Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zdaniem większości mężczyzn, kobiety i koty są gorszą częścią świata, a reszta powtarza zdanie mężczyzn. Jak czytam różne dyskusje na onecie na tematy damsko-męskie (aktualnie leci taka) i ludzko-kocie to ręce mi opadają.Zauważcie,że z reguły koty lepiej się dogadują z kobietami, niż z mężczyznami. Może dlatego, że my w większości, nie jesteśmy tak apodyktyczne i dominujące jak panowie i nierzadko potrafimy postawić kocie interesy przed własnymi.Aniusia pisze:Niedawno usłyszałam rozmowe taty z sąsiadem. Mówili ..."Jeśli już jest psem a nie kotem to powinien być choć troche inteligentny i dać się przytulić". Czemu większość ludzi z mojej miejscowości jednak tak nie uważa i gdy coś dzieje sie psom szybciej, i częściej reagują ?
Kiedyś próbowałam podyskutować na ten temat, ale zostałam "zjechana", że się wywyższam a przecież nie o to chodziło. Wyraziłam się wtedy, że w kotach to "coś" potrafią dostrzec ludzie o wyższym od przeciętnego stopniu rozwoju. Po prostu nie każdy potrafi uszanować kocią osobowość i odrębność i brak podatności na "rozkazy". Do tego trzeba właśnie "dorosnąć".zuza pisze: bo do kotow to trzeba dorosnac...
Bo większość ludzi chce widzieć w zwierzętach swoich poddanych i traktuje je prostacko i bezduszniezuza pisze:Kota sie nie da traktowac jak nieosoby... i nie wszyscy sie potrafia z tym pogodzic
To jest sedno relacji ludzko-kocichzuza pisze:Tak pieknej i czystej i bezinteresownej milosci jak pies, kot nam nigdy nie da, ale za to jaka to duma zasluzyc na jego przyjazn
Bengala pisze: Zdaniem większości mężczyzn, kobiety i koty są gorszą częścią świata, a reszta powtarza zdanie mężczyzn(..).Zauważcie,że z reguły koty lepiej się dogadują z kobietami, niż z mężczyznami. Może dlatego, że my w większości, nie jesteśmy tak apodyktyczne i dominujące jak panowie i nierzadko potrafimy postawić kocie interesy przed własnymi.
Olivia pisze:Oli łazi za TŻ-em, tak mu w oczy zagląda i tak mu wyśpiewuje, jak bardzo go kocha...?
Tu się w pewnym stopniu z toba zgadzamOlivia pisze:ja myślę, że faceci się kryją z miłością do kotów, bo to uchodzi za takie niemęskie.........
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Wojtek i 97 gości