jeszcze..wiec mozeeeeeee.....kto wie...musialby sie bezgranicznie zakochac w kropce.ja jzu nei moge naciskac..po zabie mam przekichane :oops:
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Czw maja 08, 2003 21:11

ipsi pisze:no i sie zaczelo przez gigantyczny trawnik wracalysmy..znaczy sie staralysmy sie wracac..bo kropka biegacza miala ..w kazdym kierunku tylko nei do domu...a biega toto szybko...raz nie dogonilam jej i zaplatala sie w nogi jakiemus chlopakowi..hymmm wystraszyl sie biedak...niezle musialysmy wygladac jak szlysmy...ja zataczajaca sie ze smiechu i takie male wyploszowate skaczace jak kangur kolo mych nog.w koncu padla za kepa trawy ..no i robilam za taksowke.

8O 8O Rety, ja to bym się bała, że się czegoś przestraszy, czmychnie w jakąś mysią dziurę i jej nie znajdę i nie wydobędę... Toż mnie nawet Cipiór w tydzień po operacji uciekła na przystanku z koszyka i tak pędziła po trawniku, że ledwo ją dognałam. Bardzo chyże są to stworki, małe i duże, zdrowe i nie za bardzo.

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw maja 08, 2003 21:43

puma nie boj zaby:) to male jest trawnik otwarta powierzchnia...krzakow niet...a ja tak biegalam z nia ze az sie zziajalam:D
smrud jesc nei chce..zakopuje zarcie i juz...pije mleko :roll:
Obrazek

ipsi

Post » Czw maja 08, 2003 21:45

Sprobuj dodac do jedzenia maselka albo surowego zoltka troche, to zwykle skutkuje u moich. Poza tym, one chyba jak w jeden dzien sie objedza to na drugi wybrzydzaja, a potem sa zaglodzone i znowu sie objedza i tak w kolko :roll:

Beata

Post » Czw maja 08, 2003 21:47

Niech ja ktos juz adoptuje bo zamiast brytyjki bede miala czarna kicie.... :roll:
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Czw maja 08, 2003 21:49

I Baby Cat chyba lepszy niz Kitten? Moja je Baby Cata - tzn chcialam powiedziec...pozera :D i zdecydowanie maselko jest bleeee
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Czw maja 08, 2003 21:52

Koło mnie mieszka dorosła kotka prawie identyczna jak maluch, tylko z tyłu ma podkolanówki. Też na buźce biała strzałka, no to dałam jej na imię Strzałka. Jest naprawdę śłiczna, śmiem twierdzić nawet, że ładniejsza od mojej Niedobrusi :oops: Ale to cii...
Nie muszę więc już pisać jakie wg. mnie masz cudo :wink:
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw maja 08, 2003 22:28

chyba sie rzeczywiscie kropka objadla...teraz ugotowalam jej wolowinke i zjadla tylko nie z talerzyka ale z kanapy...( nie wiem czerwone tlo pobudza apetyt?) i musialam palcem szturchac zarelko..wtedy warczala, podgryzala mojego palca...a jedzonko nakrywala lapka 8O ale zjadla!!!
ugryzla potem bociana w duzy palec u nogi...zabila zolta pilke...i poszla sie myc na swoje poslanie..
siusianie do kuwety nei jest przypadkowe!madra kicia!
tak teraz bocian stwierdzil ze chyab jej nei zaznajomimy z starszakami..bo jak sie przywiaze..malo jak zacznie traktowac jak mame zabe???to co to bedzie?jak sadzicie?jak bedzie lepiej...???

kinus.....a moze kropeczke....taka jedna mala...ruchliwaaaaaaa..i grzeczna.i z poznania jestes...i moglabym potem sie kropeczka opiekowac jakbys chciala wyjechac czy cos...

kropeczke komu kropeczke ...sliczna kropeczke..kropeczka chce miec domek koniec i kropka
Obrazek

ipsi

Post » Czw maja 08, 2003 22:45

ipsi pisze: nie wiem czerwone tlo pobudza apetyt?

Podobno pobudza apetyt ludzki, dlatego zwyklle odradza sie kuchnie w kolorze czerwonym lub takiegoz koloru naczynia. Moze dla kotow jest podobnie??? :?

Beata

Post » Czw maja 08, 2003 22:49

:lol: :lol: :lol:
Obrazek

ipsi

Post » Pt maja 09, 2003 1:13

jestem przewrazliwona ale strzezonego i tak dalej...nei podam dzis tabletki na robole!jak obudzilam mala to wydawalo mi sie ze cos z jej oczka pocieklo.i nos tez miala mokry..nei wilgotny ale mokry... mogla sie gdzies wymoczyc..ale watpie..poczekamy do jutra wieczora.teraz kropka daje popisowe i lata po kuchni od godziny.tak sie zagalopowala ze zapomniala gdzie kuweta..i chcial siurnac pod drzwiami..rozkraczyla sie ale zdazylam ja dotransportowac do kuwety! nie bedzie lania poza zwirkiem!
jedzonko rozstawilam w 3 punktach kuchni daleko od kuwety i picia( notabene picie przy kuwecie jej nei przeszkadza... :roll: ) kazde jedzenei odnalazla i zakopala 8O tak w kolo pojemnikow....kama mowila mi ze to "niby na pozniej"...smiszne te kiciawki
Obrazek

ipsi

Post » Pt maja 09, 2003 1:37

Niemożliwa jest ta Twoja Kropeczka, cudo :!:
Pozbądź się jej lepiej czym prędzej, bo czarno to widzę, jeśli jeszcze trochę u Ciebie pobędzie... (ja już się w niej zakochałam :oops: ) Jak Ty się z nią potem rozstaniesz :?: :!:

ipsi pisze:kazde jedzenei odnalazla i zakopala tak w kolo pojemnikow....kama mowila mi ze to "niby na pozniej"...smiszne te kiciawki

Zgadza się, na poźniej :D
U mnie zakopaniu podlega wszystko, co jadalne, a na co nie ma już miejsca w brzuszku :? (to zazwyczaj chwilowe :wink: ).
Na zakopanie nie zasługują tylko produkty całkowicie beeee i absolutnie niejadalne (czyli: gotowana rybka, wołowinka w jakiejkolwiek postaci, żółteczko, jogurcik :evil:) Na największy zapał przy zakopywaniu zasługuje niedojedzony kurczaczek, suche zaszczycane jest ledwo kilkakrotnym niedbałym machnięciem łapki
Głaski dla Kropeczki i pozostałych :D

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Pt maja 09, 2003 8:18

ipsi pisze:kropeczke komu kropeczke ...sliczna kropeczke..kropeczka chce miec domek koniec i kropka

:lol: przypomnialo mi sie jak pani od ktorej wzielam bimisia zachwalala go przez telefon. bimis nazywal sie wtedy kropek, a pani mowila "przygarnij kropka" z dziwna intonacja. ja oczywisie nie wiedzialam o co chodzi i mowie tezetowi, ze kobieta jakas dziwna jest (bo ja w telewizji tylko discovery odladam :oops: )
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

[poprzednia][następna]