Klub kotów wychodzących pod nadzorem (na smyczy). Zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 24, 2006 21:37

Gustav - zapisany 8)

Przypominam o zdawaniu relacji ze spacerów, miło nam będzie czytać poczynania klubowiczów i ewentualnie porównać do swojego kota, cóż on to robi na spacerku ;)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry
GG: 1563773

enduro

Od: Sob wrz 10, 2005 22:43

Post » Nie cze 25, 2006 7:33

Zapraszam na licytacje "kocich" kolczykow...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1741245#1741245
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1741247#1741247

Pieniazki ida na szczytny cel:Fundusz ku pamięci Miodzia i w celu niesienia pomocy zwierzętom z urazami kręgosłupa.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45 ... sc&start=0

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Nie cze 25, 2006 14:44

Luna tak strasznie prosiła o spacer, a mi tak żal było... Az brat zaczął odkurzać, a Luna zaczęła prychać na odkurzacz. Nie wytrzymałam i zabrałam ją na dwór... Nie wiedziałam gdzie mam iść. Nosiłam ją na rękach czekając aż zeskoczy stwierdzając, że to dobre miejsce. Zeskoczyła na chodnik, pochodziła po chodniku, a później pobiegła do dzieci... Jak ja nienawidzę dzieci. To jeden z trawników które nie nadają się na spacerki. Wprawdzie nie skoszony, ale mnóstwo tam małych dzieci z kocykami i zabawkami. Luna wybrała więc szłam za nią. Stanęła w wysokiej trawie i zaczęła się na nie czaić i chwile potem wyskoczyła z najerzonym grzbietem. Dzieci rzuciły się na nią, a ja w akcie paniki powiedziałam tylko: "Drapie", a wystraszone dzieci uciekły :D Muszę zapamiętać to na przyszłość.
Dżes Obrazek Bongo

all

Od: Śro maja 03, 2006 20:20

Post » Nie cze 25, 2006 15:46

Poprosze o zapisanie Mrowy i Biedronki. Oboje wychodza na smyczy :D do ogrodka. Mrowa czasami 2 razy dziennie, Biedronka nie tak czesto ale ona zadawal sie wybiegiem :).
Prezesa nie mozna zapisach choc wychodzi pod nadzorem ale... bez smyczy :wink: .
Mrowa bardzo lubi szelki i zachowuje sie tak, jakby to bylo naturalne. Biedronka troszke gorzej to znosi ale z czasem bedzie lepiej.
Czasami "przypalikowujemy" towarzystwo, jak np. siedzimy wszyscy na zewnatrz a koty bardzo chca z nami :D .
Dowod rzeczowy w postaci fotek.
Mrowa i Prezes
Obrazek
Zapalikowane!
Obrazek
Mrowa
Obrazek
Biedronka
Obrazek
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Nie cze 25, 2006 16:13

Mrowa (czy Mrówa?) i Biedronka zapisani 8)
Bardzo się cieszymy! :D
i pozdrawiamy ;)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Nie cze 25, 2006 16:46

Mrowa przez o z kreska. Pisze z Belgii wiec nie mam mozliwosci uzywania polskim znakow diakrytycznych :oops: .
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Nie cze 25, 2006 16:52

OK, poprawione :)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Nie cze 25, 2006 17:34 relacja ze spaceru

przed chwila wlasnie wrocilam ze spaceru z Gutkiem.nie wiem czy wspominalam, ale nie mam jeszcze szelek :oops: , ale sie poprawie :) wczesniej Gutek ledwo co wychodzil poza koc, a dzis?!latal po calym trawniku, a ja go gonialam, jak wariatka i tylko krzyczalam:Gutek, nie idz tam!. nie wiem czemu, ale mialam nieodparte wrazenie, ze ucieka ode mnie... 8) we wtorek powinnam miec te szelki, wiec wtedy dopiero Gutek bedzie mogl troche wiecej pohasac :D
pozdrawiamy gorrraco!!

fionazielona3

Od: Sob cze 17, 2006 19:09

Post » Nie cze 25, 2006 21:01

Wieczorny spacer zakończony drapaniem i fukaniem. Spotkałyśmy panią z trzyletnim kastratem. Luna go łapą próbowała uderzyć, a ten Gentelmen jej nie oddał tylko prychnął, az w końcu udało jej się go uderzyć w ucho. Pocieszona Luna położyła się na boku i coś do niego miauczała, ale Gentelmen uderzony przez dame się obraził i poszedł z swoją panią do domu. Luna zła, że nowy przyjaciel poszedł ofukała mnie i podrapała... Jak by to była moja wina. Trzeba było go nie bić. Teraz mi wstyd za paskudne zachowanie mojej kotki... Tamten był taki grzeczny. Trzeba będzie nad Lunusiem popracować.
Dżes Obrazek Bongo

all

Post » Nie cze 25, 2006 21:17

My własnie po spacerku, dzisiaj trochę krótszym bo od 21:50-22:10 - jakieś strzały i fajerwerki był więc Tatra szybko skierowała się do domu, proawdziła mnie, jakbym nie wiedział gdzie mam iść. :D
U nas też taka jedna pani wychodzi z kotką Szosi, Tatra chętnie by się zapoznała (z każdym zwierzęciem zresztą) a ta tylko prychała, gdy Tatra siedziała i patrzyła, tamta Szosi bardziej wystraszona widać, albo inaczej - bardziej spokojna na dworze, ale widać, że też umie wychodzić, ale nie tak pewnie jak Tatra ;)
Od 2 dni nie widzieliśmy Szosi, wcześniej z 3 razy pod rząd, bo wychodzimy mniej więcej od tej samej godziny (20-21, jakoś tak zaczynamy spacer, zależy).
Pozdrawiamy :)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Pon cze 26, 2006 13:49

