Dramat na Kole. Zapraszam do nowego wątku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 19, 2006 13:11

no jak przy anemii - oslabienie i niedotlenienie, a co do przyczyn anemii to nie udalo sie ich ustalic. tylko domysly.

Pochowalismy go w ogrodzie.

TŻ Ofelii.

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Wto wrz 19, 2006 13:13

Ofelio - jeszcze raz dziekuję za opiekę nad nim.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto wrz 19, 2006 13:17

Jana pisze:Nie mam pojęcia. Już przy łapankach zauważyłam, że Rowerek jest mniejszy, bardziej kruchy. Płakał przy robieniu kupy. Złapany - nie walczył, był spokojny. Tak naprawdę nie znałam go, ale i tak nie mogę się powstrzymać od łez. Wiem od dziewczyn, od Ofelii i eurydyki, ze był kochanym i wyjątkowym kotem. Zawojował serca wszystkich ludzi, którzy go spotkali.

widac już od początku był słabszy, kruchszy, może od urodzenia chory :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto wrz 19, 2006 13:30

Nie chcialabym stwarzac wrazenia, ze od smierci Ediego mam obsesje - ale silna, nieregenerujaca sie anemia, bardzo niski hematokryt, wychudzenia i apatia brzmia znajomo... FIP teoretycznie nie jest choroba zakazna, jednak weci doradzaja palenie zwlok, zamiast zakopywania...

Bardzo wspolczuje :(

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Wto wrz 19, 2006 13:54

Biedny kotulek :(

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Wto wrz 19, 2006 13:56

O kurcze, biedny kotus :(

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Wto wrz 19, 2006 14:40

Rowerku [*],

cieple mysli dla Was.

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Wto wrz 19, 2006 14:46

Bardzo wspołczuję :(

Śpij kotku.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto wrz 19, 2006 15:50

Współczuję...

Vinn

Od: Sob kwi 15, 2006 0:15

Post » Wto wrz 19, 2006 16:29

A może to od początku nie był koci katar?
Cały czas się zastanawiam czy dobrze, że to u mnie był. Jana może by się nie dała zbyć stwierdzeniem, że wszystko jest z Rowerem ok :(

Ofelia

Post » Wto wrz 19, 2006 16:44

Ofelia pisze:A może to od początku nie był koci katar?
Cały czas się zastanawiam czy dobrze, że to u mnie był. Jana może by się nie dała zbyć stwierdzeniem, że wszystko jest z Rowerem ok :(

Bo niestety koty z FIP (jesli to byl FIP) lapia wszystko jak leci - infekcje bakteryjne, grzyby, nie rosna... szkoda, ze ta choroba jest tak zadko testowana - zamiast tego leczy sie te wtorne zakazenia (jak i ja robilam) :(

Chilli

Post » Wto wrz 19, 2006 19:29

Rower byl super kociakiem, szkoda ze jemu pisane bylo, ze ma odejsc [']

nie umiem zrozumiec dlaczego ale musze sie z tym pogodzic

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Wto wrz 19, 2006 20:22

Chilli pisze:

Bo niestety koty z FIP (jesli to byl FIP) lapia wszystko jak leci - infekcje bakteryjne, grzyby, nie rosna... szkoda, ze ta choroba jest tak zadko testowana - zamiast tego leczy sie te wtorne zakazenia (jak i ja robilam) :(

Myslis, że to FIP? Ale to przecież zaraźliwe? Rodzeństwo by nie bylo chore? A moje koty?
Katy zaproponowała mi 3 kociaki. Wypranie i wymycie domestosem wszystkiego wystarczy?

Ofelia

Post » Wto wrz 19, 2006 20:33

Ofelia pisze:
Chilli pisze:

Myslis, że to FIP? Ale to przecież zaraźliwe? Rodzeństwo by nie bylo chore? A moje koty?
Katy zaproponowała mi 3 kociaki. Wypranie i wymycie domestosem wszystkiego wystarczy?

Ofelia, mnie się zdaje, że jeśli Rowerek miał FIPa, to zaraził się przez łożysko, albo 'dostał' to od ojca. Teoretyzuję, ale zapamiętałam to lektur wszelkch wątków i informacji na ten temat (w czerwcu z konieczności interesowałam się tym, bo pracowa Kicia miała podejrzenie, że to to).
Czasem jest tak, że jeden kociak z miotu zachoruje, a rodzeństwo nie.

Co do dezynfekcji, to nie wiem, czy to wystarczy.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Wto wrz 19, 2006 21:06

Ofelia pisze:

Mysle, ze to calkiem mozliwe. FIPem nie tak latwo sie zarazic - moj drugi kot ma sie dobrze, choc spedzil poltora roku z Edim (byl prawdopodobnie chory od pierwszych tygodni zycia), choc przemycie wszystkiego domestosem nie zaszkodzi.
Aby spowodowac FIP wirus (ten nieszkodliwy) musi zmutowac w ogranizmie danego kota. Zmutowane wirusy sa niezarazliwe praktycznie w warunkach domowych.
Obserwuj koty i w razie jakiejkolwiek dziwnej choroby, osowialosci, braku checi do zabawy i chudniecia mimo apetytu - testuj FIPa. Sa dobre testy screeningowe na FIP.

Chilli

[poprzednia][następna]