Maleńka Lenka :) - poprosimy na Koty.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 19, 2006 21:09

Gratuluję serdecznie :)
Twój Escobar bardzo przypomina mi mojego Reksia :) Reksio miał pięć miesięcy jak do domu trafiła dwumiesięczna Malinka (raptem miesiąc czasu to było). Mój jedynaczek wypieszczony strasznie zaciekawiony był małą, ale przez pierwszy dzień był obrażony i zrobił istny strajk głodowy i obchodził Malinkę szerokim łukiem :) na drugi dzień już się razem ganiały :) teraz śpią w jednym domku, choć każde ma swój!
Strrrasznie się cieszę, że tak szybko wzięłam drugiego kotka. A Leonka jest śliczna, ten brzusio jest bossski :1luvu:

Smoczyca

Od: Pon maja 08, 2006 21:03

Post » Pon cze 19, 2006 21:30

Escobar ma rok i dwa miesiące, więc jest troszkę starszy, ale naprawdę jestem zaskoczona jego postawą. Teraz maleńka śpi (ponownie, bo poprzednio trwało to może 10min) a Escobar polizał jej pyszczek 8O Jeszcze są bardzo ostrożni, Leonka zadziorna niesamowicie.. Escobar się już z nią przewraca i w ogóle, jak zrobi coś za mocno to mała fuka na niego jak nie wiem.. Ciekawe co będzie w nocy :wink:
Aha, Escobar strasznie dziękuję Cioci Olince i Cioci mircei za myszkę. Bardzo mu się podoba i kiedy malutka śpi, on wykorzystuje ten czas na tarmoszenie myszki :D
ObrazekObrazek

supermyfka

Od: Czw cze 23, 2005 0:49

Post » Pon cze 19, 2006 21:39

Ale super, nawet nie wiecie jak sie ciesze :dance: :dance: :dance:

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pon cze 19, 2006 21:50

Mysia pisze:Olinko, chcesz jakiegoś kotka? Mówisz, masz! :twisted:

Mysiu - obiecuję to rozważyć.

:D

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Pon cze 19, 2006 21:52

Piękne zakończenie...i zarazem początek... :D
Gratulacje.... :ok:
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Pon cze 19, 2006 21:57

Tak naprawdę decyzję podjęły za nas koty :lol:
Escobar po prostu pokochał swoją nową koleżankę od pierwszego wejrzenia :D

Ciocia mircea była zmęczona, więc towarzysko się nie udzielała, ale na pewno nadrobi to przy najbliżeszej okazji ;)

Supermyfko - gratuluję Wam błyskawicznego dokocenia i życzę wszystkiego najlepszego :ok:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pon cze 19, 2006 21:58

malutka wszystkim mówi Dobranoc

Obrazek

my także...
ObrazekObrazek

supermyfka

Post » Pon cze 19, 2006 22:01

supermyfka pisze:malutka wszystkim mówi Dobranoc

Obrazek

my także...

Na futerku, tak jak lubi najbardziej.
supermyfko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Poryczałam się, no...

Olinka

Post » Pon cze 19, 2006 22:29

Olinka pisze:
supermyfka pisze:malutka wszystkim mówi Dobranoc

Obrazek

my także...

Na futerku, tak jak lubi najbardziej.
supermyfko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Poryczałam się, no...

Nie rycz! - następne kociaki do adpocji już czekają - lepiej się na nich skup, zamiast się roztkliwiać :twisted:

Leonka powinna mieć juz osobny wątek razem z Escobarem na Kotach - dlaczego jeszcze siedzi na tej Kociarni?
Przecież ma już super domek :D
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pon cze 19, 2006 22:45

No ja też ryczę- dziewczyny dziękuję z całych sił :1luvu:
Leonka na pewno będzie odtąd juz tylko szczęśliwa, to najpiękniejsza wiadomość, jaka mogła mnie dziś spotkać :D

Dziękuję

Olinko, przytulam
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pon cze 19, 2006 23:52

Gratulacje :dance: :dance2:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Wto cze 20, 2006 6:01

supermyfko - napisz koniecznie jak minęła pierwsza noc z maleńką?