W najbliższym czasie przyjedzie do nas 4-kilowy worek karmy Acana Adult :D (tak do godziny).
W końcu Tatra już kobietka 8) 11 miesięcy :lol:
Dzisiaj byliśmy szczepić Tatrę na wściekliznę z powodu wyjazdu, który ma się odbyć za miesiąc w góry. Wetka zaleziła, aby kot dzisiaj odpoczyał, bo może być apatyczny, osłabiony, senny - nawet jak nie będzie, powiedziała aby Tatra spędziła spokojnie ten dzień i noc w domku - więc dzisiaj nie wychodzimy :(

Tatra na dzisiejszym ważeniu - 4,0kg :!: :!: :lol: :lol:
Jestem z niej dumny, że tak ładnie panna rośnie 8)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Pon cze 26, 2006 14:10

Tak po cichutku poprosimy o kciuki, aby Tatra szybko doszła do siebie po szczepieniu i aby żadne świństwo, jakaś kulka czy narośl się nie pojawiła po tym szczepieniu, no i żeby Acana Adult jej smakowała! :)
Kciuki bardzo często działają, ja już trzymam za Tatrę :ok:
Już od jutra Tatra znów będzie się cieszyć spacerkami, dzisiaj musi wytrzymać ;)
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Pon cze 26, 2006 16:37

O! To Tatra tylko miesiąc starsza od Luny.
Luna waży tylko 2.9kg :oops: Jak by niedożywiona. Ja ją karmie Royalem Outdoor bo ma dużo kalori i wartości odżywczych, a chce żeby trochę przytyła... Tak, żeby kości nie było widach jak idzie. Mieszam to z Royalem na ładniejszy oddech bo przy okazji trochę to czysci zęby... Tak przynajmniej w sklepie zoologicznym powiedzieli i jeszcze z Nutrą dla kotek sterylizowanych. Po whiskasie nie ma śladu w jej jadłospisie.

Luna też dzisiaj nie idzię na spacer bo ciągle pada.
Byłam z nią jak jeszcze nie padało. Poszła na scięty trawnik, rzucałam jej piłką więc biegała, ale moja mama się upiera, że ta trawa jest ostra i miała czerwone poduszeczki jak wróciłyśmy... To możliwe? Ja osobiście nie widziałam.
Dżes Obrazek Bongo

all

Post » Pon cze 26, 2006 16:41

all pisze:O! To Tatra tylko miesiąc starsza od Luny.
Luna waży tylko 2.9kg :oops: Jak by niedożywiona. Ja ją karmie Royalem Outdoor bo ma dużo kalori i wartości odżywczych, a chce żeby trochę przytyła... Tak, żeby kości nie było widach jak idzie. Mieszam to z Royalem na ładniejszy oddech bo przy okazji trochę to czysci zęby... Tak przynajmniej w sklepie zoologicznym powiedzieli i jeszcze z Nutrą dla kotek sterylizowanych. Po whiskasie nie ma śladu w jej jadłospisie.

Byłam z nią jak jeszcze nie padało. Poszła na scięty trawnik, rzucałam jej piłką więc biegała, ale moja mama się upiera, że ta trawa jest ostra i miała czerwone poduszeczki jak wróciłyśmy... To możliwe? Ja osobiście nie widziałam.

Z tą trawa to wg mnie lekka przesada ;)
U nas cały czas wali słońce i upał jak cholera, Tatrę po szczepieniu noga w ogóle nie boli, tylko śpi cały czas (nie wiem czy to efekt szczepienia, bo ona ogólne dużo w ciągu dnia śpi) i w ogóle jest OK :D
Jakoś dzisiaj przeżyje (musi!) bez spaceru.
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry

enduro

Post » Pon cze 26, 2006 16:45

enduro pisze:
all pisze:O! To Tatra tylko miesiąc starsza od Luny.

Z tą trawa to wg mnie lekka przesada ;)
U nas cały czas wali słońce i upał jak cholera, Tatrę po szczepieniu noga w ogóle nie boli, tylko śpi cały czas (nie wiem czy to efekt szczepienia, bo ona ogólne dużo w ciągu dnia śpi) i w ogóle jest OK :D
Jakoś dzisiaj przeżyje (musi!) bez spaceru.

Tez myślałam, że przesada dlatego się zapytałam.

Przeżyć bez spaceru będzie musiała, ale pewnie trochę pomiauczy :wink: Luna zawsze miauczy + drapie w drzwi. Najgorzej jest nieulec takim prośbą.
Dżes Obrazek Bongo

all

[poprzednia][następna]