=^..^= Takeshi i dziewczynki... niespodzianki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 25, 2006 17:43

Kociaki - cud miód :love:
Leysi i Dyzio za TM :(

Dyzio

Od: Czw maja 19, 2005 22:23

Post » Nie lis 26, 2006 13:25

Maluszki rosną :D
W połowie zeszłego tygodnia opanowały wchodzenie na "wyższe" piętra ;) np. fotel. W piątek odkryły parapet 8) Pod parapetem leży duża poducha, więc upadki zabezpieczone. Na szczęście były tylko 2, bo maleńtasy są bardzo uważne i zapamiętały drogę w tą i z powrotem.
Brykają nieustannie :lol: i zaczęły już tupać ;) Gdy galopują słychać tętent małych szesnastu łapek :lol:
Z niepożądanych rzeczy: Klonik dwa razy zrobił sioo na kołdrę. :?
Poza tym kuwetują bardzo ładnie.

Najchętniej bawi się z nimi Kalinka - trochę je "morduje" ale robi to chyba bardzo delikatnie, bo nie słychać sprzeciwu :) Małym się to najwyraźniej podoba i często ją zaczepiają. 8) :lol:
Lucynka czyści im futerka wylizuje łepki. Nie żeby pozwalała się do siebie przytulać, 8) taka poufałość nie wchodzi jeszcze w grę, ale żeby miały latać takie nieumyte? Ona na to nie może przecież pozwolić :lol: :wink:
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Nie lis 26, 2006 14:06

Akineko pisze:Lucynka czyści im futerka wylizuje łepki. Nie żeby pozwalała się do siebie przytulać, 8) taka poufałość nie wchodzi jeszcze w grę, ale żeby miały latać takie nieumyte? Ona na to nie może przecież pozwolić :lol: :wink:

Zwłaszcza, że latają po jej domu :wink: :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Nie lis 26, 2006 17:49

Kalinka to zmyślna kociczka,wie że życie jest ciężkie i może najwyższy czas żeby maluch nauczyły się samoobrony. A maluchom podoba sie taka duża siostra. Wreszcie ktoś sie nimi zajął. :)

Dyzio

Post » Pon lis 27, 2006 17:16

Coraz bardziej zakochuję się w Kalince :oops: Jaka ona fajna się zrobiła :D
Charakterek ma dziewczyna :lol: Strzela minki, ma takie wesołe pysio. Jak się jej zbierze na zabawę to wszędzie jej pełno, a przy tym lekko tak się porusza.
Już wie, że podgryzać ręki nie można, ale łypie oczkiem - a nuż się uda :roll:
I to jej "dziuganie" noskiem: no pogłaszcz mnie, przytul, pobaw się ze mną!
A ona jest do oddania :cry:

I maluchy lubi... 8)
Obrazek Obrazek

Brzózka to największa indywidualistka z kociaków, jest najbardziej samodzielna: może sama spać, albo z "dużymi kotami" ;) nie koniecznie z reszta rodzeństwa.
Wszędzie musi być pierwsza, przeciera innym maleńtasom "szlaki" :D
Obrazek Obrazek

I jeszcze Malinka: Obrazek

Zdjęcia jak narazie telefonem :(
Obrazek

Akineko

Post » Pon lis 27, 2006 18:15

Maluchy rosną i robią się coraz słodsze :D . Ech, aż żal będzie się z nimi rozstawać, co? Mimo to trzymam kciuki za najlepsze, najwspanialsze domki! :ok: :ok: :ok:
No i żeby póki co zdrowo rosły! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Wto lis 28, 2006 0:09

Rosną i pięknieją - to fakt. :D
Niestety, od 4 dni pod rząd Klonik (raz przyłapany, więc to chyba tylko on :evil: ) leje nam na kołdrę :?
Najpierw podejrzenia padły na Irenkę, że ze stresu, bo maluchy wysiudały ją z siedzenia na poduszce, ale nie.
Zołzik mały, niby cały czas na oku, a potrafi wykorzystać moment :twisted:
A tak to kochaniutki jest.

Takeshiemu oko się zepsuło :cry:
Parę dni temu, miał takie draśnięcie zaraz za okiem, i powiekę ciut spuchniętą, potem wyglądało to ładnie. Tłukł się z kimś - pomyślałam.
Dzisiaj wracam z pracy a kiciulek oczko ma znowu podrapane i tym razem opuchnięte :(
Jutro do weta przejść się trzeba będzie...
Obrazek

Akineko

Post » Wto lis 28, 2006 10:58

Maluchy są słodkie :D
Kalinka prześliczna :D
A Takeshi niech się nie wygłupia :twisted:
Napisz, co z okiem
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lis 30, 2006 0:03

Rzuciłam pomówienie na Klonika :oops:
Na siusianiu na kołdrę przyłapałam przed wczoraj Poziomkę :evil:
Cwane te kociaki są strasznie 8O jak człowiek na nie patrzy, to ślicznie maszerują do kuwetki, że niby takie dorosłe już są i wiedzą gdzie się załatwiać trzeba 8) A spuścić je z oka to gdzieś naleją :evil: Dziś pranie zaliczył kocyk w koszyku...
Jak uczyć takie maleńtasy, że tylko do kuwety załatwiać się można? :?:

Lucynka, zrobiła się strasznie o nie zazdrosna. Nie to, że ich nie lubi - łepki wylizuje przy każdej okazji. :)
Śpi w ich pudełku w łazience.
Chce, żeby ją nosić na rękach prawie non stop.
Wskakuje na kolana przy każdej okazji... przylepka kochana 8)

A oczko Takeshiego, niby lepiej. Do weta nie pojechałam, bo za późno dotarłam po pracy do domu :? W sumie to nie o oko chodzi, tylko o miejsce za okiem po zewnętrznej stronie. Powieka nie jest już spuchnięta, ale młody się często w jej okolicy drapie. Uczulenie jakieś złapał, czy co :roll: Krostek, czy innych zmian nie widać. Jutro też raczej nie zdążę do weta, ale w piątek koniecznie. I chyba do dermatologa bardziej, niż okulisty.
Obrazek

Akineko

Post » Czw lis 30, 2006 12:41

mogl go ugryzc komar albo mrowka albo meszka albo inne paskudztwo. Nam ostatnio cale nogi Majki cos pogryzlo i miala bable i to duze. Nie wiadomo co.

Haruka

Od: Wto gru 06, 2005 12:15

Post » Czw lis 30, 2006 15:17

Haruka, możliwe. Okno często dosyć otwieramy i mogło jakieś paskudztwo wlecieć :?
Biedna Maja. Mam nadzieję, że się nie porozdrapywała jak swędzace było.
Obrazek

Akineko

Post » Czw lis 30, 2006 15:45

Podrapala ;) Ale sie zgoilo.

Haruka

Od: Wto gru 06, 2005 12:15

Post » Nie gru 03, 2006 1:56

Niesamowite 8O Klonik już od blisko 2 godzin okupuje moje kolana!

Wróciłam z przemiłego spotkania, w drzwiach przywitało mnie dziewięć zadartych ogonków :D Wyłamała się tylko Bubinka i Kalinka, ale czarnulka zaraz dołączyła zaspana do "delegacji" ;)
Jak wolny wieczór, to wolny :) sprzątnęłam kuwety i zasiadłam do komputera. Po kilku "zmianach" na kolanach usadowił się Takeshi, a chwilkę po nim czuję, coś się wspina na krzesło, po ramieniu, na ramię i dziuga noskiem to w oko, to w ucho :lol: Klonik przyszedł na mizianki:)
Jesu co za przylepka 8) jego siostrzyczki słodko śpią na łóżku, a on wije się, brzuszek wystawia, chińskie ósemki wywija :lol:
A mruczy tak, że zaczęłam się zastanawiać, czy się tym już nie powinien zmęczyć :D
Była krótka przerwa na papu, myślałam, że brykać sobie pójdzie, ale gdzie tam siostrzyczki szalały, a on wrócił na kolana!
No miodzio chłopiec! Udeptywanie nawet zaliczył :D

Dzieciaki czeka jeszcze drugie odrobaczanie i zaczynamy szukać domków.

A, byłabym zapomniała kiciulki dzisiaj drugi raz zostały "na wolności" podczas naszej nieobecności w domu. Do tej pory były zamykane w łazience (o płaczu! o rozpaczy!) dla ich bezpieczeństwa.
Nocki w dalszym ciągu będą tam spędzać, bo pchają się do łóżka, a boję się że rozwałkuję je w nocy...
I niech się uczą, że noc jest do spania, nie do hasania, bo co sobie o nich nowe domki pomyślą 8)
Obrazek

Akineko

Post » Nie gru 03, 2006 3:06

Akineko pisze: Zdjęcia jak narazie telefonem :(

powiem tylko tyle, że skoro telefonem a takie cudne, znaczy zasługa to modela nie techniki 8)

wszystkie one piękne :love: a szczególnie Brzózka

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Nie gru 03, 2006 12:17

Ale zabawy z tymi maluchami co? :lol:
Jak to potem ciężko jest je oddać, zwłaszcza jak mają być w domu jedynakami :?

Dyzio

[poprzednia][następna]