:D

Olinka

Post » Wto cze 20, 2006 6:52

Witamy wszystkich! :D

Pierwszą "noc" zaraz opiszemy, ale najpierw baaardzo prosimy o przeniesienie na Koty.. Leonka ma już domek..na zawsze :D

Pierwsza noc:

Usneliśmy około północy. Wszyscy... no, ale o 2:10 pobudka. Koty szaleją itd. :wink: Leonka przyszła szaleć do nas do łóżka, biegała, bawiła się.. aż tu nagle wyczuliśmy wieeeelkie sioooo... Porwaliśmy się by zmienić pościel, malutkiej daliśmy powąchać siooo i do kuwetki.. w kuwetce zaczęła kopać, no po prostu "wiem o co chodzi".. Zadziwiająca była ilość siooo, naprawdę duuuuuużo. Zmieniliśmy pościel, pobawiliśmy się z kotuchami i ok. 4 nad ranem usnęliśmy. No, ale o piątej budzi nas kolejne siooo... 8O w łóżku, oczywiście...
:roll:
Wstaliśmy, bo nie mieliśmy już kołdry na zmianę (posiadamy sztuk dwie, dwie osiusiane :wink: ) no i do prania. I tak, radosnie, świeżo upieczeni, szczęśliwi rodzice o 5 rano prali kołdry, koce i pościel :wink:
I teraz mamy pytanie... dlaczego Leonka robi sioo do łóżka?? po drugiej wpadce znów zaniosłam ją do kuwetki, tam przymierzała się, kopała, zrobiła kupalka :lol: ślicznego.. kropelkę sioo i wyszła.. Potem wchodziła co 5min i tak siadała jak by robiła siusiu, ale nic nie zrobiła...
My podejrzewamy, że jest jeszcze malutka, nie do końca potrafi się kontrolować i po obudzeniu robi siusiu od razu.. Ale jak ją tego oduczyć?? pomóżcie proszę :wink:
Nikt nie mówił że z dziećmi jest lekko :wink:

A teraz słówko o zachowaniu naszych pociech w stosunku do siebie:

Ogólnie Escobar nie odstępuje jej prawie na krok, gania za nią, próbuje ją obwąchać.. i tu wielki sukces, bo Leonka dziś pozwoliła mu na powąchanie się "tu i ówdzie" (Ciocie będą wiedziały gdzie
:wink: ) Poza tym myślę że zaczyna ją wychowywać. :wink: ale mała się nie daje, a jakże! jest waleczna i w kasze sobie nie da dmuchać. Poza tym, pomimo jej młodego wieku jest niezłą spryciulą. Kokietuje Escobara i prowokuje, nastawia mu brzuszek, ale jak zbliży się za bardzo to fuka na niego..a on odchodzi :wink: dominantka :D
Myślę, że Esco jest trochę zazdrosny, jeszcze trochę skołowany, ale naprawdę jest dobrze! Cieszy się przywilejem opuszczania pokoju, czego malutka nie może, więc czuje pewną przewagę.. i w ogóle jest cudnie!
Pozwala jej jeść ze swoich misek itd. Myślimy że śa na bardzo dobrej drodze!!!

My też już pokochaliśmy Leonkę, rano włączył jej się taaaki dizelek, jest strasznie przytulaśna i lubi nasze towarzystwo. .. i w ogóle cudnie jest!

i teraz prośba..do Cioć i innych zainteresowanych.. jakieś pomysły na imię dla Leonki?? bo Leonka nie jest najszczęśliwszym imieniem dziewczęcym! :wink:

Mizianki dla jej brata Zawodowca, vel Gapcia i kciuki za super domek..

ech, mogłabym jeszcze tak pisać i pisać!

a oto fotki..ona teraz odsypia, Escobar też..a my?? :wink:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

supermyfka

Post » Wto cze 20, 2006 7:11

Załamałam się tym sikaniem do łóżka.
U mnie tego nie robiła.
Ja mam kuwety odkryte, może ta kryta jej nie odpowiada, mogłam Wam wczoraj przywieźć, ponieważ jedną kuwetę mam niepotrzebną, Leonka siusiała dużo, no ale do piasku, używam Hiltona Compact. A Wy jaki macie żwirek? Żadnych problemów z kucaniem w kuwecie i brakiem siusiu nie było. Tak myślę, że ona załatwiała się tylko do wysprzątanej kuwety, jak zrobiła siku do jednej, to kupę do drugiej.
supermyfka - jeżli chcecie przywiozę Wam tę kuwetkę, do której ona u mnie się załatwiała, może zaskoczy. Bo jak jej się nie daj Boże utrwali z tym sikaniem do łóżka, to będziecie mieli problem. Mam nadzieję, że to tylko taka reakcja na zmianę miejsca, chociaż jak przyjechała do mnie z Łodzi to od razu wiedziała co i jak.
Dlaczego zawsze jak jest fajnie, to się coś musi spieprzyć :(.

Olinka

Post » Wto cze 20, 2006 7:16

Proszę, zostaw Leonce imię one ma taką bogatą historię! Skoro tak przysiada, może ma coś z pęcherzem? Mam nadzieję, że nie i szybko sie nauczy kuwetkowania. Zanoś ją często do kuwetki. I kciuki tym razem za suche noce i dnie!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]