# 3 miesięczna bura koteczka. TYMCZAS! - zdjęcia! str.1 :) #

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 30, 2006 12:57

Capnięte :?:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob wrz 30, 2006 17:25

dorcia44 pisze:Capnięte :?:

że co? 8) :wink:

kociątko jeszcze nie złapane, bo najlepiej by było jakbym miała już pewność że ktoś w najbliższym czasie przewiózł by kociaka do Krakowa... (przynamniej siostra by się mniej wnerwiała może)

a jeśli już łapać, to w tygodniu, kiedy mojej 'kochanej siostrzyczki' nie będzie w domu... :roll:
i że muszę jeszcze załatwić klatkę-łapkę (jutro mam dzwonić do azylu) - tak by było pewnie łatwiej...

chociaż w ręce też by może się udało, ale trzeba się bardziej (i dłużej) namęczyć...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 30, 2006 17:35

Jeżeli złapiesz i ktoś na 1000% weżmie to pare dni moge przetrzymać ,mam takie pewne miejsce :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob wrz 30, 2006 17:49

dorcia44 pisze:Jeżeli złapiesz i ktoś na 1000% weżmie to pare dni moge przetrzymać ,mam takie pewne miejsce :wink:

Aaaaaa! :D :D :D

złapię i realka weźmie na 100000000% :lol: :D

kotecek zdrowy (brak kk) tylko lekkiego świerzba wszystkie mają (ale np. koteczce z tego miotu podałam od razu strongholda, to po kilku dniach kiedy poszłam na wizytę kontr. do wetki, powiedziała ona że uszka bardzo dobrze wygladają ;) więc to tylko chwila, doleczenie świerzba - to tak dla realki piszę ;) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 30, 2006 19:15

Mam transport!!!!
Moja kuzynka jedzie 10 października do Krakowa pociągiem. Będzie miała transporterek - trzeba by było przywieźć go na dworzec centralny przed 12 (bo o tej ma pociąg).
Tak że anika łap zwierzątko:))

realka

Od: Pon kwi 25, 2005 19:35

Post » Sob wrz 30, 2006 19:23

byłam w piwnicy przed chwilą, jest cała rodzinka :)

Tygrysek jest na 100% kocurkiem :)
trzymałam go na kolanach, głaskałam... 8)

dymniaczki się nie dały złapać :twisted:
tzn. były koło mnie, ale jak złapałam jednego to się wyrwał :twisted:
przestraszyło się biedactwo...

czyli w rękę się dadzą złapać, tyle ze trzeba od razu do transportera przełożyć i dopiero jak się oswoi sprawdzić płeć... :roll:

w związku z tym:

realka, chcesz jaśniej dymionego (z kreską przez nosek i pod prawym okiem) czy bardzo ciemno dymionego? (z kreską tylko pod lewym - jego - okiem) 8)
czy w sumie obojętnie?

ciemniejszy(a?) jest bardzo ciemny, bardziej czarny, ale jednak nadal dymny 8) :wink:

(za momencik wstawię zdjęcia, to zobaczysz dokładniej :) wszystkie mam na zdjęciach)

Siwa (bo tak ją karmicielki zwą - mamusia kociaków) podchodzi na odległość jednego, dwóch kroków.

tygrysek podchodzi pod same nogi...
dymne podchodzą tak jak Siwa, a jak nalałam im mleczka kociego, to były tuż koło mnie...
Siwa z resztą też piła... ;)

czyli Tygryska łapie się w ręce, dymne kocinki klatką albo w ręce (tyle że te ręce mogą potem dziwnie wyglądać :twisted: ) a Siwą w klatkę (ale to chyba nie problem, bo bo piwnicy normalnie łazi jak jestem w środku 8) )

boję się że tym złapaniem dymniaczka mogłam je spłoszyć... i mogą tak blisko nie podchodzić... :(
ale dłuższą chwilę po 'tej akcji' były tak samo blisko jak na początku :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 30, 2006 19:26

realka pisze:Mam transport!!!!
Moja kuzynka jedzie 10 października do Krakowa pociągiem. Będzie miała transporterek - trzeba by było przywieźć go na dworzec centralny przed 12 (bo o tej ma pociąg).
Tak że anika łap zwierzątko:))

