Pomocy...../ Charlie The King w domu!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 08, 2006 10:56

O, widzę, że smakosze z maluchów! :wink:

To czekamy na fotki, kiedy już minie stres przeprowadzki. :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Nie paź 08, 2006 10:59

Maluchy farciarze z Was :)
Coolcaty - przygotuj sie na demolke i brak miejsc zakazanych :roll: :lol:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie paź 08, 2006 11:19

Bobasy tak się wyszalały w nocy, że nawet nie wstały, kiedy ja wstałam. Chłopak zadekowany pod narzutą na łóżku podsypia i myśli że go nie widać :lol: Malutka spała na podłodze, więc wzięłam ją do łóżka na wygrzanie, trochę się pomiziałyśmy, ale dziewuszka przypomniała sobie, że musi iść pomęczyć brata. Ale jego zaczepki nie ruszyły, tylko półprzytomny przewracał oczami i przysypiał. Ruszyło go dopiero, kiedy usłyszał, że siostrzyczka jest w kuwecie. Poleciał po niej poprawić, bo te maluchy, to prawdziwi kuwetkowi królowie (gdzie te siuśki i kupki mieszczą się w tych bąblach :roll: :D ). Poważnie zaczynam zastanawiać się nad żwirkiem silikonowym, bo większość czasu zajmuje mi sprzątanie kuwety :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon paź 09, 2006 21:12

Nieśmiało przypominam - fotki! :wink:
Obrazek

Amy

Post » Wto paź 10, 2006 10:03

Widziałam wczoraj maluszki, oba wygłaskałam, facecik trochę fuczał, ale na rękach się rozkleił i chyba nawe przysnął.

Trochę się martwię o ich kondycję - kociaczki chyba nie dojadają, muszą same sobie zdobywać pożywienie :twisted:

w postacie kotletów z patelni :ryk:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 10, 2006 10:10

No bardzo śmieszne :twisted: :lol:
Charlie zeżarł mi kotlety, to zamiast się martwić, że głodna chodzę, to jeszcze na mnie wszystko, że głodne maluchy. No wiecie co!

Maluchy w dobrych kondycjach, mają bardzo dużo mocy do ganiania. Jak zaczną się bawić w berka, to ja tylko się fotela trzymam, żeby mnie nie zdmuchnęło :lol:
O fotkach pamiętam, ale nie chce ich jeszcze stresować. Może wieczorem cos się uda pofocić.

CoolCaty

Post » Śro paź 11, 2006 12:20

Aniu, co tam słychać? Żyjesz, czy umarłaś z głodu, bo maluszki tym razem cały obiad Ci pochłonęły?
A swoja drogą gdzie się to w malutkich brzuszkach mieści :?:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro paź 11, 2006 16:57

annskr pisze:Aniu, co tam słychać? Żyjesz, czy umarłaś z głodu, bo maluszki tym razem cały obiad Ci pochłonęły?
A swoja drogą gdzie się to w malutkich brzuszkach mieści :?:

Brzuszki już mają chyba nie takie malutkie, Claire miała już nawet ładnie zaokrąglony, kiedy jeszcze u mnie była :wink:

Dołączam się do pytań :)
Obrazek

Amy

Post » Czw paź 12, 2006 11:45

Co tam słychać u maluchów?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw paź 12, 2006 13:44

Chyba ekspedycję ratunkową z dużą porcją wałówki (dla Coolcaty) trzeba organizować :wink:
Pewnie nie ma z głodu siły dowlec się do kompa ....

kalewala

Post » Czw paź 12, 2006 19:20

Spoko, żyję, poprostu jem poza domem :twisted: :lol:
Maluchy w porządku, rozarabiają, zwiewają przede mną po kątach. O dziwo łatwiej jest złapać Chrliego, ale jest bardziej spięty na rączkach. Głasiany po pewnym czasie rozluźnia się, bezwałdnie wyciąga łapki i słodko sobie zasypia. Jak uda się złapać małą dziewuszkę, to ona od razu na rączkach zaczyna mruczeć.
Maluchy obecnie poddane są kuracji homeopatycznej, więc dostają zastzryczki co dwa dni i kropelki do gębuś trzy razy dziennie. Mam trochę mało czasu dla maluchów niestety, ale jak jestem, to męcze i dręczę, żeby się stały bardziej proludzkie.
Ze zdjęciami będzie kłopot, bo jak juz złapię kociaki, to brakuje ręki do zrobienia zdjęć.

CoolCaty

Post » Czw paź 12, 2006 22:51

CoolCaty chętnie pomogę w robieniu zdjęć. Wiem, że u Ciebie krucho z czasem, podobnie jak u mnie, ale chyba jakoś się dogadamy :wink: Może na początku przyszłego tygodnia ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw paź 12, 2006 23:49

To jest piękna gębula dziewuszki:
Obrazek

A tu chłopaczek przysypiający na swoim futrzanym łożu:
Obrazek

Obrazek

CoolCaty

Post » Pt paź 13, 2006 0:02

A tu zdjęcia z zoomem, więc kiepskiej jakości (taki kiepski aparat niestety):

Charlie pałaszujący upolowaną muchę :strach:
Obrazek

Claire szukająca również trupków much :roll:
Obrazek

A ku ku!
Obrazek

Ej no! Charlie chodź tutaj! Gdzie się chowasz?
Obrazek

Claire ninja, czyli faza początkowa wyskoku na kark Charliego :roll:
Obrazek

Claire się poddaje i idzie szarpać centymetr krawiecki, a Charlie znalazł nakrętkę do końcówki długopisu, która kilka dni temu zniknęła w niewyjaśnionych okolicznościach:
Obrazek

CoolCaty

Post » Pt paź 13, 2006 9:55

Ależ maluchy urosły, cudne buraski. :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]