=^Berbeć^= - jutro do domu! :) wyprawka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 27, 2006 17:21 =^Berbeć^= - jutro do domu! :) wyprawka

Maluch z pierwszego postu tego tematu :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48810 jest już u mnie. Szukam mu domku. Potem wkleje zdjęcia, a teraz mam pytanie- mam preparat do "odpchlania" //Aerozolowy Preparat owadobójczy MUSZKA - zwalcza pchły i kleszcze u psów i kotów
Substancja biologicznie czynna - Permetryna 0,25%//
Moja wspólokatorka mówi że widziała pchły, ja jeszcze nie wypatrzyłam żadnej, ale jeśli znajdę- czy mogę go tym popsikać? Idę z nim jutro do weta na odrobaczanie i ogólnie przegląd, czy będzie wtedy mógł dostać frontline jeśli dziś dostanie ten preparat?

Jestem w tej chwili kompletnie spłukana, więc na bazarku spróbuję coś sprzedać żeby maluch miał karmę. (Zapraszam oczywiście :lol: ) Za weta zobowiązała się zapłacić Jowita- dziewczyna która zorganizowała akcję.
Ostatnio edytowano Czw wrz 14, 2006 15:59 przez leelex, łącznie edytowano 4 razy
Leelex, Tereska & Leeloo za TM :(

leelex

Od: Śro lut 01, 2006 22:17

Post » Nie sie 27, 2006 20:06

Właśnie sobie uświadomiłam że nie ma kabla do aparatu- ze zdjęć nici ani aukcji na bazarku wystawić nie mogę :(

A Berbeć jak to maluchy- zero stresu, wykopał z kątów wszystkie stare kocie zabawki i szaleje po pokoju :) Lilka wciąz niepewna, no się nie dziwię nawet... Bo on taki chudziutki a ona taka wielka, że mogłaby mu krzywdę niechcący zrobić... :)

Aaaaa- i siku było, oczywiście do kuwetki, prawidłowo i pięknie zakopane :)

leelex

Post » Pon sie 28, 2006 8:17

Hm... Ale sobie pogadam w tym moim temacie do siebie... :lol:

Po pierwszej nocy. Spokojnie. Kotek dostał imię Berbeć, bo jest dla nas takie unisex... I choć wygląda na to że to dziewczynka- nam się wciąż wydaje że to chłopak :) Dlatego zostanie Berbeć.

Moja Lilka wciąż jeszcze nie rozumie że nie ma zagrożenia ze strony malucha. Maluch wydaje się czuć, jakby trafił do nieba :wink: - ma jedzenie, picie, kupale po nim sprzątają w tempie natychmiastowym (śmierdzą...), cała podłoga usiana zabawkami, no RAJ :) Tylko nie chce przyjąć dow iadomości że ja NIE MAM CYCA. No NIE i koniec, 3 godziny w nocy obszukiwał mi brzuch, pachy, szyje, głowę...

edit: Kicia ma tasiemca i pchły :(

Obrazek

Obrazek

leelex

Post » Pon sie 28, 2006 14:41

Leelex, cudne maleństwo :1luvu:
Wspaniale, że go przygarnęłaś :D
Aż mi się oczy spociły, bo wygląda zupełnie jak moja Linka za TM...

Rośnij zdrowo, kruszynko!

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Pon sie 28, 2006 15:29

Callisto- kicia do wzięcia jest :lol: :twisted:

leelex

Post » Pon sie 28, 2006 15:44

Nie kuś, kusicielko :twisted:
Niestety, jeśli chodzi o domek dla Berbecia, to mogę tylko kciuki trzymać... :ok:

Callisto

Post » Wto sie 29, 2006 7:30

Jak zdrówko Berbecia, lubię czytać opowieści o tym, jak taki maluch szaleje :P
Pako

Post » Wto sie 29, 2006 8:24

cudny maluszek, a co tego cyca leelex to może jednak coś by znalazł :lol: :wink: sorki głupawka 8)
kciuki trzymam za Berbecia
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Wto sie 29, 2006 9:20

Berbeć jest przesłodki... Jak każdy kociak zapewne :)

Szaleju z nim co niemiara, coprawda ja mam w domu trochę ponad roczną kotkę, ale ona jest juz od dawna matroną, więc już nie pamiętałam jak to jest z berbeciami :)

Na środku pokoju mamy centrum zabaw. Maluch bawi się tym wszystkim, co od dawna leżało wzgardzone przez Lilkę. Niektóre z tych kulek, piłek czy myszek zostały zapomniane za łóżkami, szafą- teraz mają okres odrodzenia :) Tylko nie wiem jak mam mu wyjaśnić, że żwirek to już nie jest zabawka i że nie bawi mnie kompletnie piaskownica w rogu pokoju :roll:

Piękna jest taka beztroska... Zero przejęcia tym wielkim kotem, który warczy na Berbecia gdzieś z wyżyn ekranu komputera. Czasem nawet można popolować na ogon tego warczoła... :lol: A Lilka zastyga z oburzenia- no ona WARCZY, a on sie NIE BOI 8)

Problemem jest żarcie. Ja na razie mam tylko saszetki whiskasa, które dostałam razem z maluchem i suche RC Obesity Lilki. Lilka jest na diecie, poza tym nigdy nie chciała nawet tknąć W czy KK... Teraz w ramach zazdrości po prostu UWIELBIA :roll: Więc dla spokoju Berbecia muszę dawać jej też trochę. Szlag dietę trafia. Idę zaraz do zoologa po babycata, po cichu liczę, że przestaną się interesować na wzajem swoimi karmami... (marzenia, co?)

Na koniec- Berbeć posprzątał nam wszystkie najciemniejsze kąty:
Obrazek

leelex

Post » Wto sie 29, 2006 9:29

oo jaka cudowna miotełka do kurzu :lol: wsppaniała-komu, komu?
Obrazek

amelka

Post » Wto sie 29, 2006 15:58

Kocham mojego zoologa :) Ciągle jakieś promocje :) Kupiłam eukanube kitten 400g + druga paczka gratis :D za 16,90zł. Tym sposobem Berbeć ma jedzenie na dwa tygodnie :)

Zapraszam na aukcje Berbecia na Kocim Bazarku- muszę poodawać pieniążki pożyczone na leki Lilki i jedzonko :?

leelex

Post » Śro sie 30, 2006 17:42

Berbeć ma się świetnie. Żywe srebro z niego, a ubaw z nim mamy po pachy. I focić się lubi:

Berbeć romantyczka (sama sobie udrapowała tę zasłonę w ten sposób)
Obrazek

Odpoczynek po szaleństwach:
Obrazek

Najnowsze techniki ma opanowane:
Obrazek

Na tle Wielkiego Warczoła :)
Obrazek

Berbeć korzystając z okazji chciałby również bardzo podziękować pewnej Cioci za prezent :1luvu: [/img]

leelex

Post » Śro sie 30, 2006 18:39

Jest tak słodka, że aż oczy bolą od patrzenia :love:

Callisto

Post » Czw sie 31, 2006 8:09

ależ to cudo fotogeniczne...i te prążki nie mogę-przecudowny kot-prosimy o podania z 3 zdjęciami od potencjalnych przyszłych domków :wink:
Obrazek

amelka

Post » Czw sie 31, 2006 14:55

"Berbeć romantyczka" - czyżby dziewczynka :?:
Pako

[następna]