Aaa! :lol: :lol: :lol:
ale fajnie :lol:

ok, to teraz trzeba się umówić z dorcią44 kiedy mogę jej kociaka przekazać :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 30, 2006 19:57

zdjęcia kociej rodzinki:

To te ciemniejsze dymne:
Obrazek
(te zdjęcie jest prześliczne 8) - bo kocinki są piękniejsze w rzeczywistości, zdjecia nie wychodzą ładnie... ;) )

tu też: (ogólnie to na żadnym zdjęciu dzisiaj pierwszy dymniaczek nie wyszedł ładnie - świecące oczka :twisted: jego (jej?) zdjęcia sa na pierwszej stronie)
Obrazek

Obrazek

tu Siwa zaniepokoiła się co tak hałasuje... a to Tygrysek wlazł na moją siatkę :twisted: i uciekł ze zdjęcia :twisted: :lol:
Obrazek

Siwa:
Obrazek

Tygrysek:
Obrazek

Siwa z Tygryskiem:
Obrazek

(a Siwa jest na szczęście jeszcze szczuplutka 8) czyli w ciąży zaawansowanej nie jest na pewno...)
Ostatnio edytowano Sob wrz 30, 2006 20:47 przez *anika*, łącznie edytowano 3 razy
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 30, 2006 20:13

Anika - weź tego który ci bardziej będzie wyglądał na kotkę :wink: . Może być ten jasniejszy albo ciemniejszy :ryk: Dorcia44 jakbyś mogła wziąć i przetrzymać go do wtorku (przyszłego) to byloby świetnie. A czy dałoby się jakoś zorganizować przekazanie kota?
Już się denerwuje jak mała (trzeba być optymistą) zniesie łapanie i podróż.

realka

Post » Sob wrz 30, 2006 20:23

realka pisze:Anika - weź tego który ci bardziej będzie wyglądał na kotkę :wink: . Może być ten jasniejszy albo ciemniejszy :ryk:

tylko że mi oba wyglądają w 50 procentach na kotkę i na kocurka :twisted: :ryk:

i nie mogę się zdecydować który ma być wcześniej bezpieczny w swoim domku... :roll:

kto pomoże? 8)
którego złapać?

może oba? :twisted: :wink:
dwa się bedą lepiej chować :D
proszę, proszę, proszę...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 30, 2006 20:31

Anika - to właśnie ja też nie mogę się zdecydować. (cały czas mam okropne uczucie jakbym tego drugiego i buraska skazywała :cry: ). Niestety tylko jeden :( Może być ten który ma dłuższe futerko albo ten którego ci się uda złapać albo no nie wiem

realka

Post » Sob wrz 30, 2006 20:41

realka pisze:Może być ten który ma dłuższe futerko albo ten którego ci się uda złapać albo no nie wiem

oba dymne mają dłuższe futerko :)
a Tygrysek ma normanie krótką sierść ;)

a nawet wiem kto jest najprawdopodobniej ojcem kićków :twisted:
również dymno-biały oswojony (czyjś podobno) kocurek...

dymne mają pyszczek tak jakby troszkę 'rasowy'... jakiś norweski leśny czy podobny 8) :lol: (Maleństwo, siostra kociaków - teraz Pusia ;) też tak ma. kształt pyszczka, sierść się tak układa...)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 30, 2006 20:52

Którego złapiesz ten będzie :)

realka

Post » Sob wrz 30, 2006 21:02

ok :D
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie paź 01, 2006 21:01

:!: podniosę...

jeszcze dwa kociaki czekają na swoje domki!
albo chociaż domki tymczasowe, bardzo cenne... :(
